Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak már hogy megérts...

Mit csináljak már hogy megértse a 16 honapos fiam, hogy nem szabad csipni, hajat tépni, harapni, pofozni?

Figyelt kérdés
mért csinálja?nem tudom honnan látja,itthon nem csinálunk ilyet.hiába ütöm vissza,szoritom a kezét hogy hagyja abba,magyarázom de tovább csinálja,ezzel nekünk fájdalmat okoz.
2011. máj. 25. 19:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Az én lányom is 16 hónapos. Ő is csinálja, én megfogom a kezét, és mondom neki hogy simi-simi, és puszi-puszi kell, nem ütögetés. Én is megsimizem és akkor ő is utánozza. Sajnos gyakran elfelejti, sokat kell neki mondani.
2011. máj. 25. 19:07
 2/5 anonim ***** válasza:
én megfogtam a kezét és mondtam neki,hogy nem ütjük anyát,nem húzod anya haját,mert az fáj neki.nem is csinálja már,hál istennek.
2011. máj. 25. 19:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is ezeket alkalmazom mint az előző válaszolók az 1 évesemnél de sajnos eddig nem sok sikerrel jártam!

Ne üss vissza mert azzal pont rosszat mutatsz neki!Agresszió agressziót szül!

2011. máj. 25. 20:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk hajhúzás volt, de idővel elmúlt. Most 2 éves. Most már érti, h nem szabad húzni, de most már direkt húzza a gyerekek haját... Remélem, ennek a korszaknak is hamar vége.
2011. máj. 25. 20:44
 5/5 anonim ***** válasza:

hasonló cipőben járunk azzal, hogy még harapna is, amikor mérges. egyszerűen nem engedem neki. Ő sem igazán érti, hogy "fáj", ezért volt, hogy meghúztam a haját, és közben mondtam, hogy ez "fáj". sajnos nem nagyon hatja meg, ezért csak ismételgetem, hogy nem szabad, illetve én is próbálom a csapkodást felváltani a simogatással.

szerintem az a lényeg, hogy kitartónak kell lenni, úgyanúgy, mint egyéb dologban, majd megérti. Ha nagyon bedurvul, egyszerűen eltolom magamtól. Ez egyébként akkor van, ha valamit nem engedek neki, hisztizik. HA látom, hogy a babáit, vagy plüss állatokat ütögeti, akkor is rászólok, mutatom, hogyan ölelgesse, simogassa őket. Mást nem tudok csinálni.

Az biztos, hogy nem jó, ha te is megütöd. én a kezére ütöttem, amikor nem akarta elfogadni, hogy nem szabad a szobanövényeket tépni. azt hitte, hogy játszok, jót nevetett rajta. szóval ez nem jött be.

2011. máj. 26. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!