Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A mászás kimaradása, úgy...

A mászás kimaradása, úgy tudom, tanulási nehézségeket okozhat később. Igaz ez?

Figyelt kérdés
Kisfiam 8,5 hós,1 hónapja kúszik vagyis most már majdnem mászik,de mégsem.Hasa éri a földet,könyökén támaszkodik és váltott kéz-láb mozdulattal csinálja.Ez helyettesítheti a mászást,ha esetleg nem mászik majd rendesen?
2011. máj. 4. 20:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Nem helyettesíti. Ha pár hét múlva se mászik, vidd el Dévényes gyógytornászhoz!

Egy állapotfelméréssel nem veszítesz semmit!

Nekünk rengeteget segített, ez a torna!!

A gyógytornász szakértő szemmel nézi, tapintásra megmondja milyenek az izmok, nem hipotón-e kicsit, szóval én csak ajánlani tudom!!!

2011. máj. 4. 20:12
 2/15 anonim ***** válasza:
A mászásnak rengeteg formája van. Nem csak a klasszikus négykézláb térdelve közlekedés számít mászásnak. A baba fejlődése szempontjából mászás az, amikor a saját akaratából elkezd egyik helyről a másikra közlekedni tudatos, összehangolt mozgással, de még nem állva. Van olyan baba, aki ezt gurulva tette és ez sem baj. A lényeg, hogy ez a fázis nem jó, ha kimarad és a baba egyből feláll és megy. Ha nem marad ki, akkor mindegy, hogy ezt milyen formában valósítja meg.
2011. máj. 4. 20:14
 3/15 anonim ***** válasza:
Egyébként az én fiam is elmúlt 9 hós, mire mászni kezdett, előtte ő is hasonlóan közlekedett, mint a tiéd.
2011. máj. 4. 20:15
 4/15 anonim ***** válasza:
Nyugi, pár hét múlva mászni is fog. Az én kisfiam is így volt. Azóta már felváltva mászik és járkál. :)
2011. máj. 4. 20:16
 5/15 anonim ***** válasza:

Nem, biztos rémlik tanulmányaidból a minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár esete.

Ez ugyanaz.

Nem a mászás kimaradása okozza a tanulási nehézségeket, hanem általában a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeknél már kimarad a mászás, mint koordinációt igénylő mozgásforma, illetve a biciklizés, focizás. Mert ezekért az agy ugyanazon része felelős. Most egy 9 hónapos gyereknél nehézségekbe ütközne a tanulási nehézség felismerése, viszont az már látszik, hogy a mászás kimaradásával az agy funkcióiban esetlegesen hiba lehet és a mászás tanításával ez korrigálható. Ha egyébként nem lennének tanulási nehézségei a gyereknek és megtanítják mászni-semmit nem árt, viszont ha a tanulási nehézségeket vetíti előre a mászás kimaradása, akkor a mászás tanulásásával aktivizálható az agy és később megelőzhető a tanulási nehézség. De ezt előre nem lehet megmondani, csak szimplán kimaradt vagy valami defekt okozza ezt. Ezért javasolt minden gyerek fejlesztése, akinél a mászás kimarad.

Egyébként a tanulási nehézségek (mert szoktak dőlni a válaszok ilyenkor, bezzeg az ismerősőm egyetemet végzett és nem mászott)nincs összefüggésben az egyébként életben elért eredményekkel. Hiszen Winston Churchill, Einstein, hogy csak kettőt említsek, szintén tanulási nehézségekkel küzdött és megkésett beszédfejlődéssel stb stb és nem akárhova jutottak.

2011. máj. 4. 20:20
 6/15 anonim ***** válasza:

Nekem ez olyan fura...

Soha életemben nem másztam,csak hason csúsztam.Majd felálltam és mentem.Azóta 3 diplomám van és soha nem voltak tanulási nehézségeim,szóval valószínű ez nem törvényszerű,csak előfordulhat...

Egyébként az én 10 hónaposom sem mászik,csak felül is feláll.Meg csinált valamit amit nem tudom megnevezni,mert nyújtott kézzel és lábbal négykézláb "küzd"!

2011. máj. 4. 20:26
 7/15 anonim ***** válasza:
Amit a kicsid csinál nagyon jó! A mászás mint mozgásforma azért nagyon fontos, mert ellentétes mozgásokból áll. Tehát amikor a kéz előre megy, akkor az ellentétes láb is követi. A babád pont ezt csinálja, csak nem a tenyerén, hanem a könyökén, de a lényege ugyan az.
2011. máj. 4. 20:37
 8/15 anonim ***** válasza:

Ma már mindent kitalál az orvostudomány, pl. ha valaki korán eszik csokit akkor retardált lesz, meg ha későn lép jobbra akkor hamar őszül, vagy ha nem kúszik soha akkor egészen biztosan kihagyja majd a számolásból a 7-es számot.......

Először is: még van ideje mászni nincs elkésve. Másodszor: ne aggódj, húgom sem mászott soha mert olyan dundi volt hogy csak hason közelekedett és az ég egyadta világon semmi baja, jobb jegyei vannak mint nekem holott én 4 hónaposan már másztam, 8 hónaposan már jártam segítség nélkül!

2011. máj. 4. 21:05
 9/15 anonim ***** válasza:

Nézd utolsó ez legalább 30 éves dolog. És az én ismerőseim közül, akiknek tanulási nehézségeik voltak, valóban kimaradt az életükből a kordinációt igénylő mozgásformák.

Egyébként fordítva, fordítva.

Azzal cáfolnátok az orvostudományt, ha valaki azt írná:

én másztam időben, bicikliztem és fociztam kisgyermekként és tanulási nehézségeim vannak!!!!!!!

Bocs az OFFért, de egy ilyen történetre cáfolná az orvostudományt. hiszen ezt soha nem állította az orvostudomány, hogy aki nem mászik tanulási nehézségei lesznek meg nem lehet 3 diplomája meg jó tanuló.

2011. máj. 4. 21:13
 10/15 anonim ***** válasza:
Van róla fogalmad hány ember van akinek tanulási nehézségei vannak és mászott rendesen, időben? És ennek a fordítottja is igaz. Én csak ezért nem hiszek az ilyeneknek mert láttammár sok ilyet is olyat is, magyarán nem találtam kapcsolatot a két dolog között tapasztalati szinten csak tankönyvi szinten. De biztos van hiszen van, ezt nem tagadom, aki nem mászott és szarul tanul de nem 100% hogy pont a mászás kimaradásától, mert lehet ezer dologtól. Ez olyan dolog, hogy ismerősöm dokija azt mondta azért beteges mert anyukája 1 éves kor előtt adott neki xy kaját......kérdem én: MI a biztosíték arra, hogy ha nem adott volna nei xy kaját, akkor nem lenne beteges? SEMMI. Lehet hogy akkor is az lenne. Csak akkor meg ráfogná a doki valami másra.
2011. máj. 4. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!