Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem hallgatnak végig? Más is...

Nem hallgatnak végig? Más is volt ilyen helyzetben? Ti hogyan beszélnétek velük?

Figyelt kérdés

A babám 3 és fél hónapos. A szüleim az ország másik végén laknak 350 km-re tőlünk. Hiába mondom nekik, aludjanak itt, ne 3 órákra jöjjenek fel, hanem többre, de após miatt nem jönnek. Vele lakunk, s zavarja Őket, hogy itt van, s após se nagyon akarja, hogy a szüleim itt aludjanak. Szüleimnek az a baja, hogy mások pár hónapos csecsemőket hazaengednek a nagyszülőkkel, s az uncsimra hívatkoznak folyton, hogy az Ő gyerekét a nagyanyja elviheti napokra. Holott ott laknak a közelben, s tápszeres, nem pedig anyatejes, mint a kisfiam.

Azzal jönnek, hogy féltem tőlük, mert mindig szólok nekik, ha fáradt a gyerek, vagy délelőtt nem aludt (szüleim 12-2 között tudnak itt lenni), hogy hagyják aludni.

Csak olyankor engedem meg nekik, hogy játszanak vele, ha előtte kipihente magát.

De nem nagyon értik meg, hogy kicsi, s néha szüksége van az alvásra.

Most is összevesztem a szüleimmel, mert mondták az unokanővéremet, hogy az ő 1 éves kislánya a nagyanyjánál aludhat, én meg féltem tőlük. Annyira nem hallgatnak végig, hogy elmondjam nekik, hogy nem az a bajom, hogy foglalkozni akarnak vele, hanem hogy nem tehetek róla, mindig olyankor alszik a gyerekem vagy ha nem aludt, akkorra fárad ki. Nem én alakítom ki a napirendjét, Ő alszik akkor mikor fáradt. Sosem altatom. Ha nem hagyják aludni meg nyűgős. S ezt nem tudom megértetni velük. Már mondtam nekik, de mindig ide lyukadunk ki. Otthon lesz pár hét múlva a keresztelője, s most meg kitalálták, hogy ne menjünk haza, mert féltem tőlük az unokájukat. Ahányszor beszélni akarok velük, elmondják a mondogájukat, de sosem hallgatnak meg. Most pl. telefonba azt vágták hozzám, hogy a hugaim s az egyik hugomnak a párja nem vállalja a keresztszülőséget, holott a hugom párját nem is kértük fel rá, hogy legyen a keresztapa.

Sosem hallgatnak végig, csak felhúznak. Meg nem értik meg, hogy még kicsi ahhoz, hogy 350 km-re haza engedjem velük, főleg úgy, hogy még csak szoptatom. A hozzá táplálást 6 hós koráig nem akarom elkezdeni, s tápszert sem akarok neki adni.

A tortát is úgy tudjuk megrendelni, hogy legközelebb kisvárdán van cukrászda, s én személyesen szeretném megrendelni, s kitalálták, hogy addig hagyjam otthon velük. S mikor rákérdeztem, hogy hogyamn szoptatják meg, annyit válaszoltak, hogy majd fejek le tejet. Mintha csak olyan egyszerű lenne. Örülök hogy annyi tejem van, amennyit eszik. Szopi után 20-40 ml között tudok lefejni, s nem mindig szoktam, mert mostanában 1-2 óránként is kér enni. Csak este 22 után tudok, de akkor sem mindig mert mostanában nem egyformán kell fel éjjel, s elég gyakran kell fel. Ha lefejem, utánna ha nem sokkal rá felkell, csak hisztizik, s muszály oda adnom neki. S hiába mondtam már nekik röviden, hosszan, sehogy sem értik meg.

Mindenképp otthon szeretném a keresztelőjét, s normálisat, de ha hazamegyünk félek, mi lesz, ha nem veszik figyelembe hogy kicsi, s néha pihennie kell. Ők éjjel nappal pesztrálni akarnák majd.

Ha rájuk szólok, én vagyok a rossz, az elm..beteg, a roh@dék, mert nem engedem nekik, hogy az unokájukat ne hagyják néha pihenni.

Reggelente mindig eldugul a kicsim orra, s orrcseppet használunk, amit nem akarunk levinni, mert 5 órás az út, s onnan még csatlakozással mennénk tovább. Ja, s hűtőben kell tárolni, amit használunk. Mondtam nekik, íratok fel receptet, s annál is beszólnak, hogy messze van a gyógyszertár, holott a szomszéd községben van. DE játékot, amit mondok h ilyet veszünk neki, azért képesek bemenni, nem a szomszéd városba hanem 70km-re is hogy megnézzék ott az árakat, s hogy ők vegyék meg. De a fontosabb dolgokra meg azt mondják, nem tudják megvenni mert be kell menni a szomszéd városba, ami nem 70km-re, hanem fél órányira van biciklivel.

2011. máj. 16. 16:36
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Utolsónak. Sóoldatos orrcseppet használunk. Az sem jó? A gyerekorvos írta fel nekünk mikor hazajöttünk a kórházból
2011. máj. 16. 23:37
 12/21 anonim ***** válasza:

Az jónak tűnik, bár nekem furcsa, miért kell felírni. Én csak simán vettem a patikában a tengervizeset. Nem kell hűteni sem. De sokszor már csak sima vizet használok. A kisfiamnak is mindig ki kellett és kell reggelente tisztítani az orrát, kicsit száraz nálunk a levegő.

Azért nézd meg a leírását, vannak-e mellékhatásai, mik az összetevők.

2011. máj. 17. 12:11
 13/21 A kérdező kommentje:

Mi amit elsőnek vettünk, receptre kaptuk, s párom sikeresen kiöntötte, mert pipettával kellett használnunk. Vettünk egyet recept nélkül, de állítólag recepttel olcsóbb. Én nem figyeltem az árakat. S recept nélkül is megvetetném a szülőkkel, csak így se nagyon akarják. Na mindegy.

Lényeg az, hogy nekünk a gyógyszertárban mondták, hogy hűtőben tároljam. De az elsőnél nem mondták, csak mikor másodjára vettük. S a legutóbbihoz pl. nem kell pipetta.

2011. máj. 17. 18:52
 14/21 A kérdező kommentje:

Annak aki azt írta, írjak a szüleimnek levelet, már írtam, de nem olvasták el, felhívtak s mondták, nekik olvasni nincs idejük. S olvasatlanul kitörölték. Iwiw-en írtam nekik.

Ja, s ma is felhívtak, már kezd elegem lenni belőlük, mert tegnapelőtt mondták, hogy hugi párja üzente, hogy ha otthon leszünk nem fog lejárni hugihoz udvarolni, s nem vállalja el a keresztapaságot. Holott meg se kértük rá, sőt még nem is mondtuk neki, jöhet-e a keresztelőre vagy sem. De ha nem akarnánk, szüleim már meghívták, s kikötötték, hogy ha nem hívnánk is jönne, mert Ők azt akarják. Na, én írtam a srácnak egy levelet, hogy ha valami baja van velünk, nekünk mondja, ne üzengessen, s keresztszülőnek a hugaim, s párom uncsiját hívtuk, róla nem volt szó. Ha nem vállalja el, vagy nem jön le hozzánk, amikor otthon leszünk, az Ő döntése. erre ma felhív anyám, s elkezd velem ordítani, hogy a hugi sír, mert a srác szakítani akar vele miattam, mert írtam neki. S aztán meg kitalálta anyám, hogy attól mert Ők azt mondták, nem jelenti azt hogy srác mondta, majd visszahívtam őket, hogy akkor máskor ne hazudjanak, erre meg már azzal jöttek, hogy ők csak azt mondták, hogy a srác ezt fogja egyszer mondani szerintük.

S kinyomták, s ki is kapcsolták a telót. Ja, s hugi 3 napja ha van, hogy írt, hogy a párja szakítani akar vele, mert megszabja neki, hogy a szüleinek ne adjon le pénzt a srác, s a kocsiját ne ajándékozza az öcsének.

Most meg már azt mondják, hogy miattam akar vele szakítani. S ha annyira igaz lenne, kb. 2-3 órája hívott anyám, s 1 órája ki van írva facebookon, hogy pénteken talizok kicsimmel, s sok szívecske. Hugim írta ki.

Akkor mi a fr@ncnak nem hagynak békén? Nem tudom mire jó egy szoptató anyát, akinek nyugalom kellene, ezekkel felzaklatniuk állandóan.

Nem elég h az esküvőnket elszúrták. Az eljegyzésünkön is az volt, hogy meg akarták hívni u.ennek a hugomnak a pasiját, akivel két hete járt, s én nem is ismertem, az eljegyzésünkre. Mi pedig kis családi összejövetelt akartunk, csak szülők, nagyszülők, s testvérek. S nem vadidegeneket.

Végül nem jött el, mert a srácnak volt annyi esze, hogy nem ismerjük egymást, s máskor akar velünk megismerkedni.

2011. máj. 17. 19:03
 15/21 anonim ***** válasza:

Borzasztóan sajnállak a szüleid miatt. Hazudnak, ferdítenek, zsarolnak. Csak annyit tudok mondani, hogy erősítsd meg a lelkedet, és peregjen le rólad minden. Legyél mindig (ha csak látszólag is) végtelenül nyugodt, hagyd, hadd mondják a magukét, te meg oda se figyelj, ne is reagálj a hülyeségeikre. Ilyenkor gondolj a gyönyörű pici babádra, vagy valami más szépre. Nem érdemes velük vitázni, lesüllyedni az ő szintjükre. Mindig csak bólogass, a telefonba mondd, hogy ühüm, utána pedig tedd azt, ami neked, nektek jó. És később se magyarázkodj, mert akkor megint magad helyezed alsó pozícióba. Ne engedd, hogy manipuláljanak, mindig járj utána az igazságnak, alap az, hogy ha valakiről kiderül, hogy hazudott, annak többet nem szabad semmit elhinni elsőre.

Nekem sem egyszerűek a szüleim, de a tieid messze túltesznek rajtuk. Amióta nem foglalkozom velük, mindig mindent rájuk hagyok, aztán úgy csinálom, ahogy nekem tetszik, azóta sokkal nyugodtabb lett az életem.

2011. máj. 17. 20:55
 16/21 A kérdező kommentje:

Csak az a gond, ha rájuk hagyom, s nem szólnék, képesek ha itt vannak a gyerekemet felkelteni, ha alszik. S ha nagyon fáradt szegénykém, sajnálom hogy nem hagyják aludni. Ha nem megyek haza, akkor hallgathatom miért nem mentem, meg jó is lenne egy kicsit az ottani b.nőmmel talizni. ha nem engedem hogy eljöjjenek meglátogatni, akkor is hallgathatnám, hogy tiltom tőlük. Nem foglalkoznék velük, de felbosszantanak, s nem tudok lenyugodni, csak ha sikerülne velük megbeszélni. De direkt kikapcsolják a telót, pedig ismernek milyen vagyok.

Lehet az lenne a jó, amit utolsó írtál, de a gyereknél valahogy csak meg kellene velük értetnem, hogy néha pihennie kell. Ők azt hiszik, tiltom Őt tőlük, s nem hagyom, hogy foglalkozzanak, vele, de mivel mi még nem tudtunk hazamenni, mert mikor mehettünk volna, mondták, hogy lehet műtik szívére, mert szívrendellenességgel született. De szerencsére még nem került rá sor, s remélem nem is fog.

S azt se értik meg, hogy a szíve végett vigyáznunk kell. Ők meg mindig úgy jönnek, hogy akkor fárad el, s hiába próbálom előtte altatni, mindig akkorra lesz fáradt, mikor jönnek. S azt hiszik, s a fejemhez is vágják, hogy direkt csinálom.

2011. máj. 17. 23:17
 17/21 anonim ***** válasza:

Az igazi baj az, hogy jelen pillanatban ők az erősebbek, simán legyőznek téged színjátékkal, mamipulációval, ordítással stb. Tudatosítsd magadban, hogy felnőtt ember vagy, egyenlő velük, nincs hatalmuk már feletted. Természetesen ők a szüleid, ezért tisztelni kell őket, és arra kell törekedni, hogy békés legyen a kapcsolatotok, de nem minden áron. Ha téged ennyire felzaklatnak, és a gyermeked nyugalma, egészsége érintett a dologban, kénytelen vagy átgondolt stratégiákat alkalmazni velük szemben. Valamelyik csak működik. 1. Minimalizáld a kommunikációt, ne vedd fel a telefont, ha nincs kedved hozzájuk, és tedd le, ha kiabálni kezdenek. A babát meglátogathatják, ha a te szabályaid szerint viselkednek. Ha fel akarják kelteni, stb., tereld ki őket, hogy jöjjenek vissza később. Bármit mondanak személyesen, 1-2 szóval válaszolj csak. 2. Vedd fel a kesztyűt, és sértődj meg mindenen! Ha nekik lehet, neked miért nem? Sértődj meg, hogy más gyerekéhez hasonlítják a tiédet, hogy nem hiszik el, hogy felelősségteljes felnőtt és anya vagy stb. Lehet, hogy ez távol áll tőled, de játszd el. 3. Kezdd el magad sajnáltatni. Panaszkodj nekik, sírd el magad, ha ott vannak, stb. (Nem kell hazudni, valami valóságalapja azért legyen.) Lehet, hogy ez előhozza belőlük az aggódó szülőt, és leállnak a cseszegetéssel.

Hát ennyi jutott eszembe. Remélem, hamar túljutsz majd lelkileg ezen az egészen.

2011. máj. 18. 22:52
 18/21 anonim ***** válasza:
22:52 nagyon jól megfogalmazta a lényeget. Kitartás!
2011. máj. 19. 06:03
 19/21 A kérdező kommentje:

Hát ezek valóban távol állnak Tőlem, de azért megpróbálom. Hátha valami csak működik. Bár, ha panaszkodom nekik, hogy mikor itt vannak, s elmennek, a gyerek egész este sír a kimerültségtől. S ez nem is hazugság, mert így volt mikor kb 1 hetes se volt a babám. Hazajöttünk a kórházból, s hiába kértem Őket, elsőnek had szokjunk mi hozzá, de feljöttek. Sőt anyám már másnap, s itt is aludt 2 napot. A hazamenetele napján feljött apám, s hugom. Csak 2-3 órát tudtak maradni, mert időhöz vannak kötve (így az, hogy elküldöm Őket, s jöjjenek vissza később, nem működne, mert hát nem olyan közel laknak, s nem tudnák így megoldani). Van hogy csak fél órára tudnak felugrani. Abban megértem Őket, de Ők is nézhetnék, hogy kisbaba, szerintem. S szüksége van pihenésre. Mondtam már nekik aludjanak itt több napot, s az a válaszuk, hogy nekik munka van, s nem érnek rá. Menjek én haza. Most, ha megyünk, anyám már kivette arra a hétre végig a szabit, s állandóan azóta azt hajtsa, hogy nem fog semmit csinálni míg otthon leszünk. Akkor tök mindegy lenne, ha ők jönnének nálunk. Igaz, akkor apóssal menne a harc, mert a mi szobánkba egy fő fér el, s csak úgy, ha valaki a földön alszik, egy nagyon kicsi helyen, mert apósé a nagy szoba, mi meg egy kicsike szobában élünk 3-an.

Ha panaszkodom nekik, mert a védőnő is mondta, hogy azokon a napokon azért olyan nyűgös, mikor elmennek, mert egész nap ölben volt, s a sok fényképezgetés egy 3 hónapost is megviselne, nem hogy 1-2 hetes kisbabát. S a fáradtságtól nem alszik. Mondtuk nekik, de nem foglalkoznak vele. A gy.orvos is mondta, hogy kézpuszit, s azt, hogy közel hajoljanak hozzá, ne engedjük, mivel szívbeteg, s így is lehet műteni fogják. De az a válaszuk, hogy miért féltem, nem lesz baja, s hogy mindent túl aggódok, féltem tőlük Mindent megmagyaráznk. S még Ők sértődnek meg, hogy akkor többé nem jönnek stb.

Most pl szóltam nekik, hogy attól, mert más a közösségi oldalakra 100 képeket is kitesz, én nem szeretném, ha annyi ki lenne téve a gyerekemről. Sőt elsőnek ki se akartam tenni. De meguntam, hogy folyton azzal nem hagynak békén, hogy mikor teszek már ki. Tettem ki, jó mondjuk 40 kb, de akkor sem 80-90. Ők már ennyinél tartanak. Mondtam nekik mi lesz majd ha 1 éves lesz, s miért tesznek ki annyit. Szóltam nekik, ha továbbra akarnak, tegyenek, de ne ennyit. 1-2 db is elég minden hónapjáról. Erre meg az volt a válaszuk, hogy akkor leszedik az összeset. Ha mondtam, hogy nem kell leszedni, nem azt mondtam, az a válaszuk, de azt mondtam, s leszedik. S pár perc után hallom anyát hogy kiállt a huginak, hogy több képet nehogy kimerjen tenni.

Néha már az agyamra mennek.

Meg a panaszkodás azért sem jön be, mert akkor mindig azzal jönnek, nem igaz hogy nem bírnék felkelni, ha sír. Mi volna ha olyanok lennének mint a hugaim (ikrek) s állítólag éjjel nappal felváltva sírtak, s ott voltam én is. Mindent megmagyaráznak, ha én akarom, meg kinyomják a telot. Meg tüdőér szűkülete van, s apám meg mindig azzal jön, hogy ha alszik felkelti, had sírjon, ha rászólok, szintén a válasz, hogy féltem meg nem lesz baja. Nem kellene nappal hagynom aludni, stb. Meg így elkerülhető a műtét, mert ha sírni hagyjuk, s direkt felzaklatjuk, hamar kitágul a tüdeje, s nem lesz műtét.

2011. máj. 19. 11:19
 20/21 anonim ***** válasza:
Mivel ez egy annyira összetett és sokrétű probléma, itt igazi megoldást SAJNOS ezért nem is tudsz kapni. Legalábbis olyat nem, ami jelentős és tartós megoldást hozna az életetekbe. Ha jól sejtem,- a részletes beszámolóból ezt szűrtem le- a plusz gondod az az, hogy nincs is kivel megosztanod a gondjaidat. Ezért használd ezt az oldalt, mint egy panasz falat! Írj ki magadból minden keserűséget, hátha akkor egy kicsit könnyebb lesz! Mi meg meghallgatunk, (elolvassuk,) és próbáljuk egy picit tartani benned a lelket. Úgyhogy menj oda, puszilgasd meg a pici babádat helyettünk is, és éreztesd vele, hogy mennyire szereted :)
2011. máj. 19. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!