Milyen idős korától szabad a babát ülő helyzetben tartani, ha ülve az öledbe teszed és a háta támasztva van általad?
Az én kisfiam állandóan ülni és nézelődni szeretne (nyomja fel magát reflexszerűen, emeli a fejét-6 hónapos).
Én rövid ideig már 4 hónapos kora óta ölbe szoktam venni, de a hátát mindig támasztottam, vagy a hóna alatt tehermentesítettem, de sokszor csak félülőben volt, mert rajtam feküdt, és úgy nézelődött.
Nekünk egyébként, neurológus javaslatára tornáznunk kell itthon, felüléseket is kell naponta többször csinálni, az sem káros, pedig ott nem támasztom a gerincét.
Szerintem a gyakoriságon és az időtartamon van a lényeg. Keveset lehet!
Az szinte megoldhatatlan, hogy legalább félülő helyzetbe ne ültessük fel a babát 7-8 hónapos koráig, hisz a többség csak akkor fog egyedül ülni!
Úgy egy darabig elvolt a picim, hogy magam előtt egyenesen tartva sétálgattunk, körbejártunk, nézelődtünk, támasztottam a gerincét, popsiját, és elölről a mellkasát, de 1-2 hónapja így már nem tűri, mert akkor is előrehajol, ülni akar!
(Mellesleg van aki már a babakocsit is ülőbe rakja 5-6 hónapos kortól, mikor még nem tud önállóan ülni a baba, az viszont biztosan káros.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!