Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináltok olyankor, ha...

Mit csináltok olyankor, ha baba nagyon nyűgös és nem tudod megnyugtatni, mert akkor semmi sem jó? Mit csináltok amikor azt érzitek, hogy már nem bírjátok tovább hallgatni a babád sírását?

Figyelt kérdés

Amikor úgy érzed, hogy muszáj egy kicsit kiengedni a gőzt? De egyedül vagy?

Tudjátok amikor hasfájós a baba, vagy nagyon és elfáradt és nehezen alszik el?

Szoktátok ezt érezni?

2011. máj. 24. 17:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Mit mondjak en,akinek a ferje kulfoldon dolgozik,es szuletese ota folyton egyedul vagyok az immaron 7 honapos fiammal?Nem tudom osszeszamolni,hanyszor akasztott mar ki,de tullepunk rajta,en duhos leszek,legszivesebben orditanek,csapkodnek,de turtoztetem magam,inkabb beteszem a kisagyba,es szornyen hangzik,de ha epp ordit,akkor hagyom,en pedig elbujok valahova,es sirok,vagy elszivok egy szal cigit (amire nem vagyok buszke).Ritkan van ilyen,de elofordul sajnos :(
2011. máj. 26. 07:53
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyik gyerekem sem sírt SOHA éjjel. Gondolom, ez annak köszönhető, hogy velem aludtak, hozzámbújtak, igény szerint ciciztek is éjjel, így mindent át tudtunk vészelni különösebb gond nélkül.

Napközben nyűgös babának pedig hordozókendő a tuti megoldás. De olyan is volt, az első babámnál, hogy nem volt kedvem magamra kötni, leültünk a hintaszékbe, én is félmeztelenül, a baba is csak egy szál pelusban, a mellkasomra fektettem, ránk takartam egy puha takarót és ringatóztunk együtt. Lehet, hogy aznap kimaradt valami házimunka, viszont nem sírt a gyerek és nagyon jót pihentünk együtt. Még aludtunk is. :-) Ja meg közben megnéztem két filmet. :-)))

2011. máj. 26. 07:58
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát először szisztémásan végigpróbálok mindent. Pelenka, büfi, lábtorna, ciciztetés, éneklés, mozgatás, játékkal lefárasztás, babakocsi, végül pár perc bőgni hagyás (mondjuk addig kimegyek pisilni végre - na akkor szoktam én is bőgni), majd újra kezdem elôrôl. Ezzel magamat is "elfoglalom".

A pocakon nekünk segített az Infacol, ha meg a foga fájt nagyon, kapott fájdalomcsillapítót.

Szerencsére eddig nem volt olyan, hogy kb. 5-6 óránál tovább bírta volna olyan igazán nyûgösen plusz végül egy hosszabb alvás nélkül.

Kb. én is azért sírok, mint ő :), mert fáradt leszek és tehetetlen. De aztán mindig rájövök, hogy sebaj, ez a nap is úgy, ahogy kipipálva és hogy igazából az, hogy fáj a pocak vagy a fog, mind elmúlik, lényeg, hogy egymásnak itt vagyunk. És reménykedem, hogy holnap jobb napunk lesz...

2011. máj. 26. 08:12
 14/17 anonim ***** válasza:
64%
Ja és igen - az órákig ciciztetés pici korban szinte mindenre gyógymód :)
2011. máj. 26. 08:14
 15/17 anonim ***** válasza:
A fiam 7 és fél hónapos, és nálunk van Apahiány. Férjem fél 6 és 6 közt ér haza leghamarabb, addigra engem a kicsi egyszerűen megun. Nem tudom semmivel lekötni, sehogyse jó, aludni sem akar. Mindeközben tudom, hogy nem fáj a hasa, nem a foga miatt csinálja, még nem álmos annyira, hogy ilyen nyűgös legyen. De aludni se akar. Ahogy Apa megérkezik, varázsütésre kiül a fülig érő mosoly a kis arcára és kacag, alig bír megmaradni a bőrében. Szóval nálunk délutánonként ez egyértelmű Apahiány. Hétvégén nincs is ilyen.
2011. máj. 26. 11:38
 16/17 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Nálunk is teljesen ugyan ez a helyzet. :D

Ilyenkor amikor rá nézzek az órára szoktam elgondolkodni azon, hogy mit fogok most vele csinálni, hogy ne sírjon. :)

2011. máj. 26. 18:19
 17/17 anonim ***** válasza:

11:38 vagyok

Detto. Én is az órát lesem ilyenkor. És olyan lassan telik az idő... Persze Apa úgy vívta ki ezt a "pozíciót", hogy ő az, aki "repülőzik", meg minden erőemelős dolgot csinál, amit én nem nagyon.:) Apa a színtiszta JÁTÉK. És hát valljuk be, ezt melyik baba ne élvezné?:)

2011. máj. 26. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!