Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek már van egy gyereke és...

Akinek már van egy gyereke és úton van a második, hogyan jár el terhesgondozásra?

Figyelt kérdés
Viszed magaddal a gyereket vagy addig rábízod valakire?
2011. máj. 26. 10:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Is-is. Volt már, h Szüleimre rábíztam a Kisfiam, de mostanában jön velünk - Férjemmel és velem -. Védőnőnél mindig kifejezetten jól érzi magát:)
2011. máj. 26. 10:14
 2/12 anonim ***** válasza:
Nálunk a férjem is mindig elkísért a vizsgálatokra (nagyon büszke is vagyok rá :)), másra pedig nem tudom rábízni a gyereket, így mi gyerekestül mentünk mindenhová. Egyedül a terheléses cukor vizsgálatnál mondtam neki, hogy inkább maradjon otthon a gyerekkel együtt, mert akkor két órán át kell ücsörögni, várni a következő vérvételre.
2011. máj. 26. 10:15
 3/12 anonim ***** válasza:

10:15-öshöz szólnék hozzá:

én most most voltam terhelésesen, és nálunk ú volt, hogy 1 órával vérvétel előtt 0,5 l tejet kell inni, és zsemlét enni, így induláskor megettem/ittam, és azonnal, soron kívül (minden terhelésre jelentkező kismamánál így van) vettek vért, így 10 perc alatt végeztünk. Ez volt a legrövidebb vérvételem:)

2011. máj. 26. 10:21
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Védőnőhöz nem jártam, csak a kiskönyvért mentem, vittem az akkor másfél éves nagyobbomat is. Dokihoz is-is. Mivel az én dokim mindössze egyszer csinált belső vizsgálatot, mert már a haladóbb, nyugati szemléletet képviseli, miszerint kifejezetten ellenjavallt fölöslegesen vizsgálgatni és uh-t is mindössze kétszer csinált, az egyetlen belső vizsgálatra a férjemmel mentünk és addig vigyázott a folyosón a lányunkra, az uh-ra simán elvittem, nagyon élvezte a gyerek, mutogatta, hogy nahát, ott az öcsikém! :-) A doki is nagyon kedves volt vele, megkérdezte tőle, megengedi-e, hogy anya pocakjában lefényképezze a kistesót? A lányom igent mondott és még hetekig mesélte az élményt mindenkinek. :-)
2011. máj. 26. 10:34
 5/12 anonim ***** válasza:

10:21-esnek!

Az milyen vércukor terhelés volt? Mert pont az a lényeg, hogy előtte is le kell venni a vért, és utána is két órával, a kettőből állapítják meg, hogy mennyire ment fel a cukrod. Nem értem, hogy miért csak az utána vért vették le, abból mit tudnak kiszűrni? Szerintem ennek járj utána, mert elég érdekes. Amúgy mi védőnőhöz együtt megyünk, dokihoz csak én és a férjem vigyáz rá otthon. Két éves, és minek üljön ott a váróban, inkább otthon játszanak. Ilyenkor legalább kettesben vannak :)

2011. máj. 26. 10:38
 6/12 anonim ***** válasza:
Vittem magammal. Ő szerette, mert sok játék van ott. Egyébként egy barátnőm mondta, hogy télen nem járt a védőbe, mert a védőnő ment hozzájuk. Úgyis egy csomószor kéne családlátogatásra mennie. Esetleg beszéld meg vele, sajnos az enyém nem volt erre hajlandó, mert hogy neki mérnie is kell. Nagy cucc, vérnyomásmérőm, mérlegem, centim nekem is van. Vagy esetleg beteszi a táskájába.
2011. máj. 26. 10:38
 7/12 anonim ***** válasza:
10.38-as: sok helyen ez a tejes-zsömlés cukorteszt van, csak akkor küldik komolyabb cukorterhelésre a kismamát, ha gond van.
2011. máj. 26. 11:26
 8/12 anonim ***** válasza:

nekem szerencsém volt mert óvodás volt akkor a nagyobb

legalábbis a vége fel

előtt meg eljött velem vittem mesekönyvet játékot inni-enni valót simán elvoltam vele akár 1 órát is

NST-re is bevittem magammal had hallgassa a kistesó szívhangját .-))

a legkisebbnél is ez volt e helyzet ha nem voltak akkor óviban vagy isisben akkor velem jöttek

nekik jó móka volt a UH és a többi is

mindig kaptak üres fecskendőt matricát stb....

2011. máj. 26. 11:46
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem kukacoskodni akarok, tudom, hogy van tejes-zsömlés, volt ismerősöm, akinek ez volt a 12. héten, de a 24. héten neki is el kellett menni a cukos lötty terhelésre. De mindkettőnél volt éhgyomi vérvétel is. Hiszen a nevében is benne van, hogy terheléses, tehát hirtelen megterhelik a szervezetet, és így állapítják meg a változást.
2011. máj. 26. 11:59
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem is tejes-zsömlés volt a terheléses cukorvizsgálatom. Nekem a nőgyógyim adott rá "engedélyt", hogy elég ez is és nem kell kínlódnom a cukros lötyivel, mert előtte is minden laboron max 4 volt a cukorértékem.

De bizony éhgyomri vért is vettem, megettem a zsömlét megittam a tejet, majd 1 óra múlva ismét vért vettek.

Szóval 1 vérvételből nem tudom hogy állapítják meg a terhelést...

2011. máj. 26. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!