Ekcémás gyerekek anyukái mit használtok a pöttyökre?
Teljesen együtt érzek veled, nekem a lányom nagyjából 4 hetes korától ekcémás, most már 3 és fél éves, most kezdenek csökkenni a tünetek.
Ami nekünk bevált: Heim Pálos krém az ekcémás kiütésre (Ung. Elocom forte Heim FoNo), ezt a gyerekorvos is fel tudja írni, de sajnos csak a Heim Pál gyógyszertárában tudod kiváltani. Hűtőben kell tartani.
Testápoló: rengeteget kipróbáltunk, a drágákat és olcsókat egyaránt (babe, la roche posey, stb.), egyedül a gyógyszertárban kikevert cremor aquosus vált be, ezt ha feliratod, olcsóbb, de vény nélkül is meg lehet venni.
Fürdető: a fürdető krém nekünk katasztrófális hatással van a bőrére, ebből is sokat kipróbáltunk, volt, ami rövid távon bevállt, de hosszú távon csak a ziaja kakaóvajas habfürdő vált be (nagy, barna flakonban lehet kapni a DM-ben).
Azt biztos tudod, hogy nem szabad nagyon meleg vízben és sokáig fürdetni, és fürdés után kell bekenni a szteoridossal ahol kell, és a testápolóval az egész testét.
Sajnos minden gyereknek más válik be, így nincs tuti recept, ezek azok a szerek, amik nálunk hatásosak.
Nem lehet, hogy allergiás valamire? És ha kiiktatnád az étrendjéből akkor elmúlnának. Vagy mosópor, oblítő?
Nálunk a tej okozta. Csak a gyógyszertára szteroidostól múlt el. Hidratálásként csakis a gyógyszertári zsírzó krém volt a jó. Még engem is helyrehozott...
Sziasztok!
Minket is érint ez a kérdés. Nálunk a gyógyszertári fürdető fura mód nem volt jó! Én kentem rá fürdinél, ahog ymondták jó vastagon és száradt a bőre. Azóta azt csinálom, h tiszta vízben fürdetem és csak a végén mosom át illatanyag mentes fürdőkrémmel. Viszont a gyógyszertárból nekünk is írtak föl helyi kikeveréses krémet-az fura mód először nem volt jó, most h alig hasznáunk fürdő krémet már jó, de nagyon drága volt annak ellenére, h gyógyszertári. Egy kis tégely (hasonló nevű, mint előttem írták) majd 3 ezer huf. félig költői a kérdés, hogy: Nálatok is ilyen sokba kerül? Nem kukacoskodás, de régen a gyógyszertári krémek jóval olcsóbbak és/vagy nagyobbak voltak!:(
Az első válaszadó vagyok. Mi nagyjából egy kilót szoktunk belőle venni, hogy ne kelljen állandóan a patikába járogatni miatta, ez nagyjából 2e Ft-ba kerül.
A gyógyszertári fürdetőről sok anyukától hallottam, hogy ártott a gyereknek, nem használt...
Amit elfelejtettem még leírni: véletlenül jöttünk rá, hogy nagyon jót tesz a gyerek bőrének bizonyos fürdető sók használata. (Hortobágyon voltunk nyaralni a Club hotelben, és ott a kismenecében termál víz van, három napig voltunk ott, második napon már tökéletes volt a bőre, pedig naponta csak egyszer pancsoltunk, és hetekig tartott a hatása). Azóta fürdősók közül sokat kipróbáltunk, a holt tengeri egyáltalán nem használt, ami bevállt, az a bükki fürdősó, azt viszont nem lehet sokszor használni egy ekkora gyereknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!