Babátoknak vettek a rokonok ajándékot és felköszöntötték a fél éves szülinapján?
14:49 vagyok
és ki számít rokonnak? Nálunk húsvétra csak a nagyiktól kaptak egy-egy csokit. Nagynéniktól, egyéb rokonoktól csak szülinapra, még névnapra sem. Hiszen különben nem lehetne bírni anyagilag.
Fél éveset mi sem tartottuk meg soha, minket sem köszöntöttek, mi sem másokat, csak születéskor, kerek születésnapokon, Karácsony, Húsvét. Névnap csak szimpla köszöntés, de semmi ajándék.
Őszintén szólva nem is hallottam senkitől, hogy fél éves szülinapot tartanának.
Szerintem ne szomorkodj, lehet hogy nálatok szokás, de általánosságban nem hiszem hogy az lenne. Persze neked most a baba van a középpontban, minden kis esemény lényeges, az első nem pisis éjszakától kezdve az első lépésig, de még az első babakekszig is, amit megeszik (én is körbetelefonáltam vele a családot), de másnak nem a te gyereked van a középpontban és egy betöltött 6 hónap nem az, amit lényegesnek tartanak.
Nem az a baj, hogy túl sokat várnál el hanem, hogy egyáltalán eszedbe jut ilyesmi.
Most teljesen őszintén nézz magadba és gondolkodj el azon, hogy neked hányszor jutott eddig eszedbe bármelyik ismerősödet is fél éves szülinapon felköszönteni...
Ilyen nincs. Nem azért nem hívtak mert figyelmetlenek vagy nemtörődömök, hanem mert nem létezik olyasmi, hogy fél éves szülinap. Ez nem alkalom. Ezt nem kell ünnepelni. Pláne nem családi szinten.
Még jó, hogy senkinek nem jut eszébe.
Szerintem is csak a hormonok dúlnak benned.
Szerintem butaságon bosszantod magad,majd,ha fél év múlva nem köszöntik meg,akkor megsértődhetsz.
Nálunk annyi,hogy minden hónap 22-én elmondom a fiamnak,hogy megint egy hónappal idősebb lett,ő meg mosolyog,mintha értené.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!