Altatási gond, már ki vagyok, de nem adom fel?
Készülődnek a fogai.
Nálunk is kb. 4,5 hónaposan kezdték, nagyon nyűgösek voltak 1-2 hónapig.
Kicsit próbálj türelmes lenni még.
:-)
Elsőnek csak azt szeretném mondani, hogy nem mindenkinél válik be a módszer :-)
Egyébként is az a véleményem, hogy a gyereket szeretni KELL, és ha megnyugtatásra vagy testközelségre van szüksége, akkor azt meg kell neki adni.
Csak így válhat belőle kiegyensúlyozott, nyugodt ember(ke).
Az első vagyok.Semmi baj, nem azt mondom, hogy állandóan ez van.De a lányom nagyon hisztis!!!Egyszerűen muszáj vagyok valahogy egyedül hagyni (mosás, főzés, takarítás..stb.)Mindenkinek más válik be, nekem ez működött és működik is.Ismerősöm gyereke például egy szent gyerek, és 1 hét van a gyerekeink között, irigylem is érte...nincs 2 egyforma gyerek.
Egyébként lehet, hogy el kezdtek mozogni a kicsi fogai!!!Vagy még eszembe jutott, hogy vannak nagyon jó levendulás fürdetők, vagy esetleg este ha kapna valami nyugtató teát?Lehet be válna.Én mikor látom, hogy kicsit még este "túl" aktív a gyerek, akkor kicsit tovább fürcsizünk, hogy kifáradjon.Lehet, hogy a babád felfedezett egy csomó új dolgot, amit mindig szeretne, és uncsi neki aludni!! :)
Szerintem mindenféleképpen csinálj egy sorrendet és attól ne térjél el, és az időpont se változzon és egy idő után már tudni fogja, hogy épp mi következik...és talán elfogadja, hogy aludni kell.
Nálunk is az működik csak, amit az első válaszoló írt.
Hiába veszem ki az ágyból, megnyugszik, és amint leteszem, újra kezdi. Én pedig nem akarom, hogy kézben aludjon el. Lehet, hogy önző és gonosz vagyok, de hiszek abban, hogy ez nem csak nekem jó, hanem neki is, mert megszokja az ágyát.
Ráadásul mostanában már kézben is vergődik. Mondjuk nálunk délután van inkább, hogy annyira ordít, hogy képtelen elaludni. Pár napja ilyenkor babakocsiba teszem, viszem egy kört az utcán, addigra szépen megnyugszik. Aztán bejövünk, és beteszem az ágyába. Sajnos már a babakocsiban sem alszik el... pedig milyen egyszerű volt. :) Tologattam kicsit, és már aludt is. Most meg kb. 20 perc felületes alvás van csak. Ezért amikor látom a babakocsiban, hogy álmos, és meg is nyugodott, akkor gyorsan irány haza. Van, hogy csak az udvaron tologatom pár kört, és az is elég. :)
De mint például tegnap, semmi nem segített. Se a babakocsi, se a ringatás, se a séta, se az autó. Akkor szépen betettem az ágyba, és hagytam, hogy kiordítsa magából a feszültséget.
Amúgy nekem a védőnő mondta, hogy előfordul, hogy az a baja a babának, hogy túl sok inger érte és feszült. És ilyenkor hagyni kell, hogy kisírja magából. Le kell tenni, visszamenni, megpróbálni megnyugtatni. Ha nem megy, megint ott kell hagyni, megint később visszamenni. Türelem játék, de nálunk működik. Napközben sokszor már vissza sem kell mennem, csak leteszem, és már alszik is. Eleinte előfordult, hogy akár 4-5 alkalommal is visszamentem, simiztem, a fenekét paskoltam, cumit adtam...stb.
Hordozókendő,Mei Tai,nálam 5 perc alatt elalszik benne,aztán lerakom.
Matracra nem gondoltatok?Onnan nem esne le.
Mindenképp figyelembe kell venni hogy a gyerek nem gép ,és mire 1 éves lesz rengeteg változáson fog átmenni.Testileg,lelkileg érzelmileg. Amikor a babát próbálom nevelni valamilyen szokásra, ideig-óráig megy de aztán lehet valamit válltoztatnom kell rajta,ahoz hogy neki is jó legyen.A napirend fontos,de legyen benne rugalmasság másként kiborító az anyának és a babának is.
Tehát ha most nem megy az alvás úgy ahogy eddig ,nem baj nem áll attól feje tetejére a világ.
A másik mindig a gyerek jelzéseire figyelj ez legyen az első,és annak megfelelően cselekedj,így tanulja meg hogy bízhat benned és van kihez fordulnia ha baj van ,ez a későbbi években nagyon fontos.
Ajánlom figyelmedbe a: [link]
4 fiú anyukája
2-3. vagyok
Egyáltalán nem akarok senki torkának ugrani :-)
Csak mondom, hogy nálunk mi vált be.
13, 11 és 7 évesek a gyerekeim, nem a levegőbe beszélek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!