Ezek közül a fiú-, és lánynevek közül véleményetek szerint melyik illik legjobban a Simon vezetéknévhez? (Azért írtam ki mégegyszer a kérdést, mert a másik témakörben alig kaptam rá választ. )
Mór, Bátony, Bercel, Bottyán, Csanád, Csongor, Gellért, Loránd, Lóránt, Lőrinc, Móric, Pongrác, Rudolf, Soma, Zalán, Zétény, Levente, Flórián, Sebestyén.
Lili, Lilla, Réka, Berta, Blanka, Hanga, Hanka, Hanna, Janka, Kincső, Matild, Panna, Róza, Zelma, Zolna, Dorottya, Gizella, Hajnácska, Johanna, Júlia, Lídia, Sarolta, Honoráta, Julianna, Rozália.
Adél vagy Emma (lányom is az, nagyon szeretem és tetszik is, de mostanában tényleg elég gyakori)
Fiú: a kettő közül a Levente:)
Köszönöm a válaszokat! Komolyan mondom, fel sem tűnt, hogy a bentmaradt nevek eredete zsidó, de nem is zavar annak ellenére sem, hogy nem vagyunk azok.
Különben a Dávid és a Levente, illetve a Hanna, Blanka, Adél, Emma és Abigél nevek közül még mindig nem tudok választani, úgyhogy elkélne még egy kis segítség! ;)
Megvannak a nevek! Lány: Abigél, Fiú: Dávid. :)
Abigél (női név)
A név eredete
Héber eredetű bibliai név.
A név jelentése
Az apa öröme.
A név gyakorisága
Igen ritka.
Névnapok
február 9. (névnap)
Becenevek
Abi, Bibi
Dávid (férfi név)
A név eredete
Héber eredetű bibliai név.
A név jelentése
Jelentése megfejtetlen, egyes feltevések szerint: kedvelt, szeretett, illetve: apai részről testvér.
A név gyakorisága
Az 1980-as, 90-es években igen gyakorivá vált.
Névnapok
március 1. (névnap), június 26. (névnap), december 29. (névnap), december 30. (névnap)
Rokon nevek
Dakó, Dókus, Dózsa
Becenevek
Dávidka, Dodi
Ezúton szeretném megköszönni a segítségeteket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!