Oviba iratással s a kicsi korával kapcsolatos kérdés, anyukák segitenétek?
kisfiam 2013májusában lesz 3. bölcsibe nem megy,mert uton a kisteso.
én arra gondoltam, h mivel május után ugye jön a nyár a szünettel nem állok neki (ovis)év végén beszoktatni majd, hanem kezdje szépen 2013szeptemberétől az ovit,addig maradjon otthon én ugyis a kicsivel otthon leszek még gyeden.
de valaki azt mondta h nem igy megy,mert 3éves kortól kötelező az ovi s be kell iratnom. valoban igy lenne? csak mert ha igen akkor ugye már 2012elején a beiratásnál ott kell lennünk,hisz a 2013május az annak az ovis évnek a része.ha nem akkor elég csak 2013május elején beiratni a szeptemberi évkezdésre.
hálásan köszönöm előre a segitséget!
Szia!
Nekem idén májusban töltötte a kisfiam a 3-mat én is itthon vagyok mert úton a kistesó. Nálunk februárban volt a beiratás,beirattam és mondták hogy döntesem el hogy viszem akkor vagy megvárom a szeptembert. Én vittem mondom hátha jobb lesz neki,játszik meg minden. De kb. 1 hónapig bírtuk mert beteg lett meg nem bírt beszokni mert mindig másik óvónővel volt ahogy mentek a szabira.
Tervben van, hogy kötelezővé teszik az óvodát 3 éves kortól, de egyenlőre még semmi konkrét. Ahogy az első írta, jelenleg 5 éves kortól van óvodakötelezettség.
Ha májusi, és így szeretnéd vinni, ahogy írtad, akkor 2013. tavaszán kell beíratni (általában májusban szokott lenni a beíratás, de azért jó előre érdeklődd meg, hogy nálatok hogy szokott lenni.)
így van. Az ovi csak 5 éves kortól kötelező.
Nyugodtan viheted majd szeptembertől.
Meg aztán ha májusban elkezd járni oviba, mire beszokik, már le is áll az ovi 4-5-6 hétre, előtte, utána összevont csoportokba járnak. Szeptemberben kezdheted megint a beszoktatást.
Az óvoda az iskolakötelessé válást megelőző egy évben kötelező, addig nem. Ha van hely beveszik, ha nincs nem - alapfeltétel a szobatisztaság.
Beiratkozás mindig májusban van - ki van függesztve az intézményben, hogy mely napokon - és a nevelési év szeptembertől kezdődik.
igen arrol hallottam h már szobatisztának kell lennie a kicsinek, reméljük addigra már bőőőven az lesz:))
akkor szerintem maradok a szeptemberi kezdésnél majd, az a legegyszerűbb.azért a választott ovinál is rákérdezek majd...
köszi irtatok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!