Tejallergiás szülő gyermeke mikortól kaphat tejteméket? (sajt, túró, yoghurt)?
Szia!Szintén 8 hónapos, de ő még csak tejérzékeny gyanús, még nem diagnózis, csak feltételezés.A családban senki nem érzékeny rá, nem is volt panasza semmivel, csak akkor derült ki, amikor nagyon lelassult a súlygyarapodása. Érdekes, hogy a tejpép volt a kedvence.Se hasmenés, se hasfájás, se kiütés, semmi nem jelezte.Én sajtot, túrót egyébként se adnék egy éves koráig , szerintem minél később, annál jobb.Sajnos 2 hónapja tejmentesen van, úgyhogy még a bébiételeket is figyelem, ne legyen benne tejszármazék.Ami nagyon bánt, hogy nem ehet tejpépet, pedig úgy szerette! Olyan finomak vannak!Ha nem ette meg, mindig én ettem meg, mert sajnáltam kiönteni.:))
Azt mondta az orvos, hogy nem ítéletnapig tart ez a diéta, csak sajnos orvosi utasítás nélkül nem adhatom neki vissza a kedvencét..Nem tudom, mikor jön el ez.
Nálunk 8 hónapos a pici és tejallergia gyanús. Nálunk két évig teljes tejmentes diétát írt elő az orvos, utána tudják csak biztosan tesztelni.
Semmit nem ehet és amíg szoptatok nekem is csak napi 2 dl tejfélét lehet fogyasztani. Visszaterhelést csak kórházi körülmények közt szabad csinálni majd 2 éves korában, mert akár be is fulladhatnak. Addig mindent meg kell nézni, mert pl. a leveskockában is van karamell színezék, ami tejszármazék. Kicsit bonyolultnak tűnik, de van egy lista, amit nem ehet, pl. galaktóz..., így mindenen meg kell nézni az összetevőket. A HA-s termékek szintén tejet tartalmaznak nem ehetik meg őket. Csak az sl feliratű termékek jól, abból van almás pép, azt ehetné tejpép helyett. De azért fontos főképp a diéta betartása, mert különben nem növik ki az érzékenységet, így meg talán 3-6 év közt igen. Remélem segítettem. Jó keresgélést, a neten mindent megtalálsz a táplálékallergia oldalon. :)
Első vagyok.Nem tudom, kaphat -e HA-s tejpépet, még a védőnő is azt mondta, kérdezzem meg az orvost.Majd csütörtökön megyek méretni a kicsit, majd akkor rákérdezek.Magamtól semmivel nem merek próbálkozni.Hol lehet ilyen almapépet kapni, és milyen márkájú? A ti babátok is kisebb súlyú az átlagosnál?
Én úgy tudom, hogy egy-két éves korukra kinövik ezt, addigra érik meg a kis bélrendszerük arra, hogy már ne allergizálja őket a tejtermék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!