Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbabad laktoz erzekenysege...

Kisbabad laktoz erzekenysege hogy derult ki? Tunetek jelentkezese utan vizsgaltak ezt?

Figyelt kérdés
Elsosorban tapszeres babakra gondolok, hisz anyatejesnel el kell hagyni a tejet, tejtermeket, tudom.
2011. máj. 30. 23:20
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Nálunk az első fél évben alapból HA-s tápszert írnak fel minden babának, függetlenül attól, hogy tejérzékeny vagy nem ,mindegyik ezt kapja.Az én babám tejérzékeny gyanús, és csak speciális kimondottan erre a célra kifejlesztett tápszert kaphat. (Milupa Pepti) A sima HA-s őt lehet, hogy allergizálná, mert az tehéntejből van, és nem finomítják úgy.Diétás tápszerről még soha életemben nem hallottam.Persze, próbáld meg, csak jobb lenne, ha előtte megbeszélnéd ezt a gyerekorvossal, hogy ő mit javasol.Elhiszem, hogy csalódtál az orvosokban, de ne kísérletezz a babáddal!Lehet, hogy nem is attól jött rendbe.
2011. jún. 9. 15:29
 22/31 anonim ***** válasza:

jaj szóját véletlenül se adj neki!!!!!!!

én pár napja láttam egy dokumentumfilmet, alapvetően az élelmiszer adalékokról szólt, és nagy figyelmet szenteltek a szójának! és amiket mondtak, majd elájultam :(

a szója nagyobb mennyiségben felborítja a hormonháztartást, főleg kisgyerekeknél veszélyes,

azt mondták, hogy ha egy kisbabának naponta 5-ször adunk szójatejet, az olyan, mintha napi 5 szem fogamzásgátlót bevenne !!! de nézz utána a neten

2011. jún. 9. 22:11
 23/31 anonim ***** válasza:
A szója egy növény és nem hormontartalmu valami...
2011. jún. 10. 13:29
 24/31 anonim ***** válasza:

13:29-nek:

Nem csak emberi/állati, hanem növényi hormonok is léteznek. A szója pl. növekedés gátló hormont is tartalmaz, állítólag a japánok régebben alacsonyabb testmagassága kis részben a mértéktelen szója fogyasztásnak is köszönhető. Ezen felül a szóját vegyi eljárással méregtelenítik, hogy ehetővé váljon. És ha mindez nem volt elég: a szója az a növény, amiből szinte már csak génmódosított változatot termesztenek.

Természetesen lehet biztosan mellette szóló érveket is felsorolni, én azonban semmi olyat nem veszek, amiben szója van.

2011. jún. 10. 13:40
 25/31 A kérdező kommentje:

Köszi az infókat a szójáról, nálunk az kapható tejallergiás babáknak kereskedelmi forgalomban, de nem nyúltam volna hozzá orvos tanácsa nélkül. Ha rossz lenne a helyzet, iratok fel Peptit. Most hál' Istennek jól alakulnak a dolgok. :)

De így már messziről el fogom kerülni a szóját. :)

2011. jún. 10. 15:15
 26/31 anonim ***** válasza:

OFF: 20 éve pedig pont a szója volt a nagy divat...most akkor az ellenkezője,de ha ennyire baj lenne miért árulnának szójaterméket??

a növényi hormonról annyit h akkor miért a fogamzásgátlohoz hasonlitod???félinfokbol ne irj inkább semmit,linkeld a forrást,mert igy más anyukát rémisztesz meg.

2011. jún. 10. 16:18
 27/31 anonim ***** válasza:

A szójában fitoösztrogén van, ez egy vegyület, felépítése hasonló az egyik női nemi hormonhoz az ösztradiolhoz, így hozzákapcsolódik az ösztrogénreceptorokhoz. Következmény: felborul az egész hormonháztartás. Minden a nagy mennyiségben elfogyasztott szójára vonatkozik, illetve a kisgyerekeknél veszélyes, mert még kialakulatlan a hormonháztartásuk.

A menopauza tünetei enyhítésére is szokták szóját javasolni!

pl:

[link]

2011. jún. 12. 14:10
 28/31 A kérdező kommentje:
Ha valaki még olvassa, mert érdekli: felírták a Pepti-t, most már sokkal jobban van a fiam :) Mennyi is, 1 hónap küzdelem után...
2011. jún. 30. 17:33
 29/31 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy jobban van. Akkor ezek szerint inkább a tejfehérje lehet a ludas. Egy éves koráig semmiképp ne adj neki tejterméket, addig nekünk 90%os támgatással felírta az orvos a peptit. Akkortól kezdve pedig gasztroenterológus javaslata kell. Szóval legkésőbb kb 1éves korában érdemes elvinni szakorvoshoz (beutaló kell).
2011. jún. 30. 17:59
 30/31 anonim ***** válasza:
15: 29-es vagyok.Örülök nagyon, hogy megoldódott a probléma.:))Látod, én egyből a Peptit javasoltam.:)Ebben le van bontva a tejfehérje aminosavakra, ezért már nem okoz hasi panaszokat.Nézz meg mindent, hogy véletlenül se legyen benne tejszármazék.Még a bébiételeket is.
2011. jún. 30. 18:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!