Hogyan kell berántani liszttel babám főzelékét?
Felsleges a zsíradék, egyszerűen besúríted lissztel vagy krumplival.
És soha em réántok, vagyis felslees zsíradékot nem rokok akjába, mgunknak sem.
Áltaklánam habarok tejjel, tejföllel.
Ez kb olyan, hogy anyósomék zsírral főznek és szinte mindenba szalonnát raknak, de minek???
A rántásos dolgok nekem sem jönnek be, nem is tartozik a korszerű, egészséges táplálkozás körébe. Lehet lisztszórással is sűríteni. [link]
2. Felejtsük el a rántást!
A zöldségeket leginkább főzelék formájában fogyasztják a kicsik és nagyok, ugyanakkor nem mindegy, hogyan készíted el belőlük az ételeinket. A gőzben megfőtt zöldségeket például vajban pirított zsemlemorzsával is megszórhatod. Ha hagyományos sűrítéssel készülő főzeléket főzöl, azt rántás helyett inkább (tejes, joghurtos vagy a főzőlével készült) habarással vagy hintéssel (lisztszórással) készítsd. Sűrítheted a zöldségeket burgonyával is, így készülnek az első főzelékek is. Ha a lisztes sűrítés mellet döntesz, főzz például kefires tökfőzeléket. Kisebb a zsírtartalma, mint a tejfölös vagy a rántással készült változatnak. Ha az ételhez feltétlenül rántás szükséges, kipróbálhatod a diétás rántást is. Ehhez pirítsd meg szárazon a lisztet, és csak azután öntsd hozzá az olajat, így könnyebben emészthető lesz az étel. A leveseket is gazdagon, sok zöldséggel főzd, ha lehet, rántás nélkül! A párolt zöldségeket tejalapú gyerekitallal is pépesítheted, így egy főzelék jellegű pürét kapsz.
Soha nem rántással sűrítettem a babám ételét, megfőztem és összeturmixoltam, végül raktam bele egy kevés olajat.
Igen valóban azt mondják, h mostmár korábban kell bevezetni a glutént , de pont múltkor olvastam egy szakmai lapban,h azért nem kell túlzásba esni vele. Ha minden nap kap egy kevés zabpelyhet, kölest vagy egyéb olyan gabonát , ami tartalmaz glutént, akkor nem kell még plusz liszt. vnő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!