Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan gyurma amit ha...

Van olyan gyurma amit ha véletlenül szájába vesz a kisgyermek nem ártalmas neki?

Figyelt kérdés
2 éves kisfiamnak vennék játszani,de olyat szeretnék amit ha netalántán megkóstol nem lesz tőle komolyabb baja.Tudtok ajánlani valamilyen jól bevált gyurmát?
2011. máj. 28. 20:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Biztos van ilyen gyurma ha rákérdezel játékboltban:) De én mindig sólisztgyumát csinálok itthon. SOKKAL olcsóbb ugyonolyan jól formázható lehet szines is ételfestékkel megfestve minden szin ki lehet égetni és ha megeszi akkor semmi baja nem lesz maximum szomjas lesz:)
2011. máj. 28. 20:27
 2/6 anonim ***** válasza:

[link]

ezt te tudod csinálni

találtam ezt is:

[link]

vagy ez találtam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

ez nem tudom "ehető"e,de mivel piciknek van, szerintem nem gáz, ha eszik belőle:

[link]

jó gyurmázást:-)

2011. máj. 28. 20:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Én ezt szoktam csinálni:

20 dkg liszt

10 dkg só

1 ek.étolaj

3 dl víz

2 mokkáskanál citromsav

(Ezt a mennyiséget én duplázni szoktam)

Összekeverem (híg lesz), hozzáadok ételfestéket, akár több részre is szedem, hogy több színű legyen.

Teflon (!) serpenyőben elkezdem lassú tűzön melegíteni, folyamatosan kevergetve. Nem teflonban is elkészül, csak sokkal nehezebb kitakarítani utána. Kb. annyi idő alatt összeáll, mint a rántotta, ha már kis gombóc lett belőle, kirakom hűlni, mikor már kézmeleg, jól át kell gyúrni.

Több hétig is eláll műanyag dobozban.

Előtte volt PlayDoh 24 db, azokat eladtam, mikor erre a receptre ráakadtam. :) Nem morzsálódik, nem ragad, tökéletes az állaga, és olcsó.

2011. máj. 28. 21:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Állítólag a play dooh is "ehető", nekem legalábbis ezt mondta az eladó.
2011. máj. 28. 21:36
 5/6 anonim válasza:
a citromsav miért kell bele?
2014. jún. 16. 17:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha nem rögtön használjátok, tartósítja egy időre.

De túl sokáig nem áll el, mert ragacsos, folyós lesz egy idő után.

Műanyag dobzban tudod tárolni a hűtőben 2-3 hétig.

2014. júl. 2. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!