Hogy szoktassam le 1 éves fiamat a köztünk alvásról?
Korábban a kiságyában aludt, de kb. 7-8 hónaposan hajnalba mindig áthoztuk, mert ott továbbaludt, nem sírt, míg ha ringattuk, és vártuk , hogy visszaaludjon a saját szobájában, volt, hogy 1,5-2 órát is fent virrasztottam vele!
Szépen lassan viszont hozta előrébb az áthozatal időpontját (hajnal 5, 4, 2...) , most ott tartunk, hogy mikor elalszik este, a kiságyba se tudjuk berakni, mert egyből felébred (bármennyi időt várunk) és üvölt, míg ki nem vesszük és ki nem hozzuk! Ha néha sikerül is berakni ébredés nélkül az ágyba, akkor is kb. éjfél-1 óra körül már át kell hozni, mert különben üvölt!
Kipróbált, működő ötleteket várok! Köszi!
De miért nem szeret a saját ágyába és a szobájába aludni?Fél valamitől?Hogy egyedül van?
Add meg neki azt hogy biztonságba érezze magát,és akkor nem fog üvölteni a másik szobába sem.
11.33-as vagyok
Még az jutott eszembe - egy válszoló ötletéről - hogy nálunk mindig arra hivatkozott, mikor már tudott beszélni, hogy fél a sötétben, pedig éjszakai fény volt a szobájában. Mielőtt a kiságyat újra birtokba nem vette, tettünk egy másik kislámpát is az ágya fölé. Olvasólámpa féle, de úgy raktuk oda, hogy nem a szemébe, hanem a plafon felé világít és nagyon gyenge izzó van benne. Talán ez is megnyugtatja, mert ennek azért komolyabb a fénye, nincs sötét pontja a szobának, nem lát csúnya nagy árnyékokat stb. Lehet, hogy ez hozta meg a kedvét és már nem fél.
Örülök, hogy kiemeltem a kérdést, mert nagyon jó és hasznos válaszok jöttek! Különösképp a 11:02-s tetszett a legjobban, ki fogom próbálni, de a többi válasz is igen hasznos volt.
Igen, ez a következetesség dolog nagyon nehéz, ezt ebben biztos hogy elrontottuk. Csak úgy van vele az ember -ahogy írta is valaki- hogy éjszaka hullafáradtan úgy van vele az ember, hogy aludjon, mindegy hogy hol, ahelyett hogy üvölt a gyerek órákon át, vagy ringatni, virrasztani kelljen mellette! Arról nem beszélve, hogy társasházban ez nem is kivitelezhető, hogy hagyom hadd sírjon, mivel felkelti a szomszédokat is.
Amúgy mivel még csak 1 éves, korlátoltak az eszközeim, hogy meg is értse üvöltés nélkül a dolgokat, egyébként is elég kis nyavajgós-fajta! :)
Köszi a válaszokat!
Én szerencsére nem vagyok ilyen helyzeteben(még)de ha ez a szitu lenne nállunk akkor én a kiságy egyre távolabbi elhúzását választanám!Ez a módszer a Suttogóba is le volt írva!Tegyétek az ágyatok mellé az ő kiságyát oldalsó rácsát vegyétek le,egy pár napi g aludjatok így majd minden este egy kicsit húzzatok az ágyán egyre közelebb az ő szobájához!
Én biztos ezt a módszert választanám!
Egy pár jó ötlet jött még csak vannak olyanok amiket még azért egy 1 éves gyerek nem ért meg Pl:pontgyűjtős!
Kitartást kívánok!
Ha nagyon zavar a saját gyereked, ..
ezt az első válaszoló írta.
ezt meg hogy értetted?
ez elég bunkó beszólás volt már bocs.
Nincs semmi változás, próbálom napközben mondani neki, hogy kinek hol a helye,de változatlanuk az éjszakák.
Viszont a drasztikus módszert is ki fogjuk próbálni hétvégén (mikor apa nem megy dolgozni másnap), vagyis hagyni fogjuk sírni az ágyában, nem fogom kivenni, természetesen ott leszek mellette.
Szegény gyerek előre sajnálom,én soha nem csináltam ilyet pedig nekem 4 van.
Nálam van egy alapszabály ami nagyon nem megy nem szabad eröltetni.Később vissza lehet térni a dologra és újra lehet próbálni ,talán egy kicsit rugalmasabbnak kellene lenned.
Ráadásul ilyenkor a legerősebb a szeparációs szorongás, ilyenkor szokták csinálni az IHT tesztet.
A frászt fogjátok hozni szegény gyereketekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!