Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miert nem lehet epret adni az...

Miert nem lehet epret adni az egy ev alatti babanak?

Figyelt kérdés
akkor sem lehet ha mondjuk a kulso magvas reszt levagom rola?bebietelben van ami tartalmaz epret.szoval nem ertem
2011. máj. 6. 17:25
 1/5 anonim ***** válasza:
A bébiétel különlegesen kezelt. Az eper allergizálhat egy olyan pici babát.
2011. máj. 6. 17:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem a mag a gond hanem az, hogy az eper nagyon allergizal. Neha a szaja korul kipirosodik es viszketni fog ahol erintkezik az eperrel. Sulyosabb esetben bedagadhat a torka, nem tud nyelni, levegot venni. 1 eves kor utan a szervezet jobban tudja toleralni ezt az allargizalo anyagot igy nem lep fel olyan gyakran allergias reakcio. Az egyesult allamokba most nemrekg kezdtek el bevezetni, hogy csak 2 eves kortol adhato az eper. Nem a magok miatt, hanem az allergia miatt. En 12-13 honaposan adtam neki eloszor es nallunk nem okozott gondot. Delelott kell adni mindenkeppen, hogy napkozben szem elott tarts a babat.
2011. máj. 6. 17:43
 3/5 A kérdező kommentje:
koszonom szepen valaszokat.most mar ertem. :)
2011. máj. 6. 18:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Az apró magvak miatt nem szabad mert az allergizál és olyan tüneteket produkálhat mint amit a 2.válaszoló leírt!Bébiételben azért van mert abból kinyerik a magvakat!Ugyanez van a málnával,piszkével,ribizlivel stb!
2011. máj. 6. 20:10
 5/5 anonim ***** válasza:
én úgy tudom, nem az apró magvak allergizálnak, hanem a kis "szőrök" amik a felületén vannak, megkötik a polleneket, és ezek okozhatnak allergiát, nem konkrétan a gyümölcs..
2011. máj. 6. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!