Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól adható a babának...

Mikortól adható a babának tehéntejből készített tejberizs vagy tejbegríz?

Figyelt kérdés
2011. máj. 25. 15:19
 1/8 anonim ***** válasza:
1 éves kortól.
2011. máj. 25. 15:20
 2/8 anonim ***** válasza:
60%

1 éves kora után

de ha van allergiás a családban, később

2011. máj. 25. 15:21
 3/8 anonim ***** válasza:
9%

szerintem 2 éves kor alatt ne adj neki rendes tejet

inkább rizstejből, szójatejből készítsd vagy tápszerből

2011. máj. 25. 15:31
 4/8 anonim ***** válasza:
80%

Jesszus!!!

Mar annyira idegesitenek ezek a "tehentejes"kerdesek!

Kedves kerdezo bocs az Offert...

Nyugodtan lehet megkovezni,de nem ertem miert kell a tehentejet szinte a "mergek" koze sorolni,ugy beszel itt rola mindenki,mintha akar 1 cseppjetol is barmi baja lenne a babanak,csak kozben elfelejtjuk azt,hogy mi min is nottunk fel.Persze tudom "azota sokminden valtozot...bla-bla-bla".Nincs az az etel,ami 3 eves kor alatt nem adhato,a tehentejet meg mar lassan ide soroljak:1-2-aztan most kiderul hogy vegulis 3 evig nem adhato.Vajon ez nem tapszerproaganda egy kicsit???Szerintem elgondolkodtato.Mit erezhet szegeny anyuka,aki meg 2009-ben tehentejet adott 1 eves gyerekenek,mert ugy tudta,hogy szabad,erre most kiderul,hogy csak 3 evesen szabadott volna...ejha!

Es egyre tobb a tejallergias,meg a tejcukorerzekeny...na errol is megvan a velemenyem,de jobb,ha megtartom magamnak.

Kedves kerdezo!

Az en kisfiam 7 honapos mult,szoktam neki adni turot gyumolccsel(banan,cseresznye,barack),nagyon szereti,mint ahogyan a tejbegrizt is.Tejet nem adtam meg neki,es egyelore nem is szandekozom,de tejes dolgokat igen,es semmi baja nincs tole,ez nem azt jelenti,hogy nem is lehet,de szerintem nagyon kicsi az eselye.Szerintem mar az van,hogy sokan ki se merik probalni,mert egyesek annyira ellenzik,mintha tenyleg,valosagos mereg lenne.

2011. máj. 25. 15:47
 5/8 anonim ***** válasza:
60%

Sziasztok!

Én pont ma is tejbegrízt adtam 9hónapos leánykámnak uzsonnára. (Fele víz fele tej arányban.) 7hónapos múlt egy picivel amikor már én is adtam neki túrót gyümölccsel.

( Meg ha egy baba tejallergiás az akkor is mutatkozik, mikor még csak szopizik és anyuka tejet iszik. Az írások szerint anyukának is max 4dl tejet szabad inni míg szoptat.)

Én is egyetértek, hogy ez a nagy tejellenesség csak a tápszerek miatt van! De ha nagyon féltek a tehéntejtől, ott a kecsketej. Azt még nem hallottam, hogy valaki is allergiás lett volna rá.

2011. máj. 25. 17:19
 6/8 anonim ***** válasza:
60%

Kedves 15.47 és 17.19-es!

A kérdés az volt, hogy tejberizst vagy tejbegrízt mikor lehet adni a babának, ami tehéntejből készült. Szó nem volt a túróról, sajtról, kefirről, tehát a SAVANYÍTOTT tejtermékekről, amelyek módosított formában tartalmazzák a tejfehérjét, tehát egy éves kor alatt is, 8 hónapos kortól bevezethetők.

Én is már 8 hónapos korában bevezettem kisfiam étrendjébe ezeket, de tejből főzött formában 1 éves kora után kapott dolgokat - öcsém lisztérzékeny, súlyos pollenallergiás, én vashiányos vérszegény vagyok... Kell ennél több indok, hogy kizárjam egy éves koráig a tehéntejet, mint alapanyagot az ételeiből?

És nem, nem a tápszergyárak tudósai találták ki, hogy nem ajánlott egy éves kor alatt tejet adni a babának, hanem a WHO is így ajánlja. Hallottatok már erről a szervezetről?

2011. máj. 25. 19:08
 7/8 anonim ***** válasza:
95%

Sziasztok!

Az én véleményem is az hogy,ha gyermeknél nem fordúlt elő allergiás reakció a savanyított tejtermékekben akkor meg lehet próbálni a 1.5% jó minőségü tejet és ezt először felesben hígítani ha nem issza meg tégy bele egy kis cukrot.Forrald fel!Ennyi,de a lényeg mint mindenben a fokozatosság kis mennyiségben!

Többiknek pedig! Elmesélném ha nem untatom az olvasókat édesapám 1955-ben született mint koraszülött 7 hónapra 1900 grammal kiadták a kórházból rá 3 napra, hogy temessék el. Mert a bőr is rásült a nagymamám mindent megtett hogy túlélje és lisztlevest valamint harmados tejet adott neki.

Félévesen megduplázta a súlyát. Nem lett beteg de a saját korosztályából már sokan elmentek. Szóval nincs egyforma ember,de ha elgondolkodtok azon hogy hányszor szerepelnek a híradóban a baba étel gyártó cégek mert teletömik mérgező anyagokkal meg 30 fajta rászoktatóval, akkor én a természetre esküszöm,ami a tehénből jön ki és nem a gyártósorról.

2012. júl. 1. 12:19
 8/8 anonim válasza:
Az én kislányom 7hónapos múlt és tehén tejből készült tejbegrízt kapott ma 10 óraira! Én is kaptam anno, még hamarabb, még sem lett semmi bajom töle!
2017. jan. 24. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!