Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell berántani liszttel...

Hogyan kell berántani liszttel babám főzelékét?

Figyelt kérdés
Nagyjából tudom, hogyan készül a lisztes rántás, de eddig nem igazán volt szükség rá, és magunknak se főztem ilyeneket.A gyerekorvos javasolta, mert ebben a korban már szüksége van a lisztes dolgokra. (8 hónapos)Eddig megfőztem a zöldséget, húst,leöntöttem róla a vizet, és leturmixoltam. ( a darabos kajákat elkezdtük, de a főzeléke maradt pépes egyelőre.) Amikor már a turmixgépben van az alapanyag, akkor tegyem hozzá a lisztes rántást, vagy hogy?Ha a főzővízbe teszem, akkor hogy fog kinézni?Bocs, a hülye kérdésért, de nem vagyok egy főzelék szakértő..én és a férjem meglennénk nélküle évekig..És tennem kell bele pici reszelt sajtot is.
2011. jún. 8. 12:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

[link]

A paprika kihagyható

2011. jún. 8. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
Zsemleszínűre megpirítod pici olajon a lisztet,a forró főzővízből leveszel egy kicsit,ezzel engeded fel.Kis nyers reszelt krumplit is tehet a főzelékhez,ettől sűrűbb lesz.Az egészet összeturmixolhatod.
2011. jún. 8. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszi!
2011. jún. 8. 12:52
 4/14 anonim ***** válasza:

Felsleges a zsíradék, egyszerűen besúríted lissztel vagy krumplival.

És soha em réántok, vagyis felslees zsíradékot nem rokok akjába, mgunknak sem.

Áltaklánam habarok tejjel, tejföllel.


Ez kb olyan, hogy anyósomék zsírral főznek és szinte mindenba szalonnát raknak, de minek???

2011. jún. 8. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
Utolsónak: felesleges zsiradék? És a zsírban oldódó vitaminokkal mi lesz??? Pont azért szükséges némi (minimális mennyiségű) olajat vagy zsírt használni a babák ételeihez is, mert a zsírban oldódó vitaminok csak így tudnak felszívódni!!! Olvass utána szerintem...
2011. jún. 8. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
Valamennyi zsiradék kell, a védőnő is mondta.Nyilván nem úgy fogom csinálni, ahogy a linkben van. ( nem 4 evőkanál olajon fogom pirítani a lisztet) Minimális mennyiség kell, 1 mokkáskanálnyi, a babának ennyi elég.De valamennyi zsiradékra szükségük van.És olívaolajat fogok használni az ő kajáihoz.
2011. jún. 8. 13:09
 7/14 anonim ***** válasza:
Sztem használhatsz sima olajat is,nem kell oliva. Nem lesz tőle egészségtelenebb hidd el.
2011. jún. 8. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

A rántásos dolgok nekem sem jönnek be, nem is tartozik a korszerű, egészséges táplálkozás körébe. Lehet lisztszórással is sűríteni. [link]


2. Felejtsük el a rántást!


A zöldségeket leginkább főzelék formájában fogyasztják a kicsik és nagyok, ugyanakkor nem mindegy, hogyan készíted el belőlük az ételeinket. A gőzben megfőtt zöldségeket például vajban pirított zsemlemorzsával is megszórhatod. Ha hagyományos sűrítéssel készülő főzeléket főzöl, azt rántás helyett inkább (tejes, joghurtos vagy a főzőlével készült) habarással vagy hintéssel (lisztszórással) készítsd. Sűrítheted a zöldségeket burgonyával is, így készülnek az első főzelékek is. Ha a lisztes sűrítés mellet döntesz, főzz például kefires tökfőzeléket. Kisebb a zsírtartalma, mint a tejfölös vagy a rántással készült változatnak. Ha az ételhez feltétlenül rántás szükséges, kipróbálhatod a diétás rántást is. Ehhez pirítsd meg szárazon a lisztet, és csak azután öntsd hozzá az olajat, így könnyebben emészthető lesz az étel. A leveseket is gazdagon, sok zöldséggel főzd, ha lehet, rántás nélkül! A párolt zöldségeket tejalapú gyerekitallal is pépesítheted, így egy főzelék jellegű pürét kapsz.


[link]

2011. jún. 8. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
Kicsit Off. (szerintem az igazi házi sertészsírtól nem kell jobb! ) Persze nem a babának! :-)
2011. jún. 8. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

Soha nem rántással sűrítettem a babám ételét, megfőztem és összeturmixoltam, végül raktam bele egy kevés olajat.

Igen valóban azt mondják, h mostmár korábban kell bevezetni a glutént , de pont múltkor olvastam egy szakmai lapban,h azért nem kell túlzásba esni vele. Ha minden nap kap egy kevés zabpelyhet, kölest vagy egyéb olyan gabonát , ami tartalmaz glutént, akkor nem kell még plusz liszt. vnő

2011. jún. 8. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!