Napirend kérdés! Segitenétek, hogy mit kéne változatnom?
1 hét múlva lesz 4 hónapos a kislányom. Mostanáig ugye evett(szopizott), büfizett(nagyon hasfájós volt, a büfiztetés legalább fél órát vett igénybe, mire megnyugodott), picit játszott(unk), majd aludt, s mire felébredt, már megint nagyon éhes volt. Eddig igy állt a napunk kb.:
Este 9 körül fürdetés, fél 10 szopizás, fél 11 körül alvás 3ig,
3kor szopi, majd 7kor, 10körül, 1körül, 4körül, 7körül és fürdés után, de azt már irtam. Ez igy ugye 7 étkezés. Most 2 hete megfigyeltem, hogy kevesebbszer eszik többet:
Este fél 10, hajnal 4, fél 9, fél 1, 5körül, 8körül, és ezután felébresztjük, hogy ne túl későn fürödjön, illetve, hogy az estéknél legyen 1 rendszer. Ez 6 evés igy.
Napközben ez igy jó, de érzem, hogy az este igy nem az igazi. Nem szeretem felébreszteni. Nem tudom, hogy elég lenne-e neki az 5 evés, és hagyjuk el az esti szopit, és a 8-as etetés előtt fürdessük? (csak akkor félek, hogy éjjel újra többször fog ébredni), vagy pedig mit csináljak?
Bocs, ha kicsit hosszú voltam, köszönöm a válaszokat!!
Szia!
Fúú, nehéz így ezt gyorsan átlátni, és remélem azért tudok segíteni. Szerintem az 5 evés elég, lányom 3 hónaposan már csak 5-ször evett. Természetesen vannak kiszámíthatatlan napok. Én nem vagyok az az órához igazítgatós típus, így hagytam, hadd állítsa be a gyerek a saját kis napiredjét. És be is állt. 4 hósan volt, hogy kialakult egy sorrend, 3 nap múlva feje tetejére állt minden. Lassan, most hogy lassan 11 hónapos, az elmúlt 1-2 hónapban állt be a napirendünk, legalábbis szeretném ezt hinni.
Szerintem figyeld a babád, és az ő igényeire alapozd a napotokat. Ha ő nem akar változtatni, még hagyd, mert még pici. Hamarosan bújnak a fogacskák, úgyis megint borul minden:( Nálunk bevált az esti etetés előtti fürdés, szerintem nyugodtan próbáld ki!
Jó babázást Neked!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!