Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbabad laktoz erzekenysege...

Kisbabad laktoz erzekenysege hogy derult ki? Tunetek jelentkezese utan vizsgaltak ezt?

Figyelt kérdés
Elsosorban tapszeres babakra gondolok, hisz anyatejesnel el kell hagyni a tejet, tejtermeket, tudom.
2011. máj. 30. 23:20
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

az én kisfiam 2 éves, és mi is gyanakodtunk a laktózérzékenységre

nála az egyetlen fura dolog az volt, hogy soha nem formázott a széklete, hanem mindig lágy, akármit eszik

csináltak vérvételt, és székletelemzést

a széklet savasságából lehet következtetni a laktózérzékenységre, ha a széklet ph-ja 6 alatt van, de ez még nem diagnosztikai értékű, a valódi laktózteszt a kifújós teszt, de ilyen kicsi korban még nem végzik el

(nálunk nem találtak semmi bajt egyébként)

és még annyit hogy a laktózérzékenység is különböző súlyosságú lehet: ha egyáltalán nincs a szervezetben enzim aktivitás, akkor nem "nőhető ki", de ha van, csak csökkent, akkor diétával kinőhető.

egyébként ez a természetes állapot, az hogy mi bírjuk a laktózt az egy mutáció eredménye :)

és ha egy baba már születése óta laktózérzékeny, úgy hogy egyáltalán nincs enzimaktivitás, akkor bizony az anyatejet sem bírja, mert abban is laktóz van

2011. jún. 7. 22:12
 12/31 A kérdező kommentje:

Megmondom őszintén, nem tudom, mi lehet, és lehet, hogy butaságot is mondanék az orvosnak, ha azt mondanám, laktóz érzékeny, mert lehet, hogy tejfehérje allergia vagy akármi más, de biztos vagyok benne, hogy ez nem normális, csak senki nem hiszi el. Úgyhogy jöhetnek még a tapasztalatok, hogy ezzel állhassak az orvos elé, hogy pl. nézzenek ph-t a kakiban, mert én, aggódó anyuka kérek papírt arról, hogy valószínűleg nincs ilyen baja. Tudom, hogy utálják a orvosok, ha anyuka okosabb akar lenni, de úgy érzem, le vagyok rázva, nincs kivizsgálva a gyerek. Egyszerűbb mindenre mondani, hogy kinövi. Csak közben olyan fájdalmai vannak, amiken lehetne segíteni, és az én idegeim sem mennének tönkre.

Na most kibalhéztam magam, bocsánat. :)

És persze köszönöm a válaszokat.

2011. jún. 7. 22:20
 13/31 A kérdező kommentje:
HA-s tápszerre váltás valamelyik problémán segíthet?
2011. jún. 7. 22:25
 14/31 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok

nálunk minden gyereknek HA-s tápszert javasolnak fél éves koráig

és ne hagyd magad lerázni a dokival, járj utána a dolgoknak, ha úgy érzed vmi nem stimmel!

2011. jún. 7. 22:31
 15/31 anonim ***** válasza:
Nem biztos...jobb lenne a teljesen tejmentes tápszer...de csak mert hasfájós,nem kell erre gondolni rögtön...volt ismerősöm aki 10 hós babájával is akármit csinált,hasfájos volt,de kinőtte,nem tejérzékeny mégse.
2011. jún. 7. 22:32
 16/31 anonim ***** válasza:
19:59-es vagyok.Ne hagyd magad lerázni!!Valószínűleg azért nem foglalkoznak vele, mert még 3 hónapos sincs.A klasszikus csecsemőkori hasfájás az első 3 hónapban nagyon gyakori, a babák többségénél jelentkezik, levegőnyelés, és enzimhiány okozza.Ez lehet normális is, ezért ráznak le.De!Az én babám nagyon hasfájós volt, de soha nem evés után jelentkezett, hanem főleg este.És ráadásul nem csak hasfájással küzdötök, hanem vizes kakival,amivel megszenved.Felejtsd el, hogy nem szeretik az okoskodó anyukákat.Kit érdekel, mit gondol az orvos, ha a kisbabád szenved??Te vagy az anyukája, te élsz vele, nem az orvos.Egyedül te tudod, hogy ez nem jó így.Mindenképpen magánrendelésre menj, ott kénytelenek foglalkozni a problémával.Mi ma megyünk harmadjára magánrendelésre.Egy órára fizetek 4000 ft-ot, de nekem megéri, mert sokat javult a kislányom állapota.Fontos az is, hogy olyan orvost keress, akiben megbízol.Szerintem ez nem tejérzékenység lesz.A tünetek sokkal inkább a felszívódási zavart támasztják alá, épp tegnap néztem ennek utána.És nem szabad elhanyagolni ezt, mert okozhat elmaradást a mozgásfejlődésben is, mivel eszik, eszik szegénykém, de nem szívódik fel a táplálék, és nem lesz ereje mozogni.Most még nagyon pici, ennyi idősen nem is kell csinálnia nagyon semmit, de hosszú távon nem egészséges, ha nincs kezelve.Egy szó mint száz, ne hagyd magad lerázni!!
2011. jún. 8. 08:09
 17/31 anonim ***** válasza:
Szia!Nekünk is kb. egy hónapja ugyanezek a tünetek voltak akkor volt a babám 1.5 hónapos. Akkor a doki a hasmenéses járványra gyanakodott és írt fel laktózmentes milumil tápszert, amit kb.3 hétig itta a kisfiam és szerencsére megszűntek a problémák és akkor javasolták, hogy álljunk vissza a régi tápszerre, mert ezt nem lehet sokáig felírni receptre csak ha kivizsgálják a kórházban, úgyhogy előtte egy próbát megér a váltás.Amint elkezdtem adni a régi tápszert újra visszajöttek a problémák úgyhogy váltottunk egy másik tápszerre és azóta minden rendben van!Úgyhogy lehet, hogy csak a tápszert kellene váltanotok nálunk ez bevált! Egyébként Milumil HA starttal kezdtünk ami nem volt jó és most a Beba Pro HA Startot issza!
2011. jún. 8. 09:31
 18/31 anonim ***** válasza:
8:09-es vagyok.Kérlek majd írd meg, hogy mi volt, ha voltatok orvosnál!Addig is kitartás!!
2011. jún. 8. 12:23
 19/31 A kérdező kommentje:

Úgy döntöttem, még a HA-s tápszert megpróbálom, mielőtt orvoshoz megyünk. Írtam a védőnőnek, mi a véleménye, nem reagált tegnap reggel (emailezni szoktunk), úgyhogy vettem mini csomagot. Tegnap azt kapta, este még elég rosszul volt, de ma reggel csodaszépet kakilt. :) Nem kísérték gázok, és reggel 7-ig aludt. Meg is ijedtem, mikor a férjem ébresztőórájára keltem. :) Délelőtt is nagyon jól aludt, most épp játszik.

Védőnő ma elért, nem mondtam, hogy már HA-st kap. Azt mondta, amit most kap (hasfájós babáknak való) szintén kezelt tejmolekulával van, ezért nem hiszi, hogy a HA-s segíthet. Mondtam, hogy azért furcsa a véleménye, mert már a HA-st kapja, és 1 nap alatt javulást látok. Ennyit róla. Nagy hümmögés volt a telefonban.

Valószínűleg a legjobb megoldás a szója alapú lenne, de azt orvosnak kell felírni, hogy támogatást kapjunk rá. Most adom a HA-st, ha lesz még gondunk, elmegyek dokihoz és kérek receptet a másikra. De én ma már így is mondhatjuk, hogy boldog vagyok. :)

2011. jún. 9. 15:07
 20/31 A kérdező kommentje:
Ja még annyit, hogy a mi fajta tápszerünkre a HA-sra rá van írva, hogy tejallergiás babáknak, a hasfájósra meg, hogy diétás tápszer babáknak, ezt mondtam a védőnőnek, erre sem tudott mit mondani.
2011. jún. 9. 15:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!