Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bevállalnátok egy másfél...

Bevállalnátok egy másfél szobás lakásba még egy gyerkőcöt?

Figyelt kérdés
A kicsit eleinte velünk lenne, utána a nagytesóval egy szobába. Sajnos a kisszoba is kicsike csak 7 m2.
2011. jún. 3. 13:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem sem elég, főleg ha két neműek a gyerekek. Sógornőmék most költöznek, mert kicsi a másfeles lakás amiben most laknak. Van egy 5 éves fiuk, és egy 1 éves lányuk. Nagyon szűkösen fértek már el, mi lett volna még később. 2 nemű gyerek esetén, 3 szoba a minimum szerintem. Mi 2 szobás lakásban lakunk, szobánként 16 nm. Van egy kisfiunk, meg a páromnak egy 7 éves lánya, aki kéthetenként van itt. Szóval, mi is költözni fogunk jövőre, főleg, hogy akarunk még gyereket. Vállaljátok persze a babát, ha tervben van, hogy elköltöztök. De ha nem, gondolj a gyerekre, hogy milyen lesz már nekik, hogy mondjuk egyszobában lesz egy 18 éves fiú, meg mondjuk egy 15 éves lány. Én tuti megzakkannék.
2011. jún. 3. 14:37
 12/25 anonim ***** válasza:
Nem örökre akartok ott maradni, szóval szerintem az elején belefér :)
2011. jún. 3. 14:48
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Én nem! Ezért is nincs még a kistesó tervben sem.

Jelenleg 43 nm-en lakunk két felnőtt és egy 16 hónapos kisfiú! Így is szűkös, nemhogy még egy gyerekkel. Kicsi a konyha, kicsi a nappali, kicsi az egész úgy ahogy van!

Majd ha el tudunk költözni nagyobb lakásba/házba, akkor elgondolkodunk a következő gyerkőcön.

2011. jún. 3. 15:25
 14/25 anonim ***** válasza:

Mi nem vállaltuk be :)

A kolléganőméknél most van ebből probléma. Ugyanolyan lakásban laknak mint mi. Van egy 20 éves fiúk és egy 13 éves lányuk. Egy szobában.

A fiú már vinne lányokat, a kislány sem olyan kislány már, vannak női dolgai amit természetesen félt, szégyellős lett. Sok a probléma belőle.

Viszont ha tuti ugyanolyan neműek lennének (erre viszont nincs garancia) akkor ámen, jöhet a gyerek :D

Megjegyzem én is egy szobában voltam a nővéremmel amíg férjhez nem mentünk mindketten. Tini korunk után baromira utáltuk a helyzetet...pont a magánszféra hiánya miatt. Amíg kicsik nincs gond, ha egyneműek.

2011. jún. 3. 15:35
 15/25 anonim ***** válasza:
Szerintem simán bevállalhatjátok, de csak akkor, ha van kilátás nagyobb lakásra/házra. Mi 38 m2en éltünk 4-en (1,5 szoba), amíg le nem járt a hitel a lakásra. Ekkorra voltak a gyerekek 10 és 8 évesek, addig nem volt probléma a közös szobából. Szerintem kiskamasz korban van már gond, na akkor nem jó, ha csak egy szoba jut 2 külön nemű gyerekre. Azóta 90 m2-es a házunk, így mindenki kényelmesen elfér, és jön a harmadik baba :)
2011. jún. 3. 19:39
 16/25 anonim ***** válasza:
49%

Mi bevallaltuk. A nappali a mienk -levalasztottunk egy haloreszt, a gyerekeke a 13m2-es szoba (kislany 6 eves, kisfiu 1 eves)

Termeszetesen szeretnenk nagyobb lakast, de emiatt nem mondtunk le arrol, hogy testvere legyen a kislanyunknak. Jelenleg ez van, de azon vagyunk, hogy nagyobbra csereljuk a lakast. Amig kicsik, addig nem problema az egy szobaban alvas. En 15, az ocsem 13 volt, mikor nagyobb lakasba koltoztunk. Orultem a sajat szobanak, de engem meg 15 evesen sem zavart, hogy az ocsemmel vagyok egy szobaban.

2011. jún. 3. 21:51
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem vállalnám be.
2011. jún. 4. 12:52
 18/25 anonim ***** válasza:
23%

Most miért kellett lepontozni az elsőt?

Mi 55 nm-en lakunk 3-an,de jövőre is ide tervezzük a következő gyereket.

Más albérletben meg szociális lakásokban lakik,az olyan mit nem adna ha sajátja lenne.Akinek meg van,az meg nagyobbra vágyik.

2011. jún. 4. 22:55
 19/25 anonim ***** válasza:
25%

Mer a gyerekek megnőnek, ti meg ottragadtok, csak azért.

Inkább először nagyobb lakás és aztán köv. gyerek

2011. jún. 5. 11:46
 20/25 anonim ***** válasza:

mi 35 nm-en élünk most úgy, hogy van egy 8 hónapos és egy 2 évesünk. Nem azt mondom, hogy életcél, hogy itt maradjunk, meg hű de jó így szűkösen, de eszünkbe sem jutott hogy emiatt ne vállaljunk babát. A kicsi ágya nappaliban van és velem (anyuka) alszik a nagy ágya a hálóban van és apukával egy szobában van. Ha becsúszna véletlen egy harmadik és nem lenne más lakáslehetőség akkor is megtartanánk.

Gondolkodunk azon, hogy ezt a kicsi, bár saját lakást kiadjuk és kicsit ráfizetve átmegyünk egy nagyobb albérletbe.

2011. jún. 7. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!