6 hós kisfiamnál 3 hete kezdtem a hozzátáplálást. Semmit nem hajlandó megenni, lenyelni. Alma, barack, banán, sütőtök, burg. Mindent kiköpköd, kitolja a nyelvével. Kezdek kétségbe esni, hogy fog így enni. Egyébként csak szopis. Mit tudok tenni?
A kisbaba pontosan tudja, hogy mennyi ételre van szüksége.
Az anyatej a legjobb étel, ami mindent pótol. Majd jelez a baba szervezete, ha többre, másra van szüksége.
Amennyiben a sulygyarapodása nem áll meg, - még 10 dkg is elég havonta - addig semmi gond.
Én hasonlóan voltam a Fiammal, ennyi idősen ő sem evett mást, csak anyatejet és gyümölcsöt. Később is volt olyan eset, hogy egész nap nem evett, teljesen kétségbe voltam esve. Ezek a babypapik egyáltalán nem kellettek neki, ill. megette, de azon nyomban meg is vált tőle.
Privát hordtuk gyermekorvoshoz, aki azt mondta, hogy ennek a gyereknek már kifejlődtek az izlelőbimbói, a tápokat, és hasonló ételeiket - menjenek haza és - egyék meg maguk és a gyereknek azt adjanak, amit megeszik szivesen.
A nagy okos gyereknevelési könyvekkel azt éri el az ember, hogy még idegileg is kikészülhet a sok aggódásban.
Én a Spok könyvet használtam utmutatóul és az idősebb emberek tanácsát, főleg, aki már felnevelt néhány gyereket.
Szóval a papikák nem kellettek neki, viszont amikor mi elkezdtünk marhapörköltet és tarhonyát ebédelni, akkor az én kisfiam rögtön elkezdte, hogy "hamm, hamm" és remegett az ételért, amit a mai napig is nagyon szeret. Semmi baja nem volt azután, velünk evett, fasirttól kezdve minden jóizűen elkészített ételt megevett.
Soha semmi baja nem volt, egy-két kis óvodában összeszedett nátha, gyomorrontást leszámítva.
Derék, szép, rendesen kifejlődött, 185 cm magas - nem csak kéz-láb - fiatalember lett belőle.
Erről a gyerektáplálásról csak ennyit.
Ja és még, hogy amelyik baba nagy sullyal születik, kevesebb ételt fogyaszt, a picik tudnak nagyon falni, mivel nekik van még bőven mit behozni.
most majd sokan nekem ugranak...
annyira hangoztatják hogy 6 hónapig csak anyatej kell hát ez az eredménye. az a baj hogy ezt egy pár éve hangoztatják és egyáltalán nem bizonyított hogy így helyes. régen már 3 hósan hozzátápláltak. azért ezt én is korainak tartom, de olyan 4-5 hótól kezdve lehet kezdeni a kóstoltatást szép lassan, mert nem megy olyan gyorsan, ezt persze nem nagyon mondják. és 4 hósan kezdtem a gyümit, 5 hósan a zöldséget és 6 hósan a husit. de csak kóstoltatás szintjén amennyihez kedve van. most 7 hós lesz 1 hét múlva és most váltottuk ki az ebédet.
egyáltalán nem biztos hogy minden babának az a legjobb hogy 6 hónapig csak anyatejet eszik. lemehetne már ez a "kampány"...
Szia!
Ugyanez van nálunk is.Anyatejes és 1hete próbálom belé imádkozni az almalevet és a reszeltet.A lét 3-4nap után itta de csak 3kis kanálig jutottunk.A reszelttől meg öklendezik és fintorog.Ilyenkor abba hagyom, holnap veszek pár üveges ételt, talán azok beválnak.
Sok sikert Neked (is)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!