Munkába kell állnom. Szerintetek ki fog alakulni az az anya-gyermek kapcsolat, kötődés ami az első két évben alakul ki?
Szüleimmel élünk. Most kaptam egy munkaajánlatot, amit jó lenne elfogadnom, mert már elegem van abból, hogy anyámék pénzén élünk(nem teljes mértékben, de nem fizetek bele mindig a rezsibe csak a kajába, emelett a kicsinek én veszek mindent...)
A kicsi véletlenül sikerült, az apukájával nem tudtunk egyezségre jutni, ezért jobbnak láttam hazaköltözni. Most csak gyerekpénzt kapok meg szoc segélyt, ez össz-vissz kb 30000 Ft...
Most szóltak, hogy keresnek munkaerőt, nem kell érte utaznom se(vidéken élünk), helybe van, de viszont előre szóltak, hogy lesz olyan, hogy reggeltől estig maradni kell...
Nincs semmi baj azzal, hogy dolgoznom kell. Nagyon szivesen végzek bármilyen munkát. Csak az a baj, hogy a kisbabám még csak 5 és fél hónapos. Sajnos már nem szopizik, ezért "más is képes az ellátására".
Attől félek, hogy megszokja majd anyumat, hogy ő neveli, ő lesz neki az "anyukája", azt fogja csinálni amit ő mond, ő után fog nevelkedni, ő lesz a "példaképe"... Félek, hogy nem fog kialakulni egy szoros anya-gyermek kapcsolat. Ha munkából hazatérek se lehet majd olyat csinálni, hogy elvigyem és kettesbe legyek vele, mert nem lesz hova menni... Itt nincs se park, sa játszótér, semmi olyan hely ahova elmehetek majd vele, hogy kettesben legyünk. Anyám a nap 24 órájában mellette lesz....
Kétségbe vagyok esve emiatt.
Szeintetek az ösztön majd diktálja neki, hogy ki az anyja, vagy össze fogja cserélni a szerepeket?
Amúgy azért is félek, mert anyámnak vannak hülye megnyilvánulásai... Pl. "ne is mondjuk neki, hogy anyukád, ő csak szimplán B(a nevem)"-mondott egyszer egy ilyet a gyereknek. Ok, még kicsi, nem érti, de nemsoká érteni fogja. És jó szar lesz ha anyámnak majd mondja, hogy nagymama, engem meg majd a nevemen szólít... Mindig mondja neki, hogy "nagymamám gyöngyszeme, napsugara, szemefénye stb", de azt soha nem mondja, hogy "itt van anyukád"....
Áhh, kétségbe vagyok esve.... Mit tegyek?
Bocsánat ha hosszúra sikeredett....
én a helyedben nem vállalnám el a melót
írtad, hogy igazából nem vagy rászorulva a pénzre, tehát a létfenntartásotok nincs veszélyben
ezért a gyerek most fontosabb szerintem
ez az időszak soha az életben nem jön vissza többet, soha nem lehetsz ennyit együtt a babáddal, és dolgozhatsz egy életen át
én átérzem a félelmeidet anyukáddal kapcsolatban, mert nekem az anyósom ilyen, neki vannak hasonló megnyilvánulásai
a babádnak most nagyobb szüksége van rád, mint neked a pénzre, szerintem maradj inkább vele otthon
Szerintem viszont inkább azt kellene otthon megbeszélni, hogy elmész dolgozni, de én a helyedben a fizetés felét nem adnám oda, csak kevesebbet és megbeszélném, hogy arra spórolok, hogy költözés és önálló élet lehessen.
Lehet jó lenne, ha még otthon tudnál maradni a babával, de igazából te tudod, ha ott tifelétek munkalehetőség nem igazán adódik sűrűn és később ilyen lehetőséged nem lesz, akkor én elfogadnám. Ha nem működik még mindig felmondhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!