Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezek közül a fiú-, és lányneve...

Ezek közül a fiú-, és lánynevek közül véleményetek szerint melyik illik legjobban a Simon vezetéknévhez? (Azért írtam ki mégegyszer a kérdést, mert a másik témakörben alig kaptam rá választ. )

Figyelt kérdés

Mór, Bátony, Bercel, Bottyán, Csanád, Csongor, Gellért, Loránd, Lóránt, Lőrinc, Móric, Pongrác, Rudolf, Soma, Zalán, Zétény, Levente, Flórián, Sebestyén.

Lili, Lilla, Réka, Berta, Blanka, Hanga, Hanka, Hanna, Janka, Kincső, Matild, Panna, Róza, Zelma, Zolna, Dorottya, Gizella, Hajnácska, Johanna, Júlia, Lídia, Sarolta, Honoráta, Julianna, Rozália.

2011. máj. 31. 14:54
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
49%

Adél vagy Emma (lányom is az, nagyon szeretem és tetszik is, de mostanában tényleg elég gyakori)

Fiú: a kettő közül a Levente:)

2011. máj. 31. 19:16
 32/51 anonim ***** válasza:
Nem, Lívia lett, amit írtam is, de a Hanna is szerepelt a listánkon, csak az apukájának nem tetszett annyira.
2011. máj. 31. 19:22
 33/51 anonim ***** válasza:
27%
Nem akarok vitát szítani, csak kérdezem, hogy okkal maradt két héber (zsidó) név a listán? Ez nem fog titeket zavarni?!?! Hanna és Dávid... Csak mert nehogy utána szembesüljetek, hogy majd zsidónak hisznek titeket. Ami nem baj, csak lehet hogy van esetleg akit zavarna. Mit tudom én, érted?!
2011. máj. 31. 21:39
 34/51 anonim ***** válasza:
Én nem hinném, hogy szándékos.Engem legalábbis nem érdekelt különösebben a nevek eredete, jelentése, amikor terhes voltam, és nézegettük.Nem ez alapján választottunk!Senki nem fogja megkérdezni a név eredetét, ez csak minket, szülőket érdekel, már akit..Szép név mindkettő, és a Simon vezetéknévvel jól is hangzik!Kedves kérdező, majd írd meg, hogy hogyan döntöttetek!
2011. jún. 1. 08:05
 35/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Komolyan mondom, fel sem tűnt, hogy a bentmaradt nevek eredete zsidó, de nem is zavar annak ellenére sem, hogy nem vagyunk azok.

Különben a Dávid és a Levente, illetve a Hanna, Blanka, Adél, Emma és Abigél nevek közül még mindig nem tudok választani, úgyhogy elkélne még egy kis segítség! ;)

2011. jún. 1. 08:18
 36/51 anonim ***** válasza:
Párod, családod mit mondanak?Nekik melyik tetszik? Az a legfontosabb, hogy Neked és az apukájának tetsszen a név!
2011. jún. 1. 08:32
 37/51 A kérdező kommentje:
Nekem igazából a Dávid és az Abigél név tetszik.
2011. jún. 1. 08:36
 38/51 anonim ***** válasza:
Ez a legfontosabb, hogy Neked/Nektek melyik tetszik! Mi csak véleményt mondunk.A Dávid gyönyörű, és az Abigél nem egy elcsépelt, túl gyakori név, aranyos!
2011. jún. 1. 08:44
 39/51 anonim ***** válasza:
Az Abigél nekem nagyon tetszik, a Dávid nem, de úgyis Ti döntötök :)))
2011. jún. 1. 08:45
 40/51 A kérdező kommentje:

Megvannak a nevek! Lány: Abigél, Fiú: Dávid. :)

Abigél (női név)

A név eredete

Héber eredetű bibliai név.

A név jelentése

Az apa öröme.

A név gyakorisága

Igen ritka.

Névnapok

február 9. (névnap)

Becenevek

Abi, Bibi

Dávid (férfi név)

A név eredete

Héber eredetű bibliai név.

A név jelentése

Jelentése megfejtetlen, egyes feltevések szerint: kedvelt, szeretett, illetve: apai részről testvér.

A név gyakorisága

Az 1980-as, 90-es években igen gyakorivá vált.

Névnapok

március 1. (névnap), június 26. (névnap), december 29. (névnap), december 30. (névnap)

Rokon nevek

Dakó, Dókus, Dózsa

Becenevek

Dávidka, Dodi

Ezúton szeretném megköszönni a segítségeteket! :)

2011. jún. 1. 09:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!