Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg nincsen csúnya baba?...

Tényleg nincsen csúnya baba? Többi lent.

Figyelt kérdés

ma a játszótéren voltunk és

volt ott egy kisfiú aki hát sajnos nem volt a legszebb..

és az anyukája ott kérdezgette hogy " ugye milyen szép? "

mi meg mondtuk hogy " aranyos "

legyünk már őszinték!

tényleg minden anyukának a saját babája a leggyönyörűbb

de ha tényleg csúnyácska a gyerek, miért elfogult akkoris az anyuka?..

ha nekem lenne nem túl szép gyerekem biztos nem mondogatnám hogy " milyen szép "..

2011. máj. 17. 14:48
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
63%

Persze vannak szép és nem túl szép babák, mint ahogyan a felnőttek között is, ez van, nem lehet mindenki gyönyörű, csinos stb., így kerek a világ, hogy különbözünk.

De azt sem értem, hogy valaki "dícsérgetteti" a gyerekét, ha szép, ha nem. Minek?

Egy anyukának úgy is az ő gyereke/gyerekei a legszebb(ek), a legjobb(ak), a legügyesebb(ek), csak sajnos nem mindenki marad meg a valóságnál, mert van aki úgy el van telve a gyerekével, hogy nem látja a hibáit, és ez baj, szerintem.

Az én lányomra is azt mondják milyen gyönyörű, szép, okos kislány, nekem az is, főleg a szemei nagyon szépek, de nem vagyok elfogult. Az egyik füle eláll, és lehet emiatt csúfolni fogják majd az oviban, ha nagyobb lesz és nagyon elálló, ha kérni akkor megműttetjük neki. De ez legyen a legnagyobb baja az életben, a kis csillagomnak!

2011. máj. 17. 15:15
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

De vannak csúnya babák.

Az aranyos szó pedig egyértelműen azt jelenti, hogy "hát cuki, de korántsem szép".

Az béna dolog, ha valaki azt kérdezgeti, hogy ugye szép???

Ha szép egy baba, akkor én egyből azt mondom, hogy de szép. Ha nem szép, akkor meg megcsodálom, mosolygok, és megkérdezem mondjuk, hogy hány kilóval, centivel született. :) Csak hogy tereljem a témát.

De egy anya ne kezelje úgy a gyerekét, hogy érezteti vele, hogy csúnya. Mert akkor már kiskorában összeomlik az önbizalma. No, persze az sem jó, ha egy ronda gyereket mindenáron gyerekmodellnek akar az anyja, mert annyira elfogult...

2011. máj. 17. 15:15
 23/43 anonim ***** válasza:
Három gyerekem van, de én sem mondogatom ismerősöknek, hogy 'ugye, milyen szép?' Nekünk szépek, de nem vagyok elfogult, elvakult anya, simán elismerem, ha az én kisfiamnál helyesebb kisfiút, a lányaimnál szebb kislányokat látok. Nem vagyok vak, látom, hogy vannak nagyon szép, kifejezetten gyönyörű gyerekek, és az nem biztos, hogy az enyém. Elismerem irigység nélkül, ha a másé szebb. A külső az egy dolog, tény, hogy igen is vannak nem szép kisbabák, gyerekek, mint ahogy minden felnőtt más, úgy a gyerekek is.
2011. máj. 17. 15:16
 24/43 A kérdező kommentje:
köszi szépen megint az értelmes válaszokat !!!
2011. máj. 17. 15:20
 25/43 anonim ***** válasza:
90%

Te se voltál őszinte, nem mondtad meg az anyukának, hogy nem szép a kisfia. honnan tudod, hogy amikor a te gyerekedet dicsérték, akkor őszinték voltak veled. A szépség relatív fogalom, mindenkinek más a szép. Szerintem ebben a témában az emberek 99 %-a nem is őszinte. Nem fogja senki megmondani, hogy jajj de csúnyácska a gyereked.

De szerintem azért mindenki ki tudna emelni valakit az ismeretségi köréből, aki gyönyörű baba volt. Aztán elkezdett cseperedni elérte a kamaszkort és csak nézel rá, hogy milyen csúnya ember lett belőle.

Nekem van egy ismerősöm akinek annyira csúnya volt a babája, hogy egyszer valaki azt mondta, hogy ő úgy sajnálja az XY-t, mert még hazudni is nehéz, ha a gyereket meglátod. Tényleg nem volt szép. Szegény nagyszülei is mondták, hogy szeretik imádják, mert az unokájuk, de.... Na ma ez a kisfiú olyan 10-12 éves szó szerint szaladnak utána a lányok.

2011. máj. 17. 15:25
 26/43 anonim ***** válasza:
72%

az én babám a legszebb a világon ;D nekem :)

szerintem a babák szépek :) egy ismerősöm van akinek a babáját kis túlzással se lehet szépnek nevezni, még ilyet nem láttam de akkora orra van annak a pici lánynak, hogy a pofiját eltakarja, legalábbis a figyelmet elvonja róla :S anyukája szerint ő a legszebb és kérdezte már tőlem, hogy ugye milyen szép? és mondtam, hogy igen, nem bántam meg őt a világért sem! azonkívül tényleg lehet, hogy én vagyok a hülye és mindenki más szépnek látja, annyira relatív a szépség! nem is kell ezzel foglalkozni, mindenkinek a sajátja a legszebb :)

2011. máj. 17. 15:33
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs olyan anya,aki nem látja szépnek a saját gyerekét,ne is várj el ilyet senkitől mert például neked nem tetszik valamelyik.Ilyet se jelents ki hogy te nem mondanád ha.....dehogynem...És ez így van rendjén!Egy baba-kisgyerek nem csupán egy test,hanem egy személyiség,kisugárzó ragyogás amit egyben látnak az anyukák(és a kívül állók)Nekem két :) csodaszép :) kisfiam van,és csak egy dologban értek veled egyet,én soha nem kérdezgetném senkitől hogy ugye milyen szépek!Ha valaki dicséri őket magától,komolyan vagy csak udvariasságból mindig jól esik,de ennél több szót nem érdemel,nem mások szava miatt fogom szebbnek gondolni őket!Csúnyázni pedig udvariatlan,kicsinyes dolog és teljesen felesleges.
2011. máj. 17. 15:33
 28/43 anonim ***** válasza:
Nekem is van két lányom, szép arcú mind2, főleg az egyik kifejezetten a szép kategóriába sorolnám, és nem vagyok elfogult, a másik is szép arcú, de szegénykémnek borzasztóan eláll a füle és a teste sem lesz modell tipus. Na és aztán. Szerintem általában minden szülő látja a hibáit a gyerekén de nem fogja azt hangoztatni. Kisfiam pl. vörös hajú viszont szép a pofikája és igy is a legszebb nekem a világon, még ha tudom is hogy másoknak nem biztos. És mikor megszületett hát akkor én sem a legszebbnek láttam. :) Én is látom hogy van akié gyönyörű és van akié aranyos. A lényeg az hogy nekünk a sajátunk legyen a legszebb és úgy imádjuk őket ahogy vannak. És valóban az évek során a gyerekek rengeteget változnak, ki a kárára ki a hasznára.
2011. máj. 17. 15:40
 29/43 anonim ***** válasza:

én is láttam már nem túl szép babát, ezt be kell vallanom, de tőlem senki sem kérdezgette, hogy szép-e. És általában szülővel együtt látom, és felismerem a szülők vonásait, így végülis látom, hogy nem lesz csúnya felnőtt majd egyszer. Mindezek ellenére nem mondom azt egyetlen babára sem, hogy aranyos (egy kiskutya aranyos), hanem igenis beismerem, hogy szép. Mert szerintem a maga módján minden baba szép, csak lehet, hogy épp nekem nem tetszik.

Azért kíváncsi lennék, hogy mégis hogy nézett ki az a kisfiú, hogy ennyire kiakadtál az anyja kérdésétől:)

2011. máj. 17. 15:43
 30/43 anonim ***** válasza:
100%

Én épp tegnap találkoztam ismerősöm 5 éves kislányával. Már nagyon régen láttam a gyerekét, még kicsi babakorában, és akkor olyan volt, mint egy kis béka! S most meg olyan, de olyan szép az a kislány, hogy az hihetetlen. Egyszerűen elbűvölő a kiscsaj.

Úgyhogy nagyon nem számít, hogy kiskorában csúnyácska volt.

De persze vannak csúnya gyerekek, mint ahogy csúnya felnőttek is. De ha a saját gyerekem ronda lenne, akkor sem mondanám neki.

2011. máj. 17. 15:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!