Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek a babaúszásról?

Mi a véleményetek a babaúszásról?

Figyelt kérdés

gondolok itt olyanra,hogy biztos nem fulladnak meg.

5 hónapos a kislányunk most vinnénk először.

2011. máj. 24. 20:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Azért vagy vele a vízben, hogy ne fulladjon meg.
2011. máj. 24. 21:02
 2/9 A kérdező kommentje:
hát az addig oké de ha benyeli a vizet?
2011. máj. 24. 21:06
 3/9 anonim ***** válasza:
Az újszülöttek, ha az arcukat víz éri, nagyjából 6-7 hónapos korukig ösztönösen zárják el orrnyílásaikat és szájukat, így nem nyelnek vizet és nem fulladnak meg. A babák ezen tulajdonságát hívja a szaknyelv búvárreflexnek. Mivel az anyaméhben is „vízben” voltak, ezért a merülés egy számukra ismerős élményt jelent, így általában nem zavarja őket a medencevíz.Néhány szakember szerint először kádban érdemes vízhez szoktatni a gyermeket, és csak ha ez tetszik neki, akkor vinni az uszodába.A babaúszás indításához az uszodának szigorú egészségügyi szabályokat kell teljesíteni, amit a helyi ÁNTSZ rendszeresen ellenőriz. Ennél a fajta úszásnál, speciálisan képzett oktatók vesznek részt. Komoly szerepük van a szülőknek is, tulajdonképpen ők vigyáznak a csecsemőre, és az oktató instrukciói alapján segítik a gyermek mozgását a vízben.A legtöbb gyermek a vízben felszabadul, de akadnak olyanok is, akiket nem lehet a vízhez szoktatni. Esetükben nem szabad erőltetni az úszást.Tévhit azonban, hogy aki gyermekkorban babaúszásban vesz részt, az később kitűnő versenyúszó lesz, hisz az sok más összetevőtől is függ. Az viszont igazolt, hogy az ilyen gyermekek néhány éves korában gyorsabban tud megtanulni úszni.
2011. máj. 24. 21:12
 4/9 anonim ***** válasza:
Nagyon jó! Csak ajánlani tudom, mi is 5 hónaposan kezdtük, most már 15 hónapos lesz és még mindig ez a hét fénypontja. Ha benyeli a vízet picit megütögetted a hátát és folytatodik tovább a móka, nem szokott ez probléma lenni, max. néha egy-egy laza kaki ha sokat nyelt.
2011. máj. 24. 21:17
 5/9 anonim ***** válasza:

én is ajánlom

annyira bejött h viccesen halacskáknak nevezem a gyerekeimet

imádnak úszni merülni és tudják hol a határ sok előnye van

hajrá

2011. máj. 24. 21:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia,

én is csak ajánlani tudom! Kislányom 4 hónapos, kétszer voltunk és nagyon élvezte. Féltem tőle de nagyon jó élmény volt!

2011. máj. 24. 22:04
 7/9 anonim ***** válasza:

nem fullad meg, ne félj!

Én hasznosnak tartom és vinném hetente, ha beleférne anyagilag.

2011. máj. 25. 09:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Én is akartam vinni a fiam de elég drága.Ha elmész egy alkalomra,megnézed hogyan zajlik a dolog az ingyenes(legalább is itt Dunaújvárosban).

Hugomék elmentek,megnézték,hogyan megy a dolog és máskor ha mentek az élményfürdőbe,ő maga alkalmazta azokat a dolgokat amiket látott.Én is így csináltam.És nem kellett pénzt kiadni érte csak a belépőre a fürdőbe:)

2011. máj. 25. 13:54
 9/9 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat :)

viszem mindenképp :)

csak tartunk egy kicsit nehogy megfulladjon!

Úgy látom többnyire ajánlja mindenki ezt a baba úszást!

Hát itt Hatvanba sajnos csak 3 hét van még a szezonból és utána szeptemberben indul újra,szóval még 3* tudom elvinni úszni.

remélem tetszik majd neki:)

2011. máj. 25. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!