Mindenképp szeretnék gyereket, mégsem akarok. Mi változik a szüléssel?
"Kérlek a kommentemet ne vedd ellenségeskedésnek, inkább építő kritikának."
Köszönöm a meglátásaid. Csak azért nem figyeltem fel a kritika építő jellegére , mert nyilván interneten keresztül csak egy hiányos és torz képet kaphatunk a másikban lezajló folyamatokról , és te egy torz képre reflektáltál. Valóban van indulat és felsőbbségi érzés a hozzászólásaimban, de ez az indulat valójában nem más anyáknak szól , hanem az enyémnek...az egész gyerekkorom egy rémálom volt , és annyira szeretnék egy kisgyereket nagyon boldoggá tenni. És nagyon szeretném azt a szeretetet megadni, és kapni is , amit én nem kaptam meg...Az ember leghőbb vágya mindig magában hordozza a félelmet , pont azért ,mert állandóan ott motoszkál a fejben, és függ tőle az ember. Az én legnagyobb félelmem épp ezért ebben a kérdésben testesül meg: mi van ha én még sem fogom szeretni a gyerekem? Ezzel elveszne az életem értelme. Az itt kapott válaszok enyhítenek kicsit ezen a kínon.

Szia, megint 9.16 vagyok:)
Na látod, így egészen más a gyerek fekvése:)
Egyébként az sosem rossz, ha más nevelési stílusokat meglesel, remekül lehet belőle szelektálni. Nekem a terhességem előtt nem sok kapcsolatom volt gyerekekkel (ja, azt az előző kommentemben elfelejtettem, hogy dehogyisnem lehet egy bizonyos gyerekre várni! Én évekig vártam a kisfiamra, és csakis rá. ) viszont sok helyen láttam, milyen anya NEM szeretnék lenni. Úgy vettem észre, neked is ilyen irányú tapasztalataid vannak.
A másik viszont, ha elfogadsz egy tanácsot: igen, próbáld meg jól csinálni, de ne kompenzálj! A sógornőm ugyanígy, mint te, azt mondja, neki borzasztó gyerekkora volt, ez hiányzott, az hiányzott belőle. Most a gyerekének mindent megad, ami neki nem volt. (nem anyagi, tárgyi dolgokra gondolok)De ő pl beleesett abba a hibába, hogy egyáltalán nem a gyerek igényeit veszi alapul, hanem csak olyan dologkban gondolkodik, ami NEKI nem volt meg.
Én megmondom őszintén, úgy álltam neki babázni, hogy felkészültem a legrosszabbra. Hogy most aztán évekig nem fogok aludni, a baba sírni fog, szr lesz. Minden anyuka azt mondta, elfelejthetem, hogy saját életem van, a férjem elhidegül tőlem stb, szóval hogy a gyerekkel csak gond van. Amikor megszületett a fiam, én csak vártam és vártam, hogy mikor lesz szr, mert a fiam egy tündér, az apja azóta nem szűnik meg emlegetni, mennyire büszke rám, és hogy jó anya vagyok. Imádok otthon lenni a fiammal, imádom nézni, ahogy szöszöl meg napról napra ügyesebb. És az eleje is, a pelekázás meg az undormányfolyás is olyan mellékes dolog volt emellett a boldogság mellett, amit ő adott nekem.
Hidd el, szerintem minden anyukában vannak kétségek, főleg amikor nem tudja, mire készüljön. De hogy szeretni fogod, az biztos, hiszen már most szereted őt! NEm igaz?:)
"A másik viszont, ha elfogadsz egy tanácsot: igen, próbáld meg jól csinálni, de ne kompenzálj! A sógornőm ugyanígy, mint te, azt mondja, neki borzasztó gyerekkora volt, ez hiányzott, az hiányzott belőle. Most a gyerekének mindent megad, ami neki nem volt. (nem anyagi, tárgyi dolgokra gondolok)De ő pl beleesett abba a hibába, hogy egyáltalán nem a gyerek igényeit veszi alapul, hanem csak olyan dologkban gondolkodik, ami NEKI nem volt meg. "
Rátapintottál egy nagyon lényeges dologra. Amikor képzeletben elkezdtem gyereket nevelni , ez volt az első hiba , amit elkövettem. Olykor tényleg nehéz belegondolni ,hogy a gyereknek más igényei vannak , mint amik nekünk voltak. Anyám is ezt a hibát követte el: neki mindene meg volt, csak pénze nem. Elérte ,hogy milliókat keresett, és sokszor , amikor ilyen szavakkal "dobálóztam" , mint "szeretet, igazság , odafigyelés , törődés ,nyugalom, béke , csend" csak a képembe röhögött , és a kezembe nyomott annyi pénzt, amennyit csak kértem. Ő a mai napig azt hiszi ,hogy jó anya...
Köszönöm a tanácsokat.

Én egész 18 éves koromig még a pénisz gondolatától is irtóztam, semmilyen konkrét tevékenységet el nem tudtam vele képzelni, aztán 22 évesen elvesztettem a szüzességem, és így közel a 30-hoz az első gyermeket tervezzük (folyamatban van). Szóval ez kialakul az évekkel. Én is még csak kb. 4 hónapja érzem, hogy "kell, akarom", ráadásul sok idő kellett míg elfogadtam és megszoktam, hogy nyíltan felvállalom az anyaság gondolatához kapcsolódó érzéseim.
Szerintem a szüléssel minden csak kiteljesedik (legalábbis most így képzelem), az élet egy új szakaszba lép, és a gyermek mellett megszületik az anya és az apa is.
Ezúton hagy ragadjam meg az alkalmat: Hajrá minden gyermeket tervezőnek! :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!