Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fiamnak nincs mamája, fogadjun...

Fiamnak nincs mamája, fogadjunk fel?

Figyelt kérdés

Vagyis van,de egyik sem foglalkozik vele,nem törödnek vele.

Egy ismerősöm ajánlotta,hogy óvodákban érdeklődjek utána,van e olyan hölgy,aki unokázna,de nincs kivel.Szerintetek?

2011. máj. 21. 09:12
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
49%

De miert olyan fontos a nagyi?

Anyja-apja legyen a gyereknek,esetleg teso,oszt jol van.

Engem nagyanyam le se szar miota megszulettem,hugomat 8 honapos koraig nem is latta,mert nem fiunak szuletett,megis felnottunk en is,a hugom is,es semmi lelki nyavajaval nem kuszkodunk emiatt :).

Van egy 7 honapos kisfiam,anyukam ritkan latja(messze lakik),de imadja,anyosommal egy varosban elunk,ritkan jon,ritkan megyunk,nem gorcsolok emiatt,nem akarom "raeroszakolni" senkire a gyerekemet,meg ha a nagyi is az,egy idegenre meg plane nem!

2011. máj. 21. 09:40
 12/33 anonim ***** válasza:
32%
Nem csesztetni akarunk téged de szerintem az a nagypótló nem tesz jót a gyerek szellemi fejlődésének
2011. máj. 21. 09:42
 13/33 anonim ***** válasza:
nem rossz ötlet csak a megfogalmazás enm tul jo.ha a család barátja aki szivesen segit és "unokázik" akkor miért ne?Asszem értem mire gondoltál...
2011. máj. 21. 09:42
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk van egy "pótnagyink", egy néni, aki sokat járt hozzánk takarítani egy időben, meg mikor anyáék elmentek, ő vigyázott ránk.De ez így alakult, nem mi erőltettük.

Szóval ha adódik ilyen helyzet az nem rossz, de ezt "kierőszakolni" nem lehet eszerintem.

2011. máj. 21. 10:25
 15/33 anonim ***** válasza:

Direktben szerintem sem jó megoldás. Ha véletlenül "csapódik" hozzátok valaki, aki nagyi szerű, az más. De erőltetni szerintem nem szabad.

Nekem nincs anyukám, apu meg nem igazán törődik az unokájával. Az anyósomék meg annyira messze laknak, hogy túl gyakran nem fognak találkozni.

Így nálunk sincs igazi nagyszülő. De van apukája, anyukája, több kisgyermekes barát, néhány rokon. Szóval nem hiszem, hogy hiányozna neki. Ő ebben nő fel, neki ez lesz a természetes.

2011. máj. 21. 11:32
 16/33 anonim ***** válasza:

Szerintem ez jó dolog. Persze nem úgy kell beadni a gyereknek, hogy o a nagyi. De nincs abban semmi rossz, ha találtok egy olyan nénit, aki egyedul van, lehet hogy nincs családja, szívesen "tartozna valakihez", megbízható, gyerekszereto. Én orulok, hogy van nagymamám (bár csak egy, mert a másik 6 éve ránk se bagózik), aki most már dédi, és a fiamnak is van 2 nagymamája.

Szóval szerintem vágjatok bele, ártani nem ártotok vele, az biztos.

2011. máj. 21. 11:37
 17/33 anonim ***** válasza:
50%
Nem akarlak elkeseríteni,de a mai világban,itt Magyarországon...az idősek örülnek,hogy élnek,annyi bajuk van az egészségükkel,mögöttük egy élet,és hát pénz nélkül..Gondolod létezik itt olyan ember,aki pusztán a két szép szemetekért "unokázik"..?Még ha pénzt nem is kér,akkor is illik legalább visszasegíteni,ami -fene tudja-sok idős esetén nem olyan egyszerű,gondoljátok át,hogy van e erre kapacitásotok,boltba menni,postára,orvoshoz kísérni,stb.Aztán ha valami miatt mégsem megy,kitenni a gyereket annak,hogy megszereti a nénit,és többet nem láthatja..Rengeteg hátulütője van a dolognak,főleg ha "direktben" megy a keresés,"felfogadás".
2011. máj. 21. 12:12
 18/33 anonim ***** válasza:

Hát én azért a sok "hurrogó"ellenére megértelek!Végül is te szeretnél egy kerek családot biztosítani a babádnak!Fájni fog neki,hogyha majd óvodás korában a csoprtársai mesélik,hogy!nagyi sütött nekem a hétvégén palacsintát!"vagy"nagyi elvitt a játszótérre!"stb és a te fiad meg cak les,hogy mi is az,hogy nagyi!Szóval én megértelek viszont tényleg én is azt mondom,hogy így direktbe keresni nem túl szerencsés!Én inkább azt tudnám elképzelni,hogy valakivel összeismerkedtek esetleg évekig összejártok látod,hogy a fiad is szereti őt látod,hogy az a néni is ragaszkodik a fiadhoz és akkor esetleg "felkérni"nagymamának,és onnantól kezdve esetleg szólíthatja úgy,hogy "Juli mami"pl!

Nincs esetleg a rokonságban sem aki ezt a szerepet betöltené????Vagy nem lehet leülni az eredeti nagyikkal megbeszélni,hogy ti azért szeretnétek,hogy többet foglakozzanak a fiaddal és valahogy erőltessék már meg magukat???

Nagyon sajnállak!Én tudom milyen ez!A fiamnak múlt héten volt az első szülinapja,a nagypapája el sem jött még telefonon sem hívott fel bennünket!

2011. máj. 21. 12:31
 19/33 A kérdező kommentje:

Sajnos leülni se tudok velük,de nincs is senki aki "megfelelő" lenne.

Amikor szüleim elváltak teljesen széthullott a család,anyám örült hogy megszabadult tőlünk.

2011. máj. 21. 14:18
 20/33 anonim ***** válasza:
42%

Az én kisfiamnak sincsen papája meghalt az apukám már 6 éves a kisfiam pedig 2 éves.

Eszem ágában nem lenne felfogadni idegen embert hogy ott bohockodjon nekem.....

Már bocsi de ez az én véleményem. Én nem is tudom hogy neked hogy jutott ez eszedbe.

Meghalt az egyik papája és kész, nekem még mindig nagyon hiányzik de a másik papa imádja.

Az a lényeg hogy a szülei mindig mellette legyenek.

2011. máj. 21. 14:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!