Mikortól mondtátok, hogy önállóan jár a babátok? Ha már a szobát többször is körbejárja, de azért időnként még vannak lecsüccsenések, akkor azt már lehet önálló járásnak nevezni?
Szia!
Szerintem nyugodtan mondhatod,hogy a babád jár :)
Amikor segítség nélkül feláll,vagy felhúzza magát és elindul,akkor már jár ,napról -napra ügyesebb lesz :)
Gratulálok! :)
Nem kell fognod a kezét, nem egy stabil dolog mellett kapaszkodva lépeget= teljesen egyedül tartja a súlyát a lábikóján, nem egy nyomvonalon tud közlekedni=önállóan jár.
Egyik baba sem úgy teszi meg az első önálló lépéseit, hogy ne huppanna pelusra.
A fiam kb egy időben, nagyon édesen tanult meg kapaszkodás nélkül felállni, és kapaszkodás nélkül sétálni. Délelőtt elengedte a kezem át sétált a teraszon 2szer, aztán du tök egyedül felállt, és átnyargalt az ágyon is. Azóta ha ül, csoda:)
Az én lányom a szobában már teljesen önállóan közlekedik. Mondjuk néha sikerül 1-2 popsira huppanás vagy eldőlés.
Az utcán viszont még nem merem elengedni. Ott nem olyan biztos, rengeteget esne. Nem tudom, mikor lesz 100%-os a menése. A cipő miatt lenne? De már kb. 3 hete hordja.Ennyire nehezen szokná meg?
Köszönöm a válaszokat!
Kedves Utolsó! Az utcán azért nehezebb, egyrészt a cipő miatt, másrészt az azért nem olyan sima terep, mint a szoba. Szerintem ott még egy ideig "botladozni" fognak. De remélem, hogy a tapasztaltabbak anyukák mondanak erről valamit!
Én is pont most akartam feltenni a kérdést! Kisfiam 7-8 lépést tesz meg egyedül, de sokkal szívesebben mászik, én még nem állítom, hogy jár. :)
13 hónapos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!