Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szájpenésszel kapcsolatban...

Szájpenésszel kapcsolatban néhány kérdés?

Figyelt kérdés

Decemberben lesz 3 éves a lányom. Ma voltunk orvosnál, szájpenésze van, a nyelvén és a torkán. Kiirt egy rózsaszin szájüregtisztitot és gombára gyogyszert. Egyenlőre nem lázas és eszik rendesen.

Kérdésem a következő lenne:

Fog lázasodni?

Mennyi idő alatt gyógyul meg?

Ehet bármit? (szerintem a tejterméket kerülni kellene, de nem tudom pontosan)

Van olyan étel ami segiti a gyógyulást?

Elkaphatjuk?

Mire kell ügyelnünk?

Járhat oviba? Ma elvittem, reggel lekezeltem a száját. Az orvos szerint 3x kell egy nap, igy beleférünk.

Előre is köszönöm a segitséget.

2011. aug. 30. 10:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Nekem mikor gombás volt a szája mindig glicerin-boraxint vettem (rózsaméz, gyógyszertárba lehet kapni, nem receptköteles és nem drága. Egy gézlappal kitöröltem a száját, egy nap vagy 5x.

A kérdéseidre a válasz:

-nem hiszem, hogy belázasodna

-Pár nap (kb 3-5 nap) alatt elmúlik

-Enni ehet bármit (gondolj csak a szopós csecsemőkre, ők "tejen élnek")

-Ha nem is étel, de a kamilla tea talán segít.

-Ha nem isztok egy pohárból, stb akkor nem kaphatjátok el.

-ügyelni arra kell, hogy a szája evés után legyen kitörölve, az sem baj ha vérzik, annak a fehér gombának le kell jönnie, hogy ne terjedjen és tudjon gyógyulni. Fertőtleníteni kell azokat a dolgokat amiket a szájába vesz (pl: ha van még cumi, itató pohár)

-Oviba szerintem (nem biztos) járhat, ha nem kapja be a játékokat.

2011. aug. 30. 14:34
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm.

Szinte már látok javulást. Szerencsére van étvágya, nem vérzik, nem lázas. Nem cumizik, de van egy itatója, amit amint hazajövünk kéri. Mindent vesz a szájába, ezért nem is tudok mindent fertőtleniteni. Minden foga megvan. Csak ugy ez a szokása. nagyon remélem hamar meggyogyul.

2011. aug. 30. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!