Miért ártalmas, ha egy babát ültetnek, ha még nem tud ülni?
Csak azt tudom, hogy ha elég erősek az izmok, azok tartják meg a hátát, hogy egyenesen üljön. Ha támasztani kell, akkor talán mégsem olyan erős a háta. Nem? Én talán hordozóba tenném többször, rövidebb időre, ha már ennyire nézelődni akar, de nem támasztgatnám. Felhúzni párszor talán nem árt neki, itt olvastam már ilyen gyakorlatot is, erősítésként. De még sok ideje van, hogy tényleg egyedül felüljön.
Az én kisfiamnak nem elég erős a háta és 1,5 évesen is görbe háttal ül sajnos, pedig jártunk gyógytornászhoz is 3 hós korától.
Akkor ül magától,ha fekvésből egyedül fel ül. Ne támaszd meg,mert később baj lehet a gerincével. Ha a karodban van ülő helyzetben,az nem ülés,mert te tartod a gerincét,nem ő.
Van baba,aki már 6 hónaposan ül,de sokan csak később.
Ültetés: Tilos, amíg önállóan, magától nem ül. Egyenes gerinccel születünk, a gerinc görbületei a mozgásfejlődés során alakulnak ki.
A hason fejemeléstől a nyaki gerinc homorulata alakul ki.
A kúszástól a felső hátizmok.
A négykézlábon hintázástól, mászástól az alsó hátizmok, farizmok megerősödnek.
Az önálló felülés eredménye a háti gerinc domborulat.
Az önálló felállás hatására az ágyéki homorulat alakul ki.
Annak a gyermeknek, akit idő előtt felültetnek, nem erősödnek meg a hátizmai, így a gerince túlterhelődik, a háti és az ágyéki gerinc görbületei megfordulnak (a hát homorodik, az ágyéki gerinc domborodik). Ez később többek között a pubertáskori gerincferdülés táptalaja lehet.
8 hónapos kortól fürdetéshez felültethetjük, de mindig tartsuk, és ha elfárad (feje billeg, háta görnyed, vagy fejét hátravetve előre dől), mindig vegyük ki.
Ha már önállóan képes felülni (9-10 hó), akkor etetőszékbe is ültethető.
úgy csináld, hogy ne árts neki, hogy nem adod a kezed, hogy felhúzza magát, és te sem ültesd. nálunk anyósom kezdte tartani a kezét, hogy "nézd, felhúzza magát!" onnantól mindig ezt akarta játszani a lányom, én meg leütöttem volna legszívesebben az anyósom érte.
sokat legyen hason, onnan tud ügyeskedni fejemeléssel, kúszással, mászással. az ülés csak utána jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!