Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szájpenésszel ki hogy tudott...

Szájpenésszel ki hogy tudott megküzdeni?

Figyelt kérdés
Sajnos szájpenésze volt a kisfiamnak, már amikor kijöttünk a kórházból. A gyermekorvos írt fel pyoctamin-t ("szép" lila lesz tőle a kis szája), és most már próbálkozunk egy színtelen folyadékkal is (glycerin borax). Azért álltam át erre a másikra, mert a pyoctamin keserű, és összefog mindent, a színtelen után meg nem fintorog annyira a kicsikém. Egy ismerős kismama a borax-ra esküszik, majdnem egy napon szültünk (császárral- és a kórházban az összes baba így tér haza - no comment), és nekik már nincs ilyen gondjuk. Az én fiamnak is már "csak" a nyelvén van, de nagyon makacs dolog. Tapasztalatok?
2009. márc. 20. 11:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A glycerin borax az köznyelven a rózsaméz. Nekünk az nem használt,ezért a doki írt gyógyszertárit. A miénk sárga volt és szintén keserű,de az segített. A nevét sajna nem tudom.
2009. márc. 20. 11:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is az a sárga segített, nystatinos oldat a neve :)

Figyelj arra, hogy a szájzugát is átdörzsöld, ahol a felső és az alsó álkapocs találkozik.

2009. márc. 20. 11:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha minden nap attorolgeted a nyelvet es a szajat glicerines boraxal, az is segit. Nem egyik naprol a masikra, de elmulik, nekunk legalabb is segitett. Eves elott 1x egy nap gezzel az ujjadon.
2009. márc. 20. 12:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekünk is először a rózsamézet írták, csak nekem nem szóltak, hogy a mellemet is törölgessem minden szopinál! Így nekünk is elhúzódott a dolog És végül nekünk is a gyógyszertárban kikevert por jött be! Meg akkor már persze a mellemet is kezeltem és a cumijait is minden nap kifőztem!
2009. márc. 20. 12:12
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk a rózsaméz segített. Jól írja az előttem szóló, a melledet is le kell dörzsölni evés előtt/után és (ha van) a cumiját, cumisüvegét is fokozottabban kell fertőtleníteni. A nyelvét erősen kell dörzsölni gézlapra csepegtetett rózsamézzel (boraxxal). Nekem szólt a védőnő arról is, hogy a levált darabkákat lenyeli a kicsi és kb. 1 hét mire átmegy a kis testén. A fenekén, a végbélnyílás körül okozhat piros pöttyöket, ezt Canesten/popsikrém keverékével kell kezelni. Nálunk így is volt. Ez egy gombás fertőzés, a mellbimbódat figyeld, mert ott is okozhat gondot!

Remélem minél hamarabb rendbejön!

2009. márc. 20. 12:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Próbálkozunk :-)!
2009. márc. 20. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!