Ha főzeléket szeretnék csinálni (krumpli, zöldbab) akkor a zöldséget bő vizben kell megfőzni és berántani, vagy csak annyival, ami épp ellepi?
Szinte mindegyiket másképpen kell elkésziteni, hogy igazán finom legyen, inkább látogass meg egy jó oldalt, ahol a főzési tehnikákról is olvashatsz!
[link] (csak példaképp)
Bő vízben semmiképp se.
De zöldsége válogatja, valamelyiket berántom, valamelyiket habarom, és olyan is van amit inkább pörköltesen kezdek és a végén tejföllel habarom.
Ettől, és persze a fűszerezéstől lesz minden főzelékem más más ízű, és jellegű. Nem pedig "egyen étel".
Szia! nem kell feltétlenül tejes-tojásos sűrítést alkalmaznod.
pirits szárazon lisztet halvány zsemleszínűre.egyszerre
lehet több fakanálnyit, ami nem kell most, csavaros üvegbe elteszed.
attól függően, hogy mennyi babafőzeléket csinálsz pl.
egy adaghoz kb. egy kis fakanál lisztet egy pohárban
kevés vízzel csomómentesre keversz és teaszűrőm át a
zöldségféléhez kevered.érezni fogod a sűrűségét ahogy kevered.ha hígnak érzed még egy kis liszttel ugyanígy
tovább sürítheted.utána pépesítheted.
bátran próbálkozz többféle zöldséggel is, és tényleg
csak annyi vízzel ami ellepi.
Jó babázást és jó egészséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!