Holnap kezdem a hozzátáplálást a négy hónapos tápszeres kisfiamnál, hogyan kezdjem?
Alma, barack és meggy, ezeket tudom, de hogy mennyit és mikor, azt nem.
köszi
Én 3,5 hósan kezdtem tápszeres kislányomnál.
Ezt még egy régebbi kérdésre írtam valakinek : Én úgy csináltam, hogy 2 napig evett egy fajtát. Üveges kajával kezdtük. De Te is főzhetsz neki. Először kb 3 kanálnyit evett belőle+tápszer. Mindent megkóstoltattam vele. Tízóraira gyümit, ebédre főzeléket. De 1 nap csak 1 újat kapjon. Tehát mondjuk evett már pl barackot, almát, banánt stb. Ezektől ha nincs baja, akkor ebédre kapja a zöldségeket. Nem baj ha még a tízórai sincs kiváltva. Ebédre is kóstoltass meg mindent vele. Egy idő után egyre többet fog enni a kajából és kevesebb tápszer kell. Nekünk így nézett ki mikor már mindent kóstolt, de még nem volt kiváltva semmi :
Reggeli: tápszer
Tízórai: fél üveg gyümi+tápszer
Ebéd: fél üveg főzelék+tápszer
Uzsonna, vacsi tápszer.
Max 2 hét alatt ki tudod váltani a tízórait. Utána az ebédet. De nem kell kapkodni.
Kislányom most 6 hós és a tízórai+ebéd van kiváltva.
én is három és fél hónaposan kezdtem, párolt almával, pár kanál, aztán másnap kétszer annyi, 3. nap meg amennyit kért, általában 100-140 ml a ygümölcs , és + tápszer.
Alma után, alma krumpli, aztán sütötök , ezt is lehet krumplival, majd répa, ezt almával kevertem , mert nem nagyon szereti, öszibarack, de nálunk most a szilva a legjobb, imádja, csak napi két kakink van tőle, de ez még nem baj. Most kevertem neki almát (pároltam) és üveges szilvát, nagyon élvezi :)
szóval n ezeket próbáltam, de nem váltottunk ki még semmit, pedig már egy hónapja eszünk.
A többi fontos dolgot előttem leírták.Jó kóstólgatást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!