Hogy reagáltok, amikor azzal zsibbasztanak, hogy "ölbe lesz kapatva" a babátok?
A kislányom 3 hetes (!!), és komolyan mondom, amikor öregek vannak itt látogatóba, szinte már szégyellem ölbe venni. Márpedig nem fogom hagyni, hogy sírjon! Ráadásul nem is első gyerek, a kisfiamat sem hagytam soha sírni, mégis kedves, kiegyensúlyozott, barátságos gyerek lett, nem "élt vissza" azzal, hogy ölbe vettem, ha sírt. Amikor mondom, hogy ennyi idősen nem lehet "elkapatni" egy babát, jön a DEHOOOGYNEEEM! Nézzem meg, milyen értelmesen néz! Nagyonis megérti már ő, és csak azért sír, mert ölben akar lenni.
Én nem akarok senkit megbántani, és amúgy meg jóban vagyok a látogatókkal, szóval nem fogok ugatni velük, hogy MI KÖZÜK HOZZÁ. Hogy lehet diplomatikusan és kedvesen lepattintani őket? Ha elkezdek másról beszélni, ők akkor is tovább viszik a témát. Ha a kisfiam példáját hozom fel, azt mondják, hogy ő nem sírt ennyit, úgyhogy ez nem ugyanaz...
Óóóóó nálunk is ez volt :) Mert mi még ráadásul ringatva is altattuk. Hajaj jött ám a sok megszólás, hogy "majd 15 évesen is ringatod? bla bla bla"
Közöltem, hogy az én gyerekem, azt teszek vele ami szerintem a legjobb. Neki is volt alkalma (hozzászólónak) gyereket nevelni, én sem szóltam bele akkor.
Legutóbb egy nénit küldtem el a melegebb éghajlatra, mikor nekiállt egreckírozni a lányom persze teljes hangerővel a piacon, hogy miért szopja az ujját fertőzést kap. Természetesen még meg is fogdosta neki.
Beolvastam ugyanolyan hangerővel, hogy most már biztos hogy beteg lesz a gyerek, ha összetapizza a mocskos mancsával. :)
Megjegyzem 14 hónaposan magától szokott le a ringatós altatásról, nem lett elkapatva. Sokkal barátságosabb, nyitottabb, érdeklődőbb kislány mint a vele egykorúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!