Vaterás anyukák. Postaval kapcsolatos kérdés?
Elvileg igen, levélként 2 kilóig megy el. Bár velem kötekedtek, mikor egy öltönyt eladtam, hogy ez már nem tud levélként elmenni, mert elég nagy a csomagolása, de mivel nincsenek méretek megszabva, és csak 1,5 kiló volt, így ragaszkodtam hozzá, hogy levélként menjen. Persze mondták, hogy mi van ha 10 ilyet kap a postás, de tudom, hogy ezeket nem a postás viszi ki. Annyiszor rendeltem már, és volt hogy egy parfümöt, vagy pár darab body-t is postakocsi hozott ki. Na mindegy.
Igen, 2kg-20kg-ig pedig lehet standart, vagy nem standard csomagként küldeni. Az utóbbi drágább egy kicsit.
Minden levélnek, csomagnak megvannak a méretei, az oldalon a fórumokban is nagyon sok ilyen topic van, illetve a posta honlapján is lehet tájékozódni erről.
Bár én csak ajánlottan szoktam postázni. De 2kg-ig levélként is mehet ha nem nagy a csomag. Ha a mérete nagy vagy 2 kiló felett van akkor standard postai csomag, ha 20kg felett van vagy annyira nagy akkor nem standard csomag 1050és 1690ft
Postakész borítékot lehet előre is venni, és simát szoktam, aztán ha ajánlottan kéri a vevő, akkor azt kifizetem (az ajánlottnál úgyis sorba kell állni, akkor is, ha van ajánlott postakész borítékom).
Egyébként decemberben érdemes felvásárolni, mert az év eleji áremelkedés után sem kell ráfizetni (ez csak egy kis tanács :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!