Kisbabad laktoz erzekenysege hogy derult ki? Tunetek jelentkezese utan vizsgaltak ezt?
jaj szóját véletlenül se adj neki!!!!!!!
én pár napja láttam egy dokumentumfilmet, alapvetően az élelmiszer adalékokról szólt, és nagy figyelmet szenteltek a szójának! és amiket mondtak, majd elájultam :(
a szója nagyobb mennyiségben felborítja a hormonháztartást, főleg kisgyerekeknél veszélyes,
azt mondták, hogy ha egy kisbabának naponta 5-ször adunk szójatejet, az olyan, mintha napi 5 szem fogamzásgátlót bevenne !!! de nézz utána a neten
13:29-nek:
Nem csak emberi/állati, hanem növényi hormonok is léteznek. A szója pl. növekedés gátló hormont is tartalmaz, állítólag a japánok régebben alacsonyabb testmagassága kis részben a mértéktelen szója fogyasztásnak is köszönhető. Ezen felül a szóját vegyi eljárással méregtelenítik, hogy ehetővé váljon. És ha mindez nem volt elég: a szója az a növény, amiből szinte már csak génmódosított változatot termesztenek.
Természetesen lehet biztosan mellette szóló érveket is felsorolni, én azonban semmi olyat nem veszek, amiben szója van.
Köszi az infókat a szójáról, nálunk az kapható tejallergiás babáknak kereskedelmi forgalomban, de nem nyúltam volna hozzá orvos tanácsa nélkül. Ha rossz lenne a helyzet, iratok fel Peptit. Most hál' Istennek jól alakulnak a dolgok. :)
De így már messziről el fogom kerülni a szóját. :)
OFF: 20 éve pedig pont a szója volt a nagy divat...most akkor az ellenkezője,de ha ennyire baj lenne miért árulnának szójaterméket??
a növényi hormonról annyit h akkor miért a fogamzásgátlohoz hasonlitod???félinfokbol ne irj inkább semmit,linkeld a forrást,mert igy más anyukát rémisztesz meg.
A szójában fitoösztrogén van, ez egy vegyület, felépítése hasonló az egyik női nemi hormonhoz az ösztradiolhoz, így hozzákapcsolódik az ösztrogénreceptorokhoz. Következmény: felborul az egész hormonháztartás. Minden a nagy mennyiségben elfogyasztott szójára vonatkozik, illetve a kisgyerekeknél veszélyes, mert még kialakulatlan a hormonháztartásuk.
A menopauza tünetei enyhítésére is szokták szóját javasolni!
pl:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!