Csődtömeg vagyok vagy jól csinálom?
Úgyérzem béna vagyok ehez az egész anyasághoz, hogy nem jól "nevelem" a Kicsimet.
Leírom mi is "jellemző" ránk. Szóval kisfiam 6,5 hónapos 9720gramm és 75cm. Anyatejes de kap már főzit, gyümit.
Egy napunk: reggel hatkor ébredés pici játszás majd visszaalszik fél órára
8kor cici
10kor gyümi
12-13körül ebéd főzi amit én csinálok
16körül cici
19körül tejpép
majd pucérkodás pelus nélkül
20kor fürdés majd cicin elalvás. 2szer alszik általában hosszabbat kb 1,5óra de ugy ha visszaaltatom félóránként. Kiegyensúlyozott mosolygós baba. Sokat játszom vele de sokszor előfordul hogy hagyom hogy játszon egyedül lyenkor csak ülök mellette figyelem közben netezek. Szüleimmel lakunk így nemcsak én mosok, főzök, takarítok.
Azt érzem hogy semmit nemcsinálok jól.Anyukám engem hibáztat, hogy a kisfiam még mindíg 2óránként kel éjszaka már nem cicizik csak egyszer többi alkalommal teával kinálom. Kiveszem kicsit ringatom és alszik tovább. Szerinte rákéne jönnöm a problámára már. Első pillanattól rossz alvó. Nemérzem magam anyának és azt sem hogy szeretne a kisfiam. Mindenkivel ugyan úgy viselkedik imádja az embereket. Leírhatatlanul szeretem mindent megteszek érte. De már a fejemhez vágták azt is hogy nem tanítom és így soha nem fog megtanulni integetni, puszit adni, egyedül elaludni stb stb. Csak úgy alszik el ha ölben elaltatja valaki. Szerintetek van már napirendje és rendszer a kis életébe? Egész nap görcsbe van a gyomrom annyira stresszelek hogy jó anya legyek. Már 20kilót fogytam mióta megszületett a hajam csomokba hullik. Apával nemlehet ilyenről beszélni ő csak csodálja a fiunkat hogy fejlődik napról napra.Anyukám imádja az unokáját és szivesen is vigyáz rá de én nemmerem megkérni, hogy nehogy azt gondolja rólam hogy leakarom passzolni. Pedig csak akkor kértem meg hogy vigyázzon rá mikor elmentem neki vásárolni mondjuk turiba mert ha ott van nemtudok nyugottan nézelődni. Nagyon szomorú vagyok pedig boldognak kéne lennem mit csináljak menjek pszihológushoz? Bocsi ha hosszúra sikerült de próbáltam mindent leírni hogy átlátható legyen.
hmm
hát igen mindig úgy érzi az ember h nem jó anya
de kérdem én miért is kell tökéletesen csinálni mindent ?
pont elég ha :"elég jó anya" vagy
és ennek a kritériumnak megfelelsz :-)
a babának van napirendje és ez jó
és igenis hagyd h kicsit vigyázzon a babára a nagyi is nem fogja azt hinni h béna vagy szerintem régóta vágyik már egy kis baba-nagyi napra
legalább lesz egy kis időd magadra
hajad....
hmm sok nőnek hullik szülés után a hormonok miatt majd visszanő bár a stressz gondolom még rátett
"Kiegyensúlyozott mosolygós baba. Sokat játszom vele de sokszor előfordul hogy hagyom hogy játszon egyedül lyenkor csak ülök mellette figyelem közben netezek"
lám lám milyen rendes aranyos baba.-)))
alvás és ???
mindenki más mint mondták van jó és rossz alvó
max annyit tehetsz h nem ölben hanem összebújva alszotok el
tanítás
hidd el nagyon sokat tanul az a baba minden nap és amit olvasom eléggé inger gazdag környezetben van nem is kell más neki :-) fél évesen van olyan baba aki még forogni sem tud
eddig nem találtam semmit sem amiben nem lennél elég jó a babádnak
és egyes egyedül neki kell h megfelelj és nem a másoknak és ha a baba boldog akkor minden rendben van :-)
vagyis tévedtem
van egy dolog amiben bizony nem vagy jó és ez az önbizalom no ebben kell még fejlődnöd
de a többi okés hidd el !!!!
Nincs 2 egyforma gyerek. Az 1. után azt hittem már profi vagyok, erre a 2. gyerek mindent teljesen másképp csinált, mások a problémák, úgy éreztem magam, mintha nem lett volna még gyerekem.
Napirend: hülye amerikai nézet, hogy 1. naptól kezdve napirendre kell szoktatni a babát. Ő fogja eldönteni, hogy mikor álmos és mikor éhes, nem te. A lányommal 3 hónaposan, de a fiammal 8 hónaposan alakult ki a napirend!!!
Éjszakai alvás: Valaki már írta előttem, hogyha felébred, inkább tedd mellre. Szerintem is. A lányom 3 hónapos korától átaludta az éjszakát, de ha jött a foga, vagy bármi más baja volt, felkelt. Csak cicivel lehetett visszaaltatni.
A fiam most 15 hónapos, még most is minimum egyszer felkel éjjel. Mi is próbáltuk leszoktatni róla. 2 hónapon keresztül a férjem járt be hozzá, hogy tanulja meg, éjjel nincs cici. Órákig tartott neki visszaaltatni, és fél óra múlva megint fent volt. 2 hónap után feladtuk, akkor kap cicit. Így kb 10 perc múlva visszaalszik, és általában csak egyszer kel fel. Nem értem miért, éhes, szomjas, ki tudja? Hamar véget ér ez az időszak, ki lehet bírni.
Altatási rituálé: az egyedül elalvás nem megy a pici babáknál. Az a jó anya, aki segít ebben neki, akár úgy, hogy ringatja. Én is sokat kínlódtam ezzel, mindkét gyerekkel, semmi nem jött be, mindketten a cicin akartak elaludni. Végül én engedtem. A lányom 10, a fiam 8 hónapos korában leszokott erről magától, én nem csináltam semmit, azóta egyedül alszanak. Ez az idő is el fog jönni, nyugi. Tudom az öregek (meg akinek nincs gyereke) állítják, hogy már kéne egyedül aludni. Engem hagytak órákig sírni, amikor kicsi voltam, akkor ez volt a nevelési elv. Mit tanul ebből a gyerek? Hogy minek sírni, úgysem segít rajtam senki. Aztán elhallgat. Én nem akartam ezt az élményt a gyerekemnek, gondolom te sem akarod.
Ha mindenkivel barátságos az is azért van, mert kap tőled elég szeretet, és ezért bízik az emberekben. Nem fél senkitől, mert tudja, hogy te ott vagy vele.
A fiam 15 hónapos, és ha mondom neki, hogy adj egy puszit, akkor egy jó nagyot belém harap. Inkább nem kérem, köszi. A lányom 1 éves korától tud puszit adni. Szóval ehhez még túl kicsi.
Egyébként a babával való foglalkozás nem azt jelenti, hogy van házi feladat, amit bizonyos korra már meg kell oldani. Ha játszol vele, figyelsz rá, egyszer csak elkezdi csinálni a dolgokat. Én pl. le voltam nyűgözve, hogy a gyerekem tudja a testrészei nevét. Sosem tanítottam rá. Egyszerűen figyelt rám, és megtanulta a beszélgetéseinkből!
Szóval mindent jól csinálsz, ne hallgass a kritikákra!
nyugi,jól csinálod!van napirendetek.csak tényleg ne görcsölj,mert ez a kicsinek lejön.anyukáddal beszélj,hogy értelmes tanácsot adjon vagy hallgasson.az,hogy ringatva alszik:és?nektek jó?akkor mást le kell tojni.láttál már 10 éves gyereket,aki ringatva alszik?17 hónapos a fiam,még mindig nem tud egyedül elaludni,csak valakivel.nem alussza át az éjszakát.ilyen idősen még ő is 3 óránként szopizott.tényleg megpróbálhatod a cumit és én tea helyett inkább vizet adnék neki.
figyelj,ő a te babád,elvezd ki minden percét,mert iszonyat gyorsan elszaladnak a hónapok és azon veszed észre magad,hogy egy nagy babád van.
Szia.
Különböző okokból mi is a szüleimnél lakunk,mint mindennek ennek is van jó és ROSSZ oldala is!!!!Néha én is azt érzem,mikor anyukám ugy szurosan rámnéz vagy valami mert éppen ordít a gyerek,hogy egy nagy csödtömeg vagyok.Ő még dolgozik és amit lehet és tudok meg is csinálom a gyerek mellett ugy,hogy természetesen minden nap 2x megyünk sétálni.Ezért én nem várok köszönetet de néha azért jól esne csak annyi de szép rend van itthon pl.Az én kisfiam 6 hetes korátol szépen átaludta az éjszakát egyszer sem ébredt meg,egészen addig mig nem bujtak ki az első fogacskái.Na azóta cifra a helyzet sőt ez még tetözött is mióta feláll azóta még elaludni sem akar a kiságyba.A hasamon alszik el ugy rakom utána a kiságyba és kb 2-ig alszik.Akkor megébred és jön oda mellém mert már nem marad meg az ágyába:(
Nálunk is a nagyszülök szeme fénye az unoka de sokszor csak tutujgatni szeretik,igazábol nem segítség ez.Ma reggel kb 25 percet voltam a fürdöben reggel kompletten megszabaditottam magam a bundátol mert a szörtelenitésig nem jutok el igy csak a borotva marad és anyum avval fogadott azthittem beragadtál!?Enyhét kiakadtam.
Tehát kedves kérdező nem csak nálatok vannak ezek a konfliktusok és ami napirendet leírtál mert szerintem ez az nagyon szépen bevezetted a gyermekednél!Ha görcsölsz streszelsz akkor még jobban nem mennek a dolgok hidd el tapasztalat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!