Babátok keresztelőjénél, hogy kérdeztetek rá a papra, az anyagiakat illetően?
Már az időpont megvan, csak anyukám nem merte megkérdezni az anyagiakat a paptól. Inkább elkérte a telefonszámát. Holnap szeretném felhívni, még azért én is szeretnék vele beszélni (személyesen nem megy, mert 350 km-re van Tőlünk), s még a kisfiúnkkal a keresztelőkor mennénk haza először. Vagyis előtte majdnem 1 héttel, hogy szokja az új környezetet.
Ti hogyan kérdeztétek meg, hogy a keresztelőre kell-e fizetni neki? Gondolom, azért nem így, csak fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá.
S azt mondjuk neki, hogy az időpont, amit kértünk, annyiban kérdéses, hogy nem tudjuk az orvosok mit mondanak kontroll vizsgálatkor a kisfiúnkra. Szóljunk előre, hogy erre számítson vagy akkor már vissza mondaná? Szívbeteg a kisfiúnk, s születése óta műtétre várunk, vagyis minden alkalommal úgy köszönnek el, h következő alkalommal, ha romlik az állapota, műtét időponttal számoljunk. Férjem szerint Pesten úgy működnek a dolgok, hogy akár már aznap haza se engedik, ha úgy alakul a helyzet. Állítólag kis műtéttel kell számolnunk, s eddig nem volt gond.
Júni elején mennénk vissza kontrollra, s rá 10 napra lenne a keresztelő.
nekünk most lesz keresztelő, közölte a pap hogy egyházadó(be van fizetve)
+keresztszülőktől 10ezer
+szülőktől 5ezer
Hát épp azért kérdeztem, ahogy az utolsó is írta, hogy papja válogatja, hogy hogyan kérdeztétek vagy kérdeznétek rá, hogy mennyi az ára. Csak sokan erre a kérdésemre nem reagáltak. Tényleg nem tudom, hogy hozzam fel, de már lassan ideje lenne nekem is beszélnem vele.
Azt tuidom, ogy a falubeli barátnőmnek annyit mondott, ha a 30ezer ft-os egyházadó tartozást befizetik, onnantól lehet szó keresztelőről. A régi pap még azért is pénzt kért, hogy ingyenes internet használat lehetőségét pályázatként megnyerte a falu, ami a papnál volt, s még azért is óránként 100ft-ot kért 4-5 éve. Ez a pap meg nem tudom milyen.
Itt Pesten lenne, aki elvállalna, dolgoztam is nála. Csak itt após miatt nem tudunk vendégeket fogadni sajna. Meg a hely is kicsi.
Az itteni pap keresztelte a férjem, s Neki 5ezret akartunk adni, de nem vette el. A legtöbb helyen egyházadót kérnek, csak a mi esetünkbe nem tudom mi a helyzet, s illőségnek tartom megkérdezni. Has azt mondja nem kell annak örülünk, de nem akarok csak úgy oda állítani, hogy nem tisztáztuk le.
Na, én vagyok, akinek az édesapja lelkész.
Ne vigyél pénzt, és ne kérdezz rá.
Ha Isten iránti hálából akarsz a gyülekezet kiadásaira adományt adni, akkor adj, vagy dobd be a perselybe.
Ez nem egy szolgáltatás, aminek ára lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!