Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek a babaúszásr...

Mi a véleményetek a babaúszásról? Konkrétan a Stoller féle babaúszásról?

Figyelt kérdés
2010. nov. 23. 10:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Azt nem ismerem, de most 4 hónapos a babám, és 2 hetente egy alkalommal tervezem, hogy még karácsony előtt elkezdünk járni. Nagyon jó szerintem, erősiti az izmait, hátizom, karizom, lábizom, és persze fárasztja a babát, szocializálódik, babákkal társaloghat, játszhat, miközben azt művelheti, amit a legjobban szeret: a pancsit. Jót tesz anyának és babájának egyaránt. Én babaúszáson kívűl jelenleg hétfőn és szerdán masszásra és játszóházba járok vele, péntekre tervezem az úszást. Így én se hülyülök meg a 4 fal között. A közbe eső napokon meg símán csak sétálunk.
2010. nov. 23. 10:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Úgy általában egyre több helyen olvasgatok rém (vagy nem)-híreket a babaúszásról. Legutóbb itt egy anyuka azt írta, hogy szakemberek tanulási nehézségekhez (és/vagy hiperaktivitáshoz) kapcsolják azt, hogy a merülések miatt nem múlik el a baba búvárreflexe, így nem tudja átvenni a helyét egy másik reflex. Meg persze a nagy szél - fulladásos történetet is mindenki hallotta (nem írom, hogy igaz, de azt sem, hogy nem).

Azt tudom, hogy ha nem merültetjük, akkor is jó. Stoller Katihoz volt szerencsém (voltunk nála egy-két alkalommal úszni), ő inkább a merüléseket favorizálja, plusz a minél többször járjunk (akár hetente háromszor is) a babákkal, annál jobb. Kicsit olyan érzésem volt, hogy akinek ezt nem teszi lehetővé a pénztárcája, az nem is akar igazán jót a gyerekének... Az is tény, hogy imádja a gyerekeket, de nekem egy kicsit pénzszagúnak tűnik ez az egész babaúszásos dolog.

2010. nov. 23. 11:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Mi is voltunk egy párszor nála, nem volt rossz de rengetegen vannak mindig. A medencében annyira nem zavaró (a XIII kerületben voltunk és elég nagy a medence ott), de az öltöző borzalmas. És igen, én is úgy érzem, hogy elég anyagias. Jópofa, mondókáztunk, szoktattuk a babákat a vízhez, de én is úgy éreztem, hogy aki nem tud elég gyakran járni azt nem szívesen látják.
2010. nov. 23. 13:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Mi Fehérváron kezdtük a babaúszást (nem Stoller), aztán elköltöztünk Győrbe, itt Stoller úszás volt, csak 2x jutottunk el, mert mire megtaláltam a helyet és az embert akivel el tudok járni, már fontolgattuk a visszaköltözést. Még igazán nem volt összehasonlítási alapom, mert Fehérváron is csak 3 alkalommal voltunk.

De annyit észrevettem, hogy Katinál drasztikusabb volt a merülés. Itt Fehérváron nagyon kíméletes az oktató, türelmes, csak annyira haladunk, amennyire a babának is jó. Van közben játék is, nem kötött. Az oktató a medencén kívül van, minden szülőhöz odamegy, megkérdezi ki hol tart, és mondja a következő feladatot.

Itt addig van a baba a vízben, amíg jól érzi magát, nincs időhöz kötve.

Igazából 10 hónapos volt a babám, mire visszaköltöztünk és rendszeresen el tudtunk járni, azóta teljesen felzárkózott, itthon gyakoroltuk a merülést pohárral.

Imádja, szerintem nincs hátrányára, nem fog félni a víztől, erősödik az immunrendszere. A kezdetekkor én is kiírtam egy kérdést, hogy babauszi vagy nem babauszi, érvek, ellenérvek. 1 anyuka válaszolt, akinek a babája szintén imádja az uszit, vele azóta is tartom a kapcsolatot, immár 1 éve.

2010. nov. 23. 14:48
 5/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszönöm a válaszokat.

Igazából azért voltam kíváncsi, mert én is 4 hónaposan vittem el először a babát úszni, ami eleinte tetszett, de amikor a kezdő csoportból kinőttünk, mindig rossz csoportba küldött minket. Viszont a másfél éves gyerekekkel még az én akkor fél éves kisfiam nem tudott együtt úszni.

Kati azzal elintézte, hogy csináljunk, amit tudunk.

Na köszi 2000ft/fél óráért.

Mikor közöltem vele, hogy már az x-edik alkalommal is rossz csoportba küldött, (pedig előtte mindig emailt írtam neki, vagy telefonáltam), azt válaszolta, hogy ne várjam el tőle, hogy este 10 órakor még tudjon gondolkozni.

Igazság az, hogy ennyi pénzért elvárom.

Következő alkalommal már a kisfiamra abszolút nem figyelt, semmi segítség, semmi tanács, mintha leprások lettünk volna.

Ekkor döntöttem el, hogy itt most mi befejezzük, pedig a bérletből még lett volna egy alkalom, de inkább hagytam elveszni.

Egyébként nekem is olyan érzésem volt már, hogy a pénzre megy, azok voltak a "jó fej gyerekek és anyukák", akik hetente 2x vitték úszni a babáikat, és még dvd-t iskérnek 8000 ft-ért.

2010. nov. 24. 11:19
 6/6 Anna85.11 válasza:
Sziasztok! Bár nem mostaniak a posztok, de aki esetleg most akar babaúszásra járni, csak ezeket a régi negatív tapasztalatokat olvashatja. Mivel nekem a Stoller féle babaúszásról csak pozitív élményem van ezért gondoltam leírom. Magyarországon nincs jobb és színvonalasabb babaúszás annál, mint amit a Kati csinál. Aki lelkiismeretesen jár a foglalkozásra és nem csak hébe hóba, az ezt pontosan tudja! Katinak a gyermek fejlődése az első! És mint mindenben, a babaúszásban is fontos a rendszeresség. Szóval, aki új látogató itt, bátran vigye Stolleros babaúszásra a babáját, nem fog csalódni!
2018. szept. 10. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!