17 hónapos a babám. Kezdődő asztmája van (amúgy tej érzékeny). Lehet ettől? . Kapott sprayit, de nem kell minden nap használni. Nem tudom, hogy, hogyan és mikor használjam egy kicsit félek tőle. Milyen tapasztalataitok vannak? Mi jöhet még ki rajta?
Igen, sajnos a tejallergia hajlamosít az asztmára, az az előfutára főleg olyan gyereknél, akiknek a családjában már van asztmás.
Az én kisfiam, ugyan még csak 6 hónapos, de 3 hónapos kora óta súlyos tejallergiás, már néhányszor fulladt is, úgyhogy nekünk is minden esélyünk megvan a későbbi asztmára. Ja igen én, az anyukája nagyon súlyos asztmás voltam gyermekként, mára sem sikerült kinőni.
Nyugi, más baj már biztos nem lesz és kinőheti kamaszkorra az asztmát, főleg így, hogy nem is mindennap szorul gyógyszerre!
(Nekem 20 hónapos koromban kezdődött az asztma, de rögtön kellett szteroidot is kapnom minden nap, és még így is kéthetente voltam kórházban,azaz alig voltam otthon, mert a hosszú és rövid hatású hörgőtágítók sem használtak, nem múlt el a roham! Csak 11 éves korom körül kezdett enyhülni a betegség.)
Akkor "csak" fulladás esetére kapott szipákot a babád, akkor kell alkalmazni, ha fulladni-sípolni kezd.
Rögtön be kell szívatni vele.
Gondolom van hozzá kicsiknek való belégzést segítő kiegészítőtök!
Előző vagyok. A többi allergiára (por, fű, fa, szőrök) is hajlamosabbak sajnos, de az nem tragédia.
Hiszen már alig van olyan ember, aki nem allergiás valamire!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!