Akinek terhesség alatt két ér volt a köldökzsinórban három helyett, mennyi időre és milyen súllyal született meg a babája?
Szia
Nem értem, hogy ez hogy hogy csak most derült ki. a 18 hetes genetikai uh-on nézik a köldökzsinórt. És ha gond van, akkor még lehet csináltatni magzatvízvételt. Nem feltétlen jelent ez bajt, de benne van a pakliban sajnos. Egyik ismerősömnek 17 hetesen derült ez ki, volt amnión, és azt mondták minden rendben van a babával. Pár héttel előbb született, ez nem hiszem hogy ezzel lenne összefüggésben, 2700 g volt. Egészséges a baba.
Szia! Sajnos konkrétan én sem tudok pontos választ adni! De nekem a köldökzsinorban 3 db 5 cm -es ciszta volt! Genetikai uh-ra jártam 3-4hetente Debrecenbe és 5naponta 4d-én nézetem!Nekem is az ereket,áramlást néztek,-és hogy nehogy összenyomodjanak az erek!+ Debrecenbe mondták hogy a magán dokimmal is nézessem minden alkalommal az agyvérellátást és nagy mellkas ellátást! Nekem a 19-héten derült ki a terheségem végig egy rémálom volt..30 hetesen tüdöérlelőt kaptam mert nem voltak rendben az áramlások,nem keringet rendesen..Ekkor be is fektettek 38-héten született 3600grammal,minden nap 5 nst és napi 3*2 tabletta keringésjavitó+napi uh!
Sokat sirtam és amikor visszagondolok még most is! De ennek ellenére egészséges 7 hónapos kisfiam van és hálát adok az istennek a nap 24órájában hogy nem lett baja!! Tudom nehéz ezt elfogadni de sajnos mindent mérlegelni kell,én is igy tettem bár nem volt könnyü elfogadnom hogy bármi baja lehet,de minden egyes tovább huzott hétnek örülten örültem....Vigyázz nagyon magatokra.
Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat! Kedves Utolsó, neked külön, és nagyon-nagyon örülök, hogy minden rendben a Babáddal, na meg persze a másik Babával is, akinek az anyukája korábban válaszolt.
Nem tudom, hogy miért nem vették észre, voltam a kórházban a 18 hetes genetikai ultrahangon, és fel sem merült ilyesmi, pedig akkor már észre kellett volna, hogy vegyék. Ráadásul azóta már a 30 hetes genetikai uh is megvolt, ott sem tűnt fel... Szóval én sem értem, de ezen a részén kár is már rágódni, ha 18 hetesen észreveszik, amnio még lehetett volna, de így már szóba sem került.
Annak, aki azt írta, hogy ne legyek agresszív, csak annyit, hogy nem agresszióból írtam, amit írtam a két első válaszolónak. A kérdésemet ugyanis tapasztaltgyűjtés céljából tettem fel, és nem arra vonatkozott, hogy milyen genetikai vizsgálatokat kellett volna csinálni, ha időben kiderül a dolog. Agresszívnek azért tűnhetett, mert nagyon vártam az igazi tapasztalatokat, és mikor megláttam, hogy kérdésre újabb kérdés, illetve vélemény (még most is csináltatna vmilyen vizsgálatot) érkezett, akkor nagyon csalódott lettem. Nem agresszív voltam, csak mérges, nem kioktatást és kérdést vártam válaszként, hanem tapasztalatot, amit a későbbi válaszolóktól meg is kaptam, és ismételten köszönöm. Ja, és ha van még valaki, aki hasonló cipőben jár/t, akkor természetesen várom a további hozzászólásokat is!
Jó babázást, egészséges, boldog babákat kívánok mindenkinek!!!
(Ui.: bár tudom, ez sokszor nem jelent semmit, de nem első terhességem, és hála az égnek van már egy makkegészséges kicsi Fiam, akivel semmi komplikáció nem volt terhesség alatt.)
Ja, még annyit annak a válaszolónak, aki agresszívnek nevezett, hogy tisztában vagyok vele, mire jó ez az oldal. Nem kértem senkitől tippelgetést, nem kértem, hogy jósoljátok meg, nálam hogy lesz, mert senki nem tudja. Szakkönyvekben pedig ennek nem tudok utánaolvasni, az orvosom sem mondott statisztikát, azt mondta, akár majdnem végig is hordhatom, de elképzelhető, hogy nem. Ezért gondoltam, megkérdezem, hogy aki hasonló cipőben járt, annál mennyi időre és milyen súllyal született a Baba. Úgyhogy nem is értem, miért írtad, hogy csak tippelgetni tudnak a válaszolók, hiszen nem kell itt semmit tippelni.
Arról pedig, hogy a kórházi személyzettel kedvesnek kell lenni, köszönöm, nem kérek felvilágosítást, ismét nem erre vonatkozott a kérdésem, de egyébként sem szokásom nem kedvesnek lenni emberekkel, azt gondolom, itt sem írtam senkinek semmi bántót, agresszívet meg pláne nem... A ??? nem agresszióra, csupán nagyfokú kíváncsiságra utal részemről, ugyanis mostmár leírom, amit gondolok, akinek szólt, annak azért szólt, mert hülyeséget írt azzal, hogy 32 hetesen bármilyen genetikai vizsgálatot csinálnak (amnio vagy a másik, aminek nem jut eszembe a neve, a lepényminavétel...). Azt hiszem, ha ilyet szeretnék, nem találnék orvost, aki megcsinálja nekem... Na de téma lezárva, ha írtok még válaszokat a kérdésemre, annak nagyon fogok örülni! :)
Kedves Utolsóelőtti, az ilyen válaszoknak inkább örülök, köszönöm szépen, nagyon kedves vagy, én is minden jót kívánok Neked!!!
Kedves Utolsó, Nálatok mi volt a gond? Igen, van magándokim, szerinte nincs okom elkeseredni, mert az általa készített uh-k alapján az látszódik, hogy szépen nő a Kicsikém, ha egy kicsit lassabban is, mint a korához képest kellene. Sajnos nem alkati adottság, hogy kisebb, a kisfiam szép nagy Baba volt, ha az ő adataival hasonlítottam össze a mostani uh-adatokat, mindig megijedtem, végül így derült ki a dolog, mondtam a dokimnak, hogy sokkal kisebb a Baba, mint a kisfiam volt anno ilyen idősen... Kicsit rá is haragszom emiatt, hogy nem nézte meg a köldökzsinórt, de ezt leszámtva elégedett vagyok vele, mert nagyon jó szakember, és előfordulhat, hogy szükségem lesz a szakértelmére... :(
Köszönöm neked is a választ, gratulálok az egészséges Babádhoz, minden jót Nektek!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!