Kisbabad laktoz erzekenysege hogy derult ki? Tunetek jelentkezese utan vizsgaltak ezt?
az én kisfiam 2 éves, és mi is gyanakodtunk a laktózérzékenységre
nála az egyetlen fura dolog az volt, hogy soha nem formázott a széklete, hanem mindig lágy, akármit eszik
csináltak vérvételt, és székletelemzést
a széklet savasságából lehet következtetni a laktózérzékenységre, ha a széklet ph-ja 6 alatt van, de ez még nem diagnosztikai értékű, a valódi laktózteszt a kifújós teszt, de ilyen kicsi korban még nem végzik el
(nálunk nem találtak semmi bajt egyébként)
és még annyit hogy a laktózérzékenység is különböző súlyosságú lehet: ha egyáltalán nincs a szervezetben enzim aktivitás, akkor nem "nőhető ki", de ha van, csak csökkent, akkor diétával kinőhető.
egyébként ez a természetes állapot, az hogy mi bírjuk a laktózt az egy mutáció eredménye :)
és ha egy baba már születése óta laktózérzékeny, úgy hogy egyáltalán nincs enzimaktivitás, akkor bizony az anyatejet sem bírja, mert abban is laktóz van
Megmondom őszintén, nem tudom, mi lehet, és lehet, hogy butaságot is mondanék az orvosnak, ha azt mondanám, laktóz érzékeny, mert lehet, hogy tejfehérje allergia vagy akármi más, de biztos vagyok benne, hogy ez nem normális, csak senki nem hiszi el. Úgyhogy jöhetnek még a tapasztalatok, hogy ezzel állhassak az orvos elé, hogy pl. nézzenek ph-t a kakiban, mert én, aggódó anyuka kérek papírt arról, hogy valószínűleg nincs ilyen baja. Tudom, hogy utálják a orvosok, ha anyuka okosabb akar lenni, de úgy érzem, le vagyok rázva, nincs kivizsgálva a gyerek. Egyszerűbb mindenre mondani, hogy kinövi. Csak közben olyan fájdalmai vannak, amiken lehetne segíteni, és az én idegeim sem mennének tönkre.
Na most kibalhéztam magam, bocsánat. :)
És persze köszönöm a válaszokat.
utolsó vagyok
nálunk minden gyereknek HA-s tápszert javasolnak fél éves koráig
és ne hagyd magad lerázni a dokival, járj utána a dolgoknak, ha úgy érzed vmi nem stimmel!
Úgy döntöttem, még a HA-s tápszert megpróbálom, mielőtt orvoshoz megyünk. Írtam a védőnőnek, mi a véleménye, nem reagált tegnap reggel (emailezni szoktunk), úgyhogy vettem mini csomagot. Tegnap azt kapta, este még elég rosszul volt, de ma reggel csodaszépet kakilt. :) Nem kísérték gázok, és reggel 7-ig aludt. Meg is ijedtem, mikor a férjem ébresztőórájára keltem. :) Délelőtt is nagyon jól aludt, most épp játszik.
Védőnő ma elért, nem mondtam, hogy már HA-st kap. Azt mondta, amit most kap (hasfájós babáknak való) szintén kezelt tejmolekulával van, ezért nem hiszi, hogy a HA-s segíthet. Mondtam, hogy azért furcsa a véleménye, mert már a HA-st kapja, és 1 nap alatt javulást látok. Ennyit róla. Nagy hümmögés volt a telefonban.
Valószínűleg a legjobb megoldás a szója alapú lenne, de azt orvosnak kell felírni, hogy támogatást kapjunk rá. Most adom a HA-st, ha lesz még gondunk, elmegyek dokihoz és kérek receptet a másikra. De én ma már így is mondhatjuk, hogy boldog vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!