Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Újszülött kisbaba miét nem...

Újszülött kisbaba miét nem fogadja el a cicit?

Figyelt kérdés
1 hetes kisbabám nem akarja elfogadni a cicit, csak pohárból és cumisüvegből hajlandó enni. Befelé forduló mellbimbóim vannak és a bimbóvédő sem segít abban, hogy elfogadja, de az orvosok szerint ez alapvetően nem lenne probléma. Szopóreflexe van a kisbabámnak, elég erős, de csak az ujjunkat fogadja el, és attól azonnal meg is nyugszik. Még a cumit sem szopizza, csak ráharap.
2009. szept. 27. 13:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Erre én is kíváncsi vagyok, mások mit írnak.

Nálunk ez azért volt így, mert komplikációk miatt altatva császároztak. 4 óra telt el, mire odahozták hozzám először. A mellre sosem tudtam rászoktatni, bár volt egy-két sikerélményem. Ennek ellenére 14 hóig anyatejes volt.

Próbáld, ne add fel. Az első 10 napban még nagyon sok esély van, hogy megtanulja a szopizást!

2009. szept. 27. 13:21
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Lehet hogy buta az ötlet, de ha önmagában minden lehetőség megvan arra, hogy szopizni tud. akkor lehet kicsit éheztetni kellene. Nem órákig persze, csak ha éhes max. 20 percet hagyd "nyöszörögni". Szerintem ha már nagyon éhes , rá fogja vetni magát a cicidre!

2009. szept. 27. 13:22
 3/7 anonim ***** válasza:

A húgoméknál dettó ugyanez volt: Aztán rájöttünk, hogy mi az oka. A kórházban ugyanis (menő szokás) pohárból itatták éjszakánként a babákat, és ez bekavart nála.

Egy a lényeg: NE ADJ NEKI POHÁRBÓL, de cumisüvegből se.

Lesz egy kis nyávogás, de nem sok, és el fogja fogadni a cicit. Csak egy kicsit erőltetni kell, sajnos.

2009. szept. 27. 13:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Az én babám hetekig pohárból itta az anyatejet. Engem avval biztatott a gyerekorvos és a védőnő, hogy ahogy erősödik, egyre ügyesebb lesz és menni fog, és valóban így lett. Én is próbáltam mindenhogy. Bimbóvédővel, anélkül, fekve, ülve, hónaljtartásban, sőt fölé térdelve is. Először csak a jobb cicit sikerült elkapnia, nem sokkal később már a balt is. A lényeg, hogy minden etetés előtt próbálkozzatok. Tudom, hogy rettentő fárasztó egész nap fejni, szopizással próbálkozni, poharazni, de hidd el hogy megéri. Én szinte irigyeltem a tápszeres anyukákat, de eszembe sem jutott feladni. Most már 8 hónapos múlt és még mindig szopizik, igaz, hogy leginkább fekve, mert először csak így tudott, most meg már így kényelmes.

Sok sikert!

2009. szept. 27. 14:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát az okát én se tudom de nekem is császáros volt és én is későn kaptam meg a gyereket de rajtam kívül még öt anyukát császároztak akkor és mind ugyanakkor kaptuk meg a gyereket etetni, a többié mind szopizott csak az enyém nem. Én is próbálkoztam de én nem jártam sikerrel. Úgy, hogy maradt a fejés. De mint az előttem szólónak is írta így én is írom 15 hónapos a gyerekem és még mindig anyatejes. Igaz nem tud szopizni. Semmikép ne add fel, még ha nehezzebb is mint másoknak. Próbáld sokat mellre tenni. És ha nem megy akkor marad a fejés. Csak azt akartam tudd nem vagy egyedül.
2009. szept. 27. 20:07
 6/7 anonim ***** válasza:
meg kell neki is tanulnia szopizni, a poharat, meg az üveget hagyd a fenébe, amikor csak lehet tedd cicire és majd szépen lassan ráérez a szopizás technikájára! Nálunk ez olyan 3 hét volt...
2009. szept. 27. 22:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Addig kell erőltetni a dolgot, míg el nem fogadja. az első babámnál, mint kezdő anyuka, és is azt csináltam, hogy fejtem neki állandóan, mert nem vot hajlandó bekapni a cicit, meg az egyik mellbimbóm kicsit laposabb. aztán megelégeltem, és kb. 3 hónapos kora körül, addig erőltettem, míg nem sikerült a laposabbat is bekapni.. nem szabad feladni. a második babámnál, már egyáltalán nem fejtem, sokat próbáltam és sikerült. sőt amíg olyan nagyon pici, addig bimbóvédővel simán szopott, és ügyesen. kb. 2 hónaposan már az sem kellett...
2009. szept. 28. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!