Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan "szoktassam le" az...

Hogyan "szoktassam le" az éjszakai szopiról?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy volt hasonló kérdés többször, de nem találtam a keresőben. Tapasztalt anyukák tudnátok tippeket adni?

Kilenc hetes babám napirendje eddig úgy alakult, hogy két hetes korától este 11től aludt majd hajnal 3 hajnal 6 szopi, aztán elhagyta a 3órást és aludt 6-ig 7-ig, az utóbbi két hétben megint kétszer kel, de nem is igazán éhes, alig szopik, de mindig kéri. Ha nem adok neki és nem veszem ki a kiságyból annyira sír, hogy ki megy a szeméből az álom és csak hosszas ringatás, éneklés után nyugszik meg, alszik el, és persze meg is szoptatom, nem tudok csak két órákat aludni, már nagyon fáradt vagyok. Azért baj, mert most kezdődik a vizsgaidőszakom és egyszerűen nem tudok tanulni, kipihenni magam, mert állandóan cicit kér, holott előzőleg már majdnem átaludta az éjszakát, legalábbis nagyot aludt. Most miért kezdte ezt el, de ami lényegesebb, hogyan tudnám leszoktatni róla, legalább az egyik szopiról. Ha egyszer még fel kell hajnalban az nem zavar, mert akkor tudok legalább négy órát aludni, na de kétszer, és ráadásul nem is éhes, alig szív egy párat és már be is aludt. szerintetek?

2011. ápr. 28. 14:02
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

szerintem én sem írtam sértőt, én is a véleményemet írtam, és azt hogy úgy ítélkezel, hogy nem ismersz..

nem, nem gondolom, hogy másnak könnyebb, vagy jobb, tanácsot kértem ehelyett azt kaptam hogy túl nagyok az elvárásaim...

bocs hogy rosszul esett, sajnálom hogy a kelleténél érzékenyebb vagyok

nem 12 óra napi alvásról beszélek, csupán arról hogy jó lenne ha néha tudnék 3-4 órát aludni, mert napközben dolgozom, ellátom a másik gyerekem, kutyám, férjem, vezetem a háztartás, és főiskolára járok, és nem megy úgy a tanulás ha nem tudok napokig aludni, mert hajnalban még kétszer felkel a baba holott eddig nem tette

én nem akartam senkit megsérteni, tanácsot kértem, ennyi...

(nem tehetek róla, hogy nincs senkim aki segítsen, még csak tanács szintjén se)

2011. ápr. 28. 14:49
 12/18 anonim ***** válasza:
Nekem is kerek 3 óránként kelt a babám. Egy idő ( nem emlékszem pontosan kb. 4-5 hós lehetett) elegem lett. Este 9-kor szopi, 12-kor szopi, majd a 3 órásnál betettem a szájába a cumit (addig nem cumizott), elaludt, így ébredt 5-6 között. Egy idő után már ki is hagyta azt az időt.
2011. ápr. 28. 14:53
 13/18 anonim ***** válasza:
Ez esetben fogadd meg azt a tanácsot, amit az egyik válaszoló írt, ha nem ellenzed: vedd magatok közé vagy az ágyatok mellé közvetlenül, és akkor hamarabb visszaalszik mindenki.
2011. ápr. 28. 14:56
 14/18 A kérdező kommentje:

enyém nem cumizik, ha nem muszáj nem is szeretnék adni neki

9hetesnek mekkora az alvás igénye? nappal és éjszaka? lehet ha napközben többet lenne fennt akkor hosszabbat aludna éjjel?

2011. ápr. 28. 14:56
 15/18 anonim ***** válasza:
2011. ápr. 28. 15:03
 16/18 anonim ***** válasza:
14:53-as vagyok. Nem lett semmi baj abból, hogy kapott cumit. Ha nem csinálok valamit még most is szopizna. Nem vált függővé max. elalváshoz kell neki.
2011. ápr. 28. 15:07
 17/18 A kérdező kommentje:

nem azért mondtam, mert baja lesz, de én nem szeretnék ha nem muszáj, egyszer próbáltunk neki cumit adni, amikor vigasztalhatatlanul sírt, de kiköpte, úgyhogy nem erőltetem

(később kiderült a hasa fájt)

úhh köszi a linket, ez nagyon hasznos volt, találtam is egyrészt ami szerintem ránk vonatkozhat:

Ha egy 3 hónapos baba éjjel 3 óránként ébred enni, akkor éhes, azért kel fel. Ahogy nő a baba súlya, úgy a tápanyagigénye is megnő, tehát teljesen normális, ha a korábban éjszaka nem evő baba éjjel megint megéhezik. 6 hónapos korig teljesen normális, ha éjjel 3-4 óránként megéhezik a baba, ilyenkor nem szabad cumit adni neki, vízzel vagy teával itatni, mert akkor általában még gyakrabban ébred és éhes marad, hanem meg kell etetni. Majd ha már nem lesz éhes, nem fog ébredni.

Az éjszaka átalvását nem várhatod még el tőle, a maximum, amire képes, hogy 5-6 órát alszik egyben és utána ébred 3 óránként, de most ezt se erőltesd, mert növekedési ugrás van, ezért ébred gyakrabban.

2011. ápr. 28. 15:18
 18/18 A kérdező kommentje:

ja és még valami, nekem a dr bácsink mondta hogy szoptassam kevesebbet és hogy teljen el többi idő a szoptatások között, de hát a cikkben sem ez van meg ti sem úgy csináljátok

azért elég gáz hogy a védőnők meg orvosok betarthatatlan tanácsokat adnak

2011. ápr. 28. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!