Mennyibe "kerül" egy újszülött kisbaba havonta?
a pelenkából kb 2 doboz havonta, az olyan 6000-7000 Ft. ha tápszert adsz neki, az plusz lóvé, olyan 10000 ft max. rucik, ilyesmik apránként megvehetők, a tescos rugik nagyon jók, több egybe csomagolva max 2000.
remélem normálisabban válaszoltam mint az első válaszoló.
Míg újszülött, addig kell a legkevesebb dolog neki tulajdonképpen. Mármint ha mindenféle cumót megvettetek. Amit használsz eleinte, az a pelus. 8-10 dbot lehet számolni naponta, ez, ha jó helyen tudod megvenni, egy hónapban kb 8-10000Ft között lesz. Emellett popsikrém, fürdető, törlőkendő,ilyesmik kellenek, ezeket az orvos fel fogja írni receptre, nem igazán nagy összegek. A törlőkendő az drágább azért, abból nálunk elfogyott havonta két dobozzal, ez olyan 1300 ft körüli. Ha tudsz szoptatni és elég a tejed, akkor tápszerre nem kell költeni, max neked kell tejserkentő tea, vagy ilyesmi.
Ezek szintén ezer forint alatti dolgok. ha tápszeres lesz a baba, akkor azért az megdobja a dolgokat, mert 2000 ft körüli átlagban egy doboz tápszer, receptre is. Ebből legalább 2 elfogy egy hónapban szerintem. ezt nem tudom annyira, mert nálunk anyatejes volt az elején a baba.
Később több lesz, mikor már hozzátáplálsz, mert akkor gyümölcsök, zöldségek, esetleg teák, bébikaják, ha nem főzöl neki. Ezeknek azért elég borsos áruk van, ha minden nap főzöl neki, akkor olcsóbban ki lehet jönni.
Én havi 10.000-re teszem.
A pelus 6-7000, popsikenőcs, fürdető, törlőkendő, egyéb apróságok, szeritnem 10-ből kijön.
Mi anyatejesek voltuk, táp nem kellet.
Ruhát mindig használtam vette a teszveszen, potom pénzért, egy forintokért..
Később kell majd több pénz, mikor már játékok kellenk neki, na az egy vagyon... még használtan sem olcsó..
nem beszélve a cipőről..
Én simán elköltök a gyerekre havonta 25-30000 Ft-ot.
Persze a tápszer dobja meg, az 2024 Ft 1 doboz, és kb 5 napig elég (max 6).
Gyógyszertári készítmények helyett: popsikrémből Sudocrem-et használunk, ez 2700 Ft a 250 g, de elég 3-4 hónapig. Nekem a gyógyszertári nem tetszett. Sárga volt, büdös, és csomók voltak benne.
Fürdetőből sem használjuk a gyógyszertárit, mert krém, és vízzel keverve sem volt szimpatikus. Sárga kupakos Johnson-t használunk helyette, szerintem 2 hónapig legalább elég, 800-900 Ft.
Persze nem mki ilyen finnyás.
Ja, és az első 3 hónapban az összes létező tejserkentőt kipróbáltam, meg a gyereknek hasfájásra felvásároltam a fél gyógyszertárat. Persze semmi sem hatott, viszont egy vagyont hagytam ott értük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!