Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen hátránya lehet, ha egy...

Milyen hátránya lehet, ha egy 9 hónapos baba elég sokat nézi a Bebe tv-t? 100hrz-es lcd tv-ről van szó. Egy kicsit aggaszt a dolog. Köszi.

Figyelt kérdés
2009. márc. 9. 22:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
ragd>rakd (elozo voltam)
2009. márc. 9. 23:54
 12/17 anonim ***** válasza:
87%

szerintem ha naponta 20 perceket ül a tévé előtt, semmi baja nem lesz. ne nézzen mindent persze, de a Bebe tv-től nem hinném, hogy függő lesz! nem horrorfilmet kell nézetni vele persze, amiben ugrálnak a képek, a színek, villodzik és hirtelen hanghatások vannak benne! Én is úgy látom, hogy kicsit túl van reagálva ez a tévé kérdés. Az pedig, hogy az ovodás gyerek atévétől lesz agresszív?? Attól önmagában nem lesz az véleményem szerint. A mai világban nem lehet a tévéről, számígógépről letiltani a gyereket, hiszen minden helyiségben ott van valamelyik. én dolgozom a gyerek mellett itthon, két számítógép megy folyamatosan az asztalomon. a gyerek a szobában a földön fekszik, játszik, de önkéntelenül is látja a képernyőimet. most akkor ez is baj?? még mindig jobb szerintem, mint ha egy külön szobában egyedül hagyom a gyerkőcöt.

Lehet lepontozni:-)))

2009. márc. 10. 07:30
 13/17 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem, ha járókába rakod és színes játékokat veszel neki, aztán meg otthagyod akkor ugyanúgy nem törődsz vele mint ha tévézni hagynád!Az én fiam szobájában is van tv.(4 éves kora óta) Ettől függetlenül nem nézi és nem is nézheti állandóan, sokat foglalkoztunk és foglalkozunk vele, sőt ami manapság nem jellemző a gyerekekre rengeteget olvas(11 éves)mióta olvasni tud.A pici is nézi néha, ő is 9 hónapos, de az a napi összesen max. 15 perc nem hiszem, hogy ártana. A Bebe tv-ről eddig csak jót hallottam. Lehet lepontozni!!
2009. márc. 10. 07:32
 14/17 A kérdező kommentje:
persze már van egy csomó játéka, de mégis ha járókába rakom,akkor elég hamar el kezd nyühizni, de a tv az persze sokkal érdekesebb.És igen szoktunk játszani,sétálni,stb.,de ha valamit szeretnék megcsinálni,akkor egy kicsit nézheti a tv-t.De igen egy kicsit lelkiismeret furdalásom van,hogy nem minden pillanatban foglalkozom vele és a tv helyett mondókázhatnánk,valahogy fejleszthetném(a korának megfelelő játékokkal),de ez nem 100 %-ban jön össze.Talán majd ha jön a tavasz kint lehetünk a "világban" és az is remélem érdekes és színes lesz neki a tv helyett.Köszönöm nektek a válaszokat.
2009. márc. 10. 07:54
 15/17 A kérdező kommentje:
ja és visszatérve a játékokra hiába vettünk különböző készségfejlesztő játékokat csak a felnőtt "játékok" érdeklik:távirányító,függöny,riasztó nyomkodása apával,óra felhúzás,páraelszívó stb.(hát igen fiú...),ehhez mind kézben kell tartani,mert még nem tud menni és 11 kg szóval nem egy 9 hós súlyú.ezért örülök,ha elvan a tv előtt egy picit.Majd változtatunk...hm,bár én is nagy filmimádó vagyok.Lehet,hogy ezt is örökölte...?
2009. márc. 10. 08:04
 16/17 anonim ***** válasza:
67%
Mintha csak az én fiamról írtál volna! Őt sem a tanulókutyus és társai érdeklik, hanem a távirányító, könyvlepakolás a polcról, stb. És igen néha én is úgy vagyok hogy az az 5-10 perc amíg "tv-t néz" és nem pakol nekem is "felüdülés" a kis örökmozgó mellett.A sok "szuper anyuka" miatt néha én is úgy érzem nem foglalkozom vele eleget, de nekem sajnos se bejárónőm se házi szakácsom nincs, és a családban a picin kívül még van nagy tesó és apa. Nekik is enni kell és ők sem járhatnak koszos vasalatlan ruhában.Ráadásul a nagyszülők sincsenek a közel így csak magamra számíthatok.(8.32-es vagyok)
2009. márc. 10. 09:42
 17/17 anonim ***** válasza:
27%
A legrosszabb a tévében nem csak az amit néz hanem ha később nagyobb lesz nem tudja majd feltalálni magát mit játszon.A tévét passzívan lehet élvezni.A gyerekeknek élő mesére ,énekre van szükségük.Nem az 5, 10 percről van szó.Később 2,3 óra múlva is alig birod elzavarni.És ha a szülő nincs otthon?Ki tudja mit néz a gyerek?A felelősség a szülőt terheli mi lesz a gyerekből.
2009. márc. 10. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!