Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet ezt átvészelni?...

Hogy lehet ezt átvészelni? Más hogyan csinálta?

Figyelt kérdés
3 hónapos múlt a kislányom, és egyszerűen nincs egy percnyi időm sem, semmire! Napközben nem nagyon alszik, de ha véletlenül sikerül elaltatnom, pár perc, és ébren van. Az csak egy dolog, hogy a háztartásra nem jut időm, de már 20 kilóval könnyebb vagyok, mint a teherbeesés előtt, mert enni sem tudok. A babám nincs el a kiságyban, de a nagyban se, csak kézben. Próbáltam hordozókendőt, de üvöltött benne. Próbáltam, hogy elmegyünk sétálni, de nálunk ez se jött be. :( A babakocsiban is üvölt. Szegénykém hasfájós is, most már az ínye is duzzadt, mindig tömi az öklét a szájába. Próbáltam már a hasfájásra kamillateát, espumisan cseppet, infacolt, most Gripe Water van itthon, ez néha segít. A férjem minden nap estig dolgozik, a családom több száz kilóméterre, az ismerőseimnek meg szintén pici gyerekeik vannak, így senkire nem számíthatok. Teljesen kétségbe vagyok esve, fáj mindenem, és szédelgek az éhségtől. Volt más is így?
2011. máj. 7. 13:10
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy rosszul csinálom. :( Pedig mindig igény szerint csináltam mindent. Lehet, hogy sikerült elkapatni. Nem tudom, de tény, hogy tényleg nincs időm enni, összedobni bármit meg pláne. :( Csak itt van el az ölemben a kisasszony. :)
2011. máj. 7. 13:52
 12/23 anonim ***** válasza:
Most le fognak pontozni,de szerintem kezd egy kicsit "leválasztani" magadról.Először tegyél vegyél a szobában 5 pecig.Aztán 10.Aztán szobán kivül 5 perc.Aztán 10.Először csak naponta 1x.Aztán később akár minden órában is.És ne menj oda hozzá addig amég le nem telik az az 5-10-később több perc is!! Persze mindezt akkor csináld amikor meg van etetve,tisztába van téve,stb.tegyél köréje dolgokat tanulja meg egyedül is elfoglalni magát! Nekem van a "terrorista" két évesem,és a picike már születésétől fogva el van a játszó szőnyegen,pihenőszékben 1-2 órákat,csendben!Aztán amikor elfáradt elalszik,mert ezt szokta meg.A nagyot szerintem én is elkapattam,de ki nem kapatja el az elsőt?Hidd el a másodikat már te sem fogod,mert a nagyobb nem fogja engedni.:-)
2011. máj. 7. 14:04
 13/23 anonim ***** válasza:
35%
Akkor hogyan szoptatod ha nem eszel? Vagy tápszeresek vagytok?
2011. máj. 7. 14:11
 14/23 anonim ***** válasza:

hát, csajszi, ha minden kötél szakad, letenném a földre és hagynám, hadd sírjon, míg bepakolok egy adagot a mosógépbe. Nem lesz semmi baja tőle.

MEgjegyzem, sosem hagytam sírni a gyermekem, de nem is mutatta semmi jelét annak, hogy el lenne kapatva. Muszáj volt megszokja, hogy nem tudom felvenni, császáros voltam, nem is bírtam sokáig tartani a kezemben. De az sem megoldás, hogy minden, abszolut minden igényedet alárendeled egy kis sírós popónak:)

Előttem nagyon jókat írtak, egy 3 hónapos még nem veszi ki a kezedből a kaját, ha leülsz vele mellé. Nyugodtan tudsz mellette enni. Indítsd be neki a mosógépet, ha forog, azt is szeretik nézni. Természetes, hogy 2-3 percnél tovább semmi sem köti le a figyelmét. Az istenért, csak 3 hónapos! Egy 3 évesnek kell figyelnie 15-20 percig folyamatosan.

Türelmetlen vagy és kicsúszott a kezedből az irányítás. Semmi baj, egyetlen anyuka sem születik úgy, hogy mindent tud. Tedd egy kicsit magadat a gyerek elé, semmi baja nem lesz tőle. Előbb te egyél, utána adj neki enni. Ha sír, akkor is el kell mosogatni. Reggeliben csináld meg a napi dolgokat (főzés, mosás, takarítás), utána egész délután tuds zvele foglalkozni, ráadásul du. amúgy is nyűgösebb vagy te is, legalább nem a házi dolgokkal kell foglalkozz.

2011. máj. 7. 14:28
 15/23 anonim ***** válasza:
Én azt is szoktam csinálni amikor már nagyon végem van hogy gyorsan összedobok egy kakaót,hamar megvan,gyorsan meg lehet inni,és kicsit felnyomja a cukrom,megnyugszom,és mindjárt nem akarom gyerekotthonba küldeni a gyerekeket:-)
2011. máj. 7. 14:45
 16/23 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy még csak 3 hónapos, és nem kell tőle csodákat várni... De olyan jó volt, amikor pár héttel ezelőtt még letettem, és elvolt negyed órát, húsz percet is a játékaival, mosolygott, kalimpált nekik. Simán mindent megcsináltam, igaz részletekben a nap folyamán, de minden megvolt, és még enni is tudtam. Most földimogyorón élek, mert azt tudom enni, ha a zacskó a zsebemben van... :S Köszönöm a tippeket, fogok nézni a vaterán hintát, és veszek neki játszószőnyeget is. Utóbbi nem hiszem, hogy be fog jönni, mert amint leér a kis popója valahová, máris ordít. :) A legjobb anyuci kezében, és lehetőleg úgy, hogy anyuci mászkáljon, és ne üljön, mert az úgy nem buli... :(
2011. máj. 7. 14:47
 17/23 anonim ***** válasza:
Mégegyszer megkérdezném, ha nem eszel csak mogyorót, akkor, hogy tudsz szoptatni, mert gondolom 3 hónaposan még szoptatsz.Vagy ha nem akkor a tápszerrel még több a gond, mert vizet kell 3 óránként forralni, bekeverni stb.Én is tudom milyen mert az enyém már kezdettől fogva tápszeres volt, és amire elkézsítettem meg megetettem meg tisztába tettem meg minden , addigra eltelt másfél óra, és hát 3 óránként etettem, megint jött a következő etetés, meg az etetés előtt egy óra szoptatás, amiben kb. csak 40-50ml volt, ezért tápszerkiegészítéssel szoptatással együtt,2 óra eltelt, azt vettem észre, egy óra múlva lehet újra etetésre készülni.Nah és akkor a házimunkával mi a helyzet?
2011. máj. 7. 17:42
 18/23 anonim ***** válasza:

Nekem is 3 hónapos a babám, s voltak olyan időszakok, hogy egész nap sírt, s én meg időhöz vagyok kötve, mivel após elég gyakran itthon van, s külön kaján vagyunk. Fél napokat van a konyhában, ne nézi, hogy baba mellett nekem kevés idő jut mindenre. Az első 2 hónap volt nehezebb, mert 3 óránként evett, s másfél órákat. Ha após a konyhában volt, nem tudtam a dolgom csinálni, ha itthon van, addig míg nem megy munkába, semmit nem tudok csinálni, mert cipőben járkál a ház minden részén, s a felmosott helyiségeket is összejárkálja. Mindenre akkor van időm míg dolgozik. Mégis megoldottam az evést.

Ha szoptatsz, a mogyorót nekünk a védőnő nem ajánlotta, mert allergiás lehet a későbbiekben, s az olajos magvaktól hasfájós is lehet.

2011. máj. 7. 19:12
 19/23 anonim ***** válasza:

vegyél egy babahintát, vagy rezgős pihiszéket, nálunk is jókat aludt benne a fiam.

és tedd a földre és szoktasd az egyedüli játékhoz is, hogy tanuljon meg ellenni egy kicsit egyedül, mert különben még 5évesen sem lesz el egy játékkal sem 2percnél tovább. Szerintem jó módszer, amit fentebb írtak, hogy először 5perc... stb.

Persze először is bizonyosodj meg róla, hogy nincs semmi baja- mármint nem éhes, tiszta a pelenka, nem fáj semmije.

Hasfájás ellen: egy-egy szert minimum 5-6 napig használj- ha nem hat, akkor a másikat próbálni. Ki kell tapasztalni.

és masszírozd sokat a pocakját. Hanyattfekvés, és a kis térdeit nyomogasd fel a kis pocakjához, gyengéden- a saját kis comikáji fogják a pocakját masszírozni így, illetve kézzel is masszírozd, bal oldalról kezdve, ott gyűlik össze a levegő leginkább. És a franciaágyon hanyattfekteted és forgatod egyszer jobbra, egyszer balra. Napi 5-6x étkezések előtt 4-5 percet minimum maszírozgasd, nagyon jót tesz neki. A kis beleit átmozgatod,hálás lesz érte.

2011. máj. 7. 22:19
 20/23 kicsiszolo ***** válasza:

Szia,próbálj megnyugodni, mert érzi a stresszt ami belőled árad. Normális dolog, hogy az ember az első babánál minden apró nyikkanásra oda szalad. Nekem se tudott elaludni az első lányom és az egyik boltba azt mondtál kezdjek el porszívózni a lakásban. Azt hittem nem ok. a nő. Legközelebb amikor el voltam keseredve elkezdtem takarítani és láss csudát 5 percen belül édesen aludt.Ilyen még a hajszárító. A 4. lányomnál az jött be. Van még a fenék egyenletes ritmusos ütögetése, ez a 3. lánynál volt jó.

A másik. A hasfájást az is okozhatja, hogy az a kevés amit megeszel túl sok tejfehérjét tartalmaz .Ha írsz ide dietetikus@kicsivagyok.hu részletesebben arról, hogy mit eszel , megpróbálom átnézni, hogy mi okozhatja a pocakfájást.

2011. máj. 8. 00:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!