Hason vagy háton altatás?
Tényleg biztonságosabb a háton altatás. amúgy nem tud megfulladni a visszabukott tejtől, mert ha megfigyeled, oldalra fordítja a fejét. Én mindegyiket háton altattam, de napközben sokat voltak hason, mert az meg a mozgásfejlődéshez kell.
Mivel a te babád nem szert hason aludni, így kérdésed amúgy is csak teoretikus. Javaslom, szerezz be egy légzésfigyelőt, járj utána a teenedőknek riasztás esetére. Használtan már 8-10000Ft-ért kapható, és nagyon megnyugtató a használata.
Én is hason altatom az enyémeket a kezdetektől, és akárcsak a te babád, háton ők is felébrednek.
A hason-háton altatásról nagyon megoszlanak a vélemények.
A gyógytornászunk szerint hasra kell tenni, mert ettől "kiegyenesednek", egy főorvos szerint, akihez járunk szintén hasra kell őket tenni, mert ettől erősödnek. UGyanez az ember azt mondta, hogy gyakorlatilag 1 %-nál sokkal kevesebb esetben okozza a bölcsőhalált a hason altatás.
11:09-es vagyok ismét.
Hát igen, mindenki mást mond, így van ez dokiknál, védőnőknél egyaránt. :)
Bízz az ösztöneidben, te ismered a babádat.
Minden rosszindulat nélkül: a háton altatást némely régi vágású szakemberek ugyanúgy nyomatják, mint mások a teáztatást... Én néha csöndesen megjegyzem magamban: csókolom, továbbképzésen tetszett járni mostanában? :)
Szóval ne aggódj, néha fordítsd meg a buksiját, esetleg napközbeni alvásnál picit hátára is tedd. Szép álmokat a csöppségnek! :)
szerintem mind a kettőnek meg van ez előnye és a hátránya is. a bölcsőhalálnál is csak statisztikai eltérés van az alvási pozícióknál, nem bizonyított tények.
az én lányom 2 napos korától hason alszik, ha megfordítottam előbb üvöltött, később meg visszafordult. ha van légzésfigyelőd, szerintem hagyd úgy aludni, ahogy neki kényelmes.
neked kell eldönteni hogy altatod.
Hason nem altatni kell hanem napközben hason fektetni, ez a hátizmok miatt van, akkor ha bealszik sem baj, mert mellette vagy így ha bele túrja a fejét a matracba akkor ott vagy.
ez meg tény hogy bölcsöhalál leggyakoribb oka a hason altatás, és attól hogy a szomszßéd mind két gyereke nem halt bele, attól az enyém nincs védve. de neked kell eldönteni. én ejszaka csak háton altattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!