Mit gondoltok arról, ha egy babánál már 7-8hónapos korában (vagy ahogy ülni tud) elkezdi Anyuka a biliztetést?
Én bizony ráültettem a fiamat 8 hónaposan a bilire, mikor már ült. Nem, nem azért,mert baromira ráérek, nem is azért, hogy jó hamar szobatiszta legyen. Egyébként egy éves, javában pelenkázunk.A célom annyi, hogy HA MAJD ténylegesen elkedzjük a szobatisztaságra nevelést, ne akkor lásson először bilit. Azt szeretném elkerülni, hogy féljen, ne értse, mit kell csinálni,stb.
Szerintem ilyen kicsi korban senki sem konkrétan azzal a céllal ülteti bilire a kicsit,hogy holnapután szobatiszta legyen. Azt meg birom,hogy ha valaki máshogy csinálja, az rögtön hülye, meg bibibííííí, az nem si szobatisztaság. Őszintén, engem nem fog érdekelni, hogy elénekli előtte az örömódát, vagy három nyelven közli,hogy pisilnie kell, nekem elég, ha a bilibe megy.
Van a 3-4 éves korig kényelmes anyuka a pelussal. Van aki korábban szeretné, hogy szobatiszta legyen a gyerek, vagy csak ismerteti a bilivel. Van aki ezt bilin éri el, és van aki csak a wc szűkítőt használja. És persze ne hagyjuk ki azokat sem akik, pelenka mentesen élik a gyerek nevelés e korai szakaszát, és ha kell... a wc fölé tartják a babát dolgát végezni.
Én nem foglalkozom senkivel melyiket választja, és mikor!!! Csináld úgy ahogy neked megfelel, és ha legközelebb rákérdez az ismerősöd mond el neki a te véleményedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!