Mit csináljak már hogy megértse a 16 honapos fiam, hogy nem szabad csipni, hajat tépni, harapni, pofozni?
Én is ezeket alkalmazom mint az előző válaszolók az 1 évesemnél de sajnos eddig nem sok sikerrel jártam!
Ne üss vissza mert azzal pont rosszat mutatsz neki!Agresszió agressziót szül!
hasonló cipőben járunk azzal, hogy még harapna is, amikor mérges. egyszerűen nem engedem neki. Ő sem igazán érti, hogy "fáj", ezért volt, hogy meghúztam a haját, és közben mondtam, hogy ez "fáj". sajnos nem nagyon hatja meg, ezért csak ismételgetem, hogy nem szabad, illetve én is próbálom a csapkodást felváltani a simogatással.
szerintem az a lényeg, hogy kitartónak kell lenni, úgyanúgy, mint egyéb dologban, majd megérti. Ha nagyon bedurvul, egyszerűen eltolom magamtól. Ez egyébként akkor van, ha valamit nem engedek neki, hisztizik. HA látom, hogy a babáit, vagy plüss állatokat ütögeti, akkor is rászólok, mutatom, hogyan ölelgesse, simogassa őket. Mást nem tudok csinálni.
Az biztos, hogy nem jó, ha te is megütöd. én a kezére ütöttem, amikor nem akarta elfogadni, hogy nem szabad a szobanövényeket tépni. azt hitte, hogy játszok, jót nevetett rajta. szóval ez nem jött be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!