Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell kezdeni a hozzátáp...

Hogyan kell kezdeni a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
Lányom 4 hónapos lesz és tápszeres.A védőnő azt tanácsolta, hogy el kéne kezdeni a hozzátáplálást, de fogalmam sincs hogyan kezdjem!(mit,mennyit,mikor...)
2011. máj. 10. 10:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Az elején még csak pár falatról/kortyról beszélhetünk.

Kislányommal így kezdtük: először almalevet kapott. Csak 1-2 kis kanálkával. Nem igazán volt elragadtatva tőle, bár nem is köpte ki. Pár napig csak ennyit adtam neki, később pedig megpróbáltam összekeverni neki tápszerrel, és úgy jobban ízlett neki. Aztán mikor már ment az alma, akkor megkóstoltattam vele az őszibarackot. Szintén csak pár kanállal. Amikor már láttam, hogy nem bántja a pocakját, akkor emeltem az adagot, napról-napra.

Ha valamelyik új ételt nem igazán szerette, akkor összekevertem neki tápszerrel vagy tejpéppel, vagy Sinlac péppel.

Később a sárgarépát, krumplit, sütőtököt adtam neki.

6 hónapos koráig ezeket kapta, majd később jöhetett a brokkoli, banán, körte, cékla, csirkemell, pulykamell.

Az ételeket lehet variálni is: pl. a krumplit úgy vezettem be neki, hogy almával kevertem össze. Mondjuk 40 gramm almához kevertem 10 gramm krumplit.

Sokféle lehetőséget fogsz hallani, és eleve minden baba más, másképp fogadja az ételeket. Hallgass magadra, és ne kapkodj el semmit. A hozzátáplálás egy türelemjáték.

2011. máj. 10. 10:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: Az új ételeket tízóraira adtam neki, hogy esetleg estére kiderüljön, ha allergiás rá vagy bármi!
2011. máj. 10. 10:51
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm.Sokat segítettél!!Még annyit kérdeznék, hogy az elején az almalevet minden étkezésnél kell?vagy miután el kezdem akkor már folyamatosan?
2011. máj. 10. 21:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Én az almalevet az elején a tízórai étkezés előtt adtam neki pár kanállal, a többi étkezésnél nem adtam neki mást, csak tápszert.

Aztán bevezettem az őszibarackot, azt is csak tízórai előtt kapta. S így tovább a többi étellel, mindig délelőtt vezettem be az újakat.

Aztán amikor már zöldségeket és gyümölcsöket is evett, akkor tízóraira gyümölcsöt kapott keksszel, ebédre zöldséget (6 hó után hússal), uzsonnára pedig tejpépet. Reggel-este tápszert kapott. Illetve a többi étkezés után is megkínáltam őt egy kis tápszerrel.

(Amúgy ajánlom kezdetben a Gála almát, mert kevésbé savas és lédús is.)

2011. máj. 11. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!