Csak nekem fura? Altatással kapcsolatos!
Többektől hallottam már, meg itt is olvastam, hogy az anyukák hagyják, hogy a pár hónapos baba ott aludjon el, ahol épp van (játszószőnyeg, hinta...stb.). Nem az lenne a jó, ha inkább az ágyba szoktatnák a babákat?
Vagy ez csak nekem fura?
Persze ha vásárolunk, és elalszik a kocsiban, vagy az autóban menet közben, az oké. De ha játszik a szőnyegen, és látom, hogy álmos, akkor én beteszem a kiságyba.
Ki hogyan vélekedik erről? Semmi ítélkezés nincs bennem, mielőtt valaki félre értené. Csak érdekel, hogy ez így miért jó, vagy nem jó?
Az én kisfiam is elalszik a játszószőnyegén. Nem szoktam bolygatni, mert akkor nyugodtan alszik 2,5-3 órát is. Ha már kiemelem, arra felébred és fuccs az alvásnak.
Nálam nem az a lényeg, hogy hol, hanem az, hogyan alszik. Magától, a rongyijával békésen elszunyózik bárhol. Az ágyában, a kanapén (kihúzva), a játszószőnyegen, babakocsiban. Így nincs gond, ha elmegyünk valahová, ott is békésen alszik, a lényeg, hogy Grau és Nyuszó ott legyen és be legyen takarva.
Nekem is fura :)
Én is mindig áttettem az ágyába, ha láttam, hogy álmos. Volt, hogy elaludt a járókában (amíg teregettem), és én akkor is átfektettem az ágyába.
Babakocsiban altattam kiskorában sokat, kint az udvaron, a friss levegőn.
Amúgy a keresztlányom csak a hintázós babahintában tad elaludni nap közben. Este az ágyában alszik, de nappal nem...
Én mindig lefektetem az ágyába.Nyilván nálunk is kivétel a babakocsi, és az autó.De ha álmos, ő jelzi, megdörgöli a szemét. ( ezt már a 20 hetes UH-on is csinálta a csöppem:))
Általában 2 óra ébrenlét után már álmos, és én mindig az ágyába rakom.Amikor kisebb volt, és aluszékonyabb, akkor sokszor megelőzött ebben.Egyszer volt, hogy a bölcsőhintájában aludt el, és egyszer a hordozóban is elaludt, miután jóllakott, akkor még abban etettem.De kevés kivétellel ágyban alszik.A játszószőnyeg a játékra való.Én az ellenkezőjét se hagyom.Gőgicsélve felébred, várok egy kicsit, nem kapom fel azonnal, hátha visszaalszik.De soha nem hagyom az ágyban játszani.Az ágy az alvás helye.Nincsenek is felesleges dolgok az ágya körül.Egy plüss mackó van benne neki, és egy zenélő körforgó a feje felett, meg persze a rácsvédő.Semmi más!Nincs állatkert az ágyában!Amikor nagyon pici volt, teleraktam az ágyát minden színes játékkal, és csodálkoztam, hogy miért nem alszik ez a gyerek..Amióta kidobáltam onnan minden felesleges dolgot, nincs ezzel gond!Nem játszani teszem le.
én a másik 15:11-es vagyok.
teljesen így vagyunk mi is, hogy az ágy az az alvás helye, csak a rongyija meg az alvós macija van ott, meg a rácsvédő.
és az én lányom is elalszik bárhol.
ja, és soha sem görnyedtem felette! leraktam, és békn hagytam. ha a nagymama/nagypapa odament hozzá, el is zavartam, hogy ne piszkálják, hagyják békén.
de soha nem jártunk mellette lábujjhegyen, nem suttogtunk, pedig 1 éves koráig a nappaliban volt az ágya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!