Újszülött kisbaba miét nem fogadja el a cicit?
Erre én is kíváncsi vagyok, mások mit írnak.
Nálunk ez azért volt így, mert komplikációk miatt altatva császároztak. 4 óra telt el, mire odahozták hozzám először. A mellre sosem tudtam rászoktatni, bár volt egy-két sikerélményem. Ennek ellenére 14 hóig anyatejes volt.
Próbáld, ne add fel. Az első 10 napban még nagyon sok esély van, hogy megtanulja a szopizást!
Szia!
Lehet hogy buta az ötlet, de ha önmagában minden lehetőség megvan arra, hogy szopizni tud. akkor lehet kicsit éheztetni kellene. Nem órákig persze, csak ha éhes max. 20 percet hagyd "nyöszörögni". Szerintem ha már nagyon éhes , rá fogja vetni magát a cicidre!
A húgoméknál dettó ugyanez volt: Aztán rájöttünk, hogy mi az oka. A kórházban ugyanis (menő szokás) pohárból itatták éjszakánként a babákat, és ez bekavart nála.
Egy a lényeg: NE ADJ NEKI POHÁRBÓL, de cumisüvegből se.
Lesz egy kis nyávogás, de nem sok, és el fogja fogadni a cicit. Csak egy kicsit erőltetni kell, sajnos.
Az én babám hetekig pohárból itta az anyatejet. Engem avval biztatott a gyerekorvos és a védőnő, hogy ahogy erősödik, egyre ügyesebb lesz és menni fog, és valóban így lett. Én is próbáltam mindenhogy. Bimbóvédővel, anélkül, fekve, ülve, hónaljtartásban, sőt fölé térdelve is. Először csak a jobb cicit sikerült elkapnia, nem sokkal később már a balt is. A lényeg, hogy minden etetés előtt próbálkozzatok. Tudom, hogy rettentő fárasztó egész nap fejni, szopizással próbálkozni, poharazni, de hidd el hogy megéri. Én szinte irigyeltem a tápszeres anyukákat, de eszembe sem jutott feladni. Most már 8 hónapos múlt és még mindig szopizik, igaz, hogy leginkább fekve, mert először csak így tudott, most meg már így kényelmes.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!