Milyen tortája volt a babádnak az 1. szülinapján? Megmutatnád? Tippeket várok, a kisfiam jövőhónapba tölti az 1. évét.
én a mindmegette.hu-n kerestem joghurtos torta receptet. Tölteléket nem tettem bele, viszont a tészta könnyű volt és finom, plusz étcsokival kellett bekeverni a tészta felét, s azt ráönteni a csoki nélkülire. Így foltos lett.
A lényeg viszont, hogy ez a torta tényleg az övé volt. Leterítettünk nejlont, közepére a torta tejszínhabbal, s azt kezdhetett vele, amit csak akart. Eleinte megszeppenve, csak messziről böködte. De a végén darabokra tépte. Cuki volt.
Nálunk több torta is volt. Az egyik amit én sütöttem egy csokis piskóta torta volt csokis krémmel és házi készítésű fondanttal vontam be, egy 1-est formájú torta volt. A másikat rendeltünk elvileg fekete bárányt kértem és egy sötétkék-rózsaszín vízilóra emlékeztető valamit kaptam. :D Annyira ronda volt, hogy az eladók a készítő nevében is bocsánatot kértek és olcsóbban adták oda. Az málnás töltelékkel volt, finom volt egyébként.
Ha találok képeket akkor holnap felteszem, de a másik gépemen vannak. :)
kislányom most lesz 1 éves, és én joghurt tortát készítek neki:
egy tálra teszel babapiskótát.
rákensz pici joghurtot, hogy puha legyen a piskóta.
túrót és joghurtut összekeversz, ezt a tetejére teszed + gyümit tehetsz bele, vagy a tetejére.
étcsokit felolvasztasz és ráöntöd a tortára.
igazából ennyi, egyszerű és egészséges:)
plusz rendelünk egy tortát magunknak is:) amin rajta lesz a születéskori fotója marcipánból, és ráírva a neve, kora, tüzijáték:)
Én ezt csináltam meg (nem kell sütni): [link]
Csak én az oldalát is bekentem tejszínhabbal, a tetejére nem kakaót szórtam, hanem apró színes cukorkákat, és kapott rá két marcipán figurát.
Mi mindig cukrászdából rendeljük a "fő tortát", mellette sógornőm, nővérem, és én is sütök tortát, illetve a mamák is szoktak valami sütit hozni :)
Azt hiszem az első oroszkrém volt, mert imádja a habos-babos sütiket :)
Dömperes túrótortája volt, a mama készítette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!